Τοπικές Ειδήσεις

Αποστολή στην Κίναρο: Το junior Academy – Χερρονάσιος Σχολή στην κυρά Ρηνιώ της Κινάρου

Ένα σημαντικό και δύσκολο ταξίδι στο ακριτικό νησί

Τον ερχόμενο μήνα θα λάβει χώρα ένα σημαντικό και δύσκολο ταξίδι στο Ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων, Κίναρος. Εκεί θα βρεθεί η εξαμελής αποστολή του Junior Academy- Χερρονάσιος Σχολή «Ανδρέας Γιαννόπουλος» που θα αποτελείται από τον διευθυντή του Εκπαιδευτηρίου κ. Μαρκάκη Άρη, έμπνευση της ιδέας και από τον κ. Νίκο Νικολιδάκη, τον κ. Μανόλη Κοσμαδάκη, τον κ. Βασίλη Τζανιδάκη, τον κ. Βαγγέλη Κεφαλιανό και τον κ. Μανόλη Μπανασάκη. Η Κίναρος είναι μια νησίδα των Δωδεκανήσων που βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού με μία και μοναδική κάτοικο, την κυρά Ρηνιώ.

Η ομάδα των εθελοντών θα βρεθεί εκεί για να πραγματοποιήσει κάποιες ενέργειες που θα έχουν ως βασικό στόχο τους τη μεγαλύτερη δυνατή βελτίωση της καθημερινότητας της κυρά Ρηνιώς και τη συντήρηση του νησιού αλλά πολύ περισσότερο αποσκοπούν σε μια συμβολική κίνηση αγάπης και στοργής προς το πρόσωπο αυτής της γυναίκας στυλοβάτη των ηθών και εθνικό υπερασπιστή που το παράδειγμα της προάγει αξίες και αρχές φιλοπατρίας, ελευθερίας και ανιδιοτέλειας στις επόμενες γενιές.

Αυτό που θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κίναρο θα είναι το βάψιμο του σπιτιού της κυρά Ρηνιώς και η ανανέωση της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου της Κινάρου.

Επίσης, θα δοθούν είδη ρουχισμού, μια τηλεόραση και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης, όπως ελαιόλαδο, παξιμάδι, τυρί, μέλι, κρητικά βότανα, σταφίδες, κρασί και ρακί στην κυρά Ρηνιώ, ως ελάχιστος φόρος τιμής και ευγνωμοσύνης.

Η υπέροχη ακριτική Κίναρος

Το Εκπαιδευτήριο βάσει των ιδεών, των αξιών και των ιδανικών που προασπίζει και αναδεικνύει, στηρίζει τους ανθρώπους που τα πρεσβεύουν και τα ενσαρκώνουν.

Για τον κ. Μαρκάκη, ειδικότερα, αποτελούν πηγή δύναμης και ενέργειας τα ταξίδια που γίνονται με κοινωφελές όραμα. «Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα σε ακολουθήσουν και θα μοιραστούν τις ιδέες και τα ιδανικά τους χάριν του κοινού αυτού οράματος. Οι στιγμές τέτοιων ταξιδιών, όπως ο ίδιος υποστηρίζει γεμίζουν και γαληνεύουν την ψυχή και απαλλάσσουν τον άνθρωπο από τα αρνητικά του συναισθήματα. »

Ο κ. Μαρκάκης επιθυμεί να εκφράσει τις βαθύτερες ευχαριστίες στους ανθρώπους αυτούς που θα μοιραστούν το ίδιο όραμα μαζί του και θα κάνουν όλοι μαζί αυτό το δύσκολο ταξίδι. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλει να εκφράσει στον Νίκο Νικολιδάκη που θα είναι αφιλοκερδώς ο καπετάνιος του σκάφους και στον Νίκο Λυδάκη που θα διαθέσει το ιστιοπλοϊκό σκάφος, επίσης αφιλοκερδώς, για το ταξίδι! Θερμές ευχαριστίες απευθύνει και σε όσους σύνδραμαν στην υλοποίηση του ταξιδιού αυτού.

Είναι χρέος όλων μας να στηρίζουμε την πατρίδα μας και ιδίως, εκείνους που με αυταπάρνηση υπερασπίζονται τα ακριτικά εδάφη της χώρας μας και έχουν ως οδηγό της αγάπη τους για τη γενέτειρά τους.

Αυτό το ταξίδι θα αποτελέσει, για μια ακόμη φορά, μια σημαντική κίνηση που θα χαραχτεί στις ψυχές μας.

Πηγή: neakriti.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου