Ειδήσεις

Αλλάζει ρότα ο ΕΟΤ

Επαναπροσδιορίζει τη μεθοδολογία παρουσίας του στο εξωτερικό ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) το 2021. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΟΤ αλλάζει τον τρόπο προσέγγισης των τουριστικών αγορών, στην κατεύθυνση του rebranding της Ελλάδας, αποφασίζοντας τη συμμετοχή του σε 6 νέες διεθνείς εκθέσεις θεματικού τουρισμού.

Με στόχο να διεισδύσει έτι περαιτέρω σε ευρωπαϊκές αγορές, και στην κατεύθυνση διεύρυνσης της τουριστικής σεζόν, ο ΕΟΤ σχεδιάζει να εμπλουτίσει το πρόγραμμα εκθέσεων στις οποίες θα δώσει το «παρών» την επόμενη χρονιά με την ένταξη 6 νέων, με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού, κ. Δημήτρη Φραγκάκη, να έχει επιφορτιστεί με τη χάραξη της νέας στρατηγικής που αναπτύσσει ο ΕΟΤ στην κατεύθυνση του επανασχεδιασμού της τουριστικής ταυτότητας της χώρας.

Μάλιστα, αποβλέποντας στην ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος πέρα από το κλασικό μοντέλο «ήλιος – θάλασσα», ο ΕΟΤ προτίθεται να δώσει το «παρών» σε εκθέσεις θεματικού τουρισμού, ανοίγοντας μεγαλύτερο δίαυλο επικοινωνίας με αγορές ανώτερου εισοδηματικού προφίλ.

Συνολικά για το 2021, ο Οργανισμός προτίθεται να συμμετάσχει σε 43 τουριστικές εκθέσεις, εκ των οποίων οι 30 θα πραγματοποιηθούν σε ευρωπαϊκούς προορισμούς, με τα κονδύλια που πρόκειται να διατεθούν για τη διείσδυση του Οργανισμού στις αγορές του εξωτερικού να υπολογίζονται σε 7 εκατ. ευρώ.

Οι νέες εκθέσεις

Εσθονία: Στόχος του ΕΟΤ είναι η συμμετοχή του στην έκθεση Tourest, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η διείσδυση του ελληνικού τουρισμού στην εσθονική αγορά, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην τέταρτη θέση των προτιμήσεων των Εσθονών μετά την Ισπανία, την Ιταλία και την Τουρκία.

Νορβηγία: Μια θέση στην έκθεση Reiselivsmessen, που πραγματοποιείται στο Όσλο, αναμένεται να εξασφαλίσει για το 2021 ο ΕΟΤ, επιδιώκοντας την προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου και την ενίσχυση των δεσμών της Ελλάδας με τους τοπικούς tour operators.

Πολωνία: Τη διεθνή τουριστική έκθεση GLOBalnie στο Κατοβίτσε της Άνω Σιλεσίας πρόκειται να εντάξει στο πρόγραμμα των εκθέσεών του ο ΕΟΤ. Η έκθεση στην οποία είχε προγραμματίσει να δώσει το «παρών» ο Οργανισμός επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το 2020, ωστόσο λόγω της πανδημίας ακυρώθηκε και μεταφέρθηκε για το 2021. Πρόκειται για μια στρατηγικής σημασίας κίνηση, δεδομένου ότι η Κρακοβία και το Κατοβίτσε συνδέονται με την Ελλάδα με απευθείας πτήσεις.

Γαλλία: Παρών σε μία από τις κορυφαίες εκθέσεις ναυτικού τουρισμού παγκοσμίως, το ναυτικό σαλόνι Le Grand Pavois, στο Λα Ροσέλ, θα είναι το 2021 ο ΕΟΤ. Η συμμετοχή του Οργανισμού σε αυτή τη διοργάνωση θεματικού τουρισμού αναμένεται να αποτελέσει μια ευκαιρία προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει στο «οπλοστάσιό» της η Ελλάδα ως προορισμός θαλάσσιου τουρισμού, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην κλάδο της ναυσιπλοΐας να προβάλουν σε διεθνές επίπεδο το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν τους.

Βρετανία: Επιδιώκοντας να ενισχυθεί το μερίδιο της Ελλάδας στον διεθνή συνεδριακό χάρτη, ο ΕΟΤ θα συμμετάσχει στη θεματική έκθεση συνεδριακού τουρισμού του Λονδίνου, The meeting show. Η συγκεκριμένη έκθεση είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα εκθέσεων του ΕΟΤ και για το 2020, ωστόσο ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας.

Δανία: Μεγαλύτερη διείσδυση στην αγορά της Δανίας φιλοδοξεί να αποκτήσει ο ελληνικός τουρισμός, με τον ΕΟΤ να συμμετέχει στην τουριστική έκθεση Quality Travel Fair στην Κοπεγχάγη, μια έκθεση πολυθεματικού χαρακτήρα που περιλαμβάνει την ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση συμμετέχουν εθνικοί οργανισμοί τουρισμού και tour operators, με τους οποίους ο ΕΟΤ πραγματοποιεί πρόγραμμα συνδιαφήμισης στην αγορά της Δανίας, με την παρουσία του Οργανισμού στην Κοπεγχάγη να αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τις ήδη υπάρχουσες συνεργασίες σε μια αγορά με αυξητική τάση όσον αφορά τις εισπράξεις.

Την ίδια στιγμή, σε συνέχεια της διοργάνωσης επαγγελματικών συναντήσεων (workshop B2B) στο περιθώριο της τουριστικής έκθεσης του Ισραήλ, ο Οργανισμός σχεδιάζει να διοργανώσει και νέα workshops στο πλαίσιο επιλεγμένων εκθέσεων, στις οποίες θα συμμετάσχει το 2021, υπό την αίρεση της πανδημίας της νόσου Covid-19.

Πηγή: tourismtoday.gr

του Χάρη Ντιγριντάκη

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου