Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας 30χρονος ημεδαπός, κάτοικος Αρχαγγέλου, που συνελήφθη την 22α Ιουνίου 2020 από τελωνειακούς υπαλλήλους για παραλαβή δέματος που περιείχε ναρκωτικά.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», ο 30χρονος διώκεται συγκεκριμένα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό την μορφή της παραλαβής ινδικής κάνναβης και κοκαΐνης ενώ στο πλαίσιο της προανάκρισης άσκησε το δικαίωμα της σιωπής και δεν έδωσε εξηγήσεις.
Χθες κρίθηκε επιβεβλημένη η κράτησή του για να αποτοξινωθεί και θα οδηγηθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού.
Οι τελωνειακοί πραγματοποίησαν έλεγχο παρουσία σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών σε μεταφορική εταιρεία και κατόπιν ένδειξής του, εντόπισαν ένα δέμα με ύποπτο περιεχόμενο.
Κατά την 11.00 ώρα εμφανίστηκε στην εταιρεία για να παραλάβει το δέμα ο κατηγορούμενος που επεδίωξε να παραδώσει ακόμη ένα που περιείχε ενδύματα για να σταλεί εκτός Ρόδου.
Μετά την παραλαβή και το άνοιγμα του δέματος, διαπιστώθηκε ότι περιείχε ένα ξύλινο ηχείο στο οποίο ήταν επιμελώς κρυμμένα 238 γραμμάρια κάνναβης και 209 γραμμάρια κοκαΐνης.
Ο κατηγορούμενος δεν αμφισβήτησε την ιδιότητα των ουσιών και παραδέχτηκε προφορικά ότι ο παραλήπτης ήταν ανύπαρκτο άτομο και ότι το δέμα επρόκειτο να το παραλάβει ο ίδιος.
Κατασχέθηκαν τα ναρκωικά και το κινητό του τηλέφωνο, ενώ ακολούθησε έρευνα στην οικία του και σε κατάστημά του.
Στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας τρίφτης με δύο ανταλλακτικά, μια ζυγαριά και μια πίπα καπνίσματος.

Απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι προόριζε τα ναρκωτικά για δική του αποκλειστική χρήση γιατί είναι άτομο εξαρτημένο από τις ναρκωτικές ουσίες τα τελευταία 12 χρόνια.
Υποστήριξε ότι από την ηλικία των 15 ετών κάνει χρήση ινδικής κάνναβης και τα τελευταία 12 χρόνια κάνει συστηματικά καθημερινή χρήση κοκαΐνης την οποία προμηθεύεται σε μικρές ποσότητες 5-10 γραμμαρίων από Αλβανούς που χρησιμοποιούν ψευδή ελληνικά ονόματα, όπως «Χρήστος» και «Ανδρέας».
Το κάθε γραμμάριο κοκαΐνης που προμηθεύεται το πληρώνει κάθε φορά από 35 έως 40 ευρώ και η συναλλαγή γίνεται είτε πίσω από το κτήριο της Νομαρχίας είτε πίσω από την καθολική Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου.
Το καλοκαίρι του 2019 γνωρίστηκε, όπως είπε, σε bar στην περιοχή «Στεγνά» με έναν Αφρικανό τον οποίο και κατονόμασε, ενώ ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας στερήθηκε την κοκαΐνη γεγονός που τον ανάγκασε να αυξήσει τη χρήση της ινδικής κάνναβης την οποία πολύ εύκολα βρίσκει κανείς στην πιάτσα της Ρόδου.
Πριν από μία εβδομάδα περίπου εμφανίσθηκε σε κατάστημά του ο Αφρικανός και του είπε ότι στην Αθήνα όπου διαμένει έχει βρει μία πηγή κοκαΐνης στην απίθανη τιμή των 20 ευρώ το γραμμάριο αλλά ο έμπορος δεν πουλά ποσότητες κάτω των 200 γραμμαρίων.
Δέχθηκε όπως είπε να αγοράσει 200 γραμμάρια κοκαΐνης αντί του ποσού των 4.000 ευρώ και επίσης ίση ποσότητα ινδικής κάνναβης αξίας περίπου 500 ευρώ.
Υποστήριξε ότι ουδέποτε μέχρι σήμερα παρέδωσε σε τρίτο πρόσωπο έστω για κέρασμα ναρκωτικές ουσίες.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Μανώλης Κουτσούκος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ