ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γαλλία, Ολλανδία, Δανία μπλοκάρουν την ενταξιακή διαπραγμάτευση πΓΔΜ και Αλβανίας

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Σκόπια

“Φρένο” στην έναρξη των εντα­ξια­κών δια­πραγ­μα­τεύ­σεων της πΓΔΜ και της Αλβα­νίας από Γαλλία, Ολλαν­δία και Δανία. Οι συζη­τή­σεις θα συνε­χι­στούν. Πιστεύ­ε­ται πάντως, ότι θα ακο­λου­θή­σουν του δημο­ψη­φί­σμα­τος στα Σκόπια. Σε συμ­φω­νία για την έναρξη των δια­πραγ­μα­τεύ­σεων καλεί Παρίσι και Χάγη το Βερο­λίνο.

Γάλλοι, Ολλαν­δοί και Δανοί «μπλο­κά­ρουν» τις εντα­ξια­κές δια­πραγ­μα­τεύ­σεις για την Πρώην Γιου­γκο­σλα­βική Δημο­κρα­τία της Μακε­δο­νίας και την Αλβανία πριν από λίγο στο Λου­ξεμ­βούργο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πλη­ρο­φο­ρίες, οι τρεις αυτές χώρες εξέ­φρα­σαν αντιρ­ρή­σεις καθώς δεν δια­πι­στώ­θη­καν σημα­ντι­κές μεταρ­ρυθ­μί­σεις στο εσω­τε­ρικό των χωρών και έτσι κι αλλιώς κρίνουν ότι πριν ολο­κλη­ρω­θούν οι αλλαγές στο εσω­τε­ρικό της ΕΕ δε θα ήταν σοφό να εντα­χθούν νέες χώρες.

Προ­σερ­χό­με­νος στο Συμ­βού­λιο Γενικών Υπο­θέ­σεων που βρί­σκε­ται ακόμη σε εξέλιξη, ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών της Ολλαν­δίας, Στεφ Μπλοκ, εξέ­φρασε την άποψη ότι Αλβανία και πΓΔΜ δεν έχουν σημειώ­σει αρκετή πρόοδο σε μεταρ­ρυθ­μί­σεις που αφορούν το κράτος Δικαίου.

Ωστόσο, οι συζη­τή­σεις θα συνε­χι­στούν, προ­κει­μέ­νου να υπάρ­ξουν εξε­λί­ξεις στο θέμα της ένταξης ΠΓΔΜ και Αλβα­νίας. Πιστεύ­ε­ται πάντως ότι τα νέα θα ακο­λου­θή­σουν του δημο­ψη­φί­σμα­τος για το ονο­μα­το­λο­γικό στα Σκόπια.

Το Βερο­λίνο καλεί σε συμ­φω­νία για την έναρξη των δια­πραγ­μα­τεύ­σεων

Η Γερ­μα­νία κάλεσε την Γαλλία και την Ολλαν­δία να επι­τρέ­ψουν την έναρξη εντα­ξια­κών δια­πραγ­μα­τεύ­σεων με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο της προ­σπά­θειας στα­θε­ρο­ποί­η­σης των δυτικών Βαλ­κα­νίων. Πολλές ευρω­παϊ­κές χώρες, υπό την ηγεσία της Γερ­μα­νίας, υπο­στη­ρί­ζουν την ένταξη των έξι χωρών των δυτικών Βαλ­κα­νίων, με στόχο την αύξηση της επιρ­ροής της Ένωσης σε μία περιοχή όπου η ανά­μειξη της Ρωσίας είναι όλο και πιο έντονη.

«Η γερ­μα­νική κυβέρ­νηση είναι έτοιμη να υπο­στη­ρί­ξει την Αλβανία και την πρώην Γιου­γκο­σλα­βική Δημο­κρα­τία της Μακε­δο­νίας στην πορεία τους προς την Ευρω­παϊκή Ένωση», δήλωσε ο γερ­μα­νός υπουρ­γός Ευρω­παϊ­κών Υπο­θέ­σεων Μίχαελ Ροτ προ­σερ­χό­με­νος, σε συνά­ντηση με τους ομο­λό­γους του στο Λου­ξεμ­βούργο.

«Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το πράσινο φως. Θα ενθάρ­ρυνα τους φίλους μας στην Ολλαν­δία και την Γαλλία να μας ακο­λου­θή­σουν», δήλωσε στους δημο­σιο­γρά­φους προ­σθέ­το­ντας ότι η στα­θε­ρό­τητα είναι υψίστης σημα­σίας για τα Βαλ­κά­νια.

Πηγή news247.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.