ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανία: Πανικός – Ξεπέρασαν τα 2 εκατ. οι υπογραφές για νέο δημοψήφισμα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΛΟΝΔΙΝΟ

Τα 2 εκατ. ξεπέ­ρα­σαν οι υπο­γρα­φές που αφορούν στην πρω­το­βου­λία των Βρε­τα­νών για τη διε­ξα­γωγή και δεύ­τε­ρου δημο­ψη­φί­σμα­τος, προ­κει­μέ­νου να απο­φευ­χθεί η έξοδος της Βρε­τα­νίας από την Ε.Ε.

Συγκε­κρι­μένα, γύρω στις τις 20:30 (ώρα Ελλάδας), περισ­σό­τε­ροι από 2 εκατ. Βρε­τα­νοί είχαν υπο­γρά­ψει ηλε­κτρο­νικά τη σχετική αίτηση, διεκ­δι­κώ­ντας τη επα­νά­ληψη του δημο­ψη­φί­σμα­τος.

Μάλιστα, εξαι­τίας της υψηλής επι­σκε­ψι­μό­τη­τας, ηεφαρ­μογή είχε τεθεί εκτός λει­τουρ­γίας για αρκετό χρονικό διά­στημα.

Ο αριθμός των υπο­γρα­φών αυξά­νε­ται κατα­κό­ρυφα.

Σημειώ­νε­ται ότι για να εισα­χθεί το ζήτημα σε συζή­τηση στη Βουλή, απαι­τού­νται μόλις 100.000 υπο­γρα­φές.

Ο ηγέτης των Εργα­τι­κών Τζέρεμι Κόρμπιν απέρ­ριψε σήμερα την ιδέα: «Το δημο­ψή­φι­σμα έγινε», είπε, «και ελήφθη μια απόφαση. Νομίζω ότι πρέπει να την απο­δε­χθούμε και να εργα­στούμε για τις μελ­λο­ντι­κές σχέσεις μας με την Ε.Ε.»

Πάντως, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαβ­βά­του, περισ­σό­τε­ροι από μισό εκα­τομ­μύ­ριο άνθρω­ποι είχαν ήδη υπο­γρά­ψει ηλε­κτρο­νικά τη σχετική αίτηση, διεκ­δι­κώ­ντας τη επα­νά­ληψη του δημο­ψη­φί­σμα­τος.

Η πρω­το­βου­λία προήλθε έπειτα από την κίνηση χιλιά­δων κατοί­κων του Λον­δί­νου να ζητή­σουν από τον δήμαρχο της πόλης να κηρύξει την ανε­ξαρ­τη­σία της βρε­τα­νι­κής πρω­τεύ­ου­σας και να αξιώσει την ένταξή της στην Ε.Ε.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.