Ειδήσεις

Συναντήσεις Υψηλάντη με Βορίδη και Ντινόπουλο

Συναντήσεις εργασίας του Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Βασίλη Α. Υψηλάντη με τους Υπουργούς Υγείας κ. Βορίδη, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Α. Ντινόπουλο και με τη Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργείου Οικονομικών κ. Μιχαηλίδου για θέματα της Δωδεκανήσου – Πρώτες θετικές ενδείξεις για την επίλυση προβλημάτων.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασιλης Α. Υψηλάντης συνεχίζοντας τις επαφές του, με τους νέους υπουργούς, επιδιώκει την προώθηση και την επίλυση θεμάτων που απασχολούν τα Δωδεκάνησα.

Χθες συμμετείχε, με Δημάρχους νησιών της Δωδεκανήσου, τον Διοικητή και Υποδιοικητή της 2ης ΔΥΠΕ, τους Διοικητές των Νοσοκομείων των νησιών μας, στην πολύωρη ακρόασή τους από τον Υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη και τον Γ.Γ του ιδίου υπουργείου κ. Καλλίρη στους οποίους εξετέθησαν τα άμεσα και πιεστικά προβλήματα που αφορούν την υγειονομική κάλυψη των νησιών μας και τις μονάδες υγείας.

Ο κ. Β. Υψηλάντης ζήτησε την υποστήριξη του Υπουργού Υγείας για την επίλυση των θεμάτων αυτών σε μια νέα βάση καταθέτοντας και σχετικά υπομνήματα.

Η συνάντηση αυτή του κ. Υψηλάντη ήταν η δεύτερη με τον νέο υπουργό μέσα σε μια εβδομάδα . Ο κ. Βορίδης δεσμεύθηκε να επιφέρει αλλαγές στον τρόπο παραμονής των επικουρικών γιατρών στα νησιά μας και να μελετήσει τα επιμέρους αιτήματα των νησιών μας.

Σήμερα ο κ. Βασίλης Υψηλάντης με τους Δημάρχους Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά και Χάλκης κ. Μιχάλη Πατρό είχαν συνεργασία με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο στον οποίο παρέθεσαν τα προβλήματα των νησιωτικών δήμων και ειδικότερα της Ρόδου και την Χάλκης.

Τέλος ο Βουλευτής Δωδεκανήσου με τον Δηλμαρχο Ρόδου συναντήθηκαν με την Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του νέου Υπουργού Οικονομικών κα Μιχαηλίδου στην οποία ανέλυσαν το αίτημα της Ροδιακής κοινωνίας για την παραχώρηση της Ροδιακής Έπαυλης με προνομιακούς όρους στο Δήμο Ρόδου παρά τις ενστάσεις της ΕΤΑΔ και ζήτησαν τη στήριξη του δίκαιου αιτήματος από το νέο Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη.

Ο κ. Β. Υψηλάντης με το πέρας των συναντήσεων δήλωσε: ” Τόσο με τον ασκούμενο κοινοβουλευτικό έλεγχο αλλά κυρίως με τις συναντήσεις μου με τους νέους υπουργούς τα πρώτα θετικά μηνύματα για τα Δωδεκάνησα έρχονται.

Από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την ενίσχυση της πυροσβεστικής μας και της αστυνομίας, το Υπουργείο Εσωτερικών για τις βρεφονηπιακές δομές αλλά και τις κοινωνικές δομές και για τις αφαλατώσεις και τέλος με τα όσα καταρχάς δεσμεύθηκε ο Υπουργός Υγείας να υλοποιήσει για την αντιμετώπιση των αναγκών σε γιατρούς στα νησιά μας. Ο δρόμος είναι μακρύς, η προσπάθεια συνεχίζεται αμείωτη.”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου