Ειδήσεις

Πολιτεύεται με το βλέμμα στραμμένο προς τις πρόωρες εκλογές!

«Ηρθα στο υπουργείο Παιδείας για να γυρίσω σελίδα. Δεν μπορώ όμως να προβώ σε μεγάλες αλλαγές γιατί δεν γνωρίζω πόσο χρόνο έχω ακόμη. Το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε εθνικές εκλογές, αν δεν υπάρξει συμφωνία στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι ορατό».

Αυτό υπογράμμισε σε συνέντευξη τύπου  σήμερα ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, που ήρθε στη Ρόδο για να λάβει μέρος στη Σύνοδο των πρυτάνεων των ΑΕΙ, που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Rodos Palace.

Ο υπουργός Παιδείας για μια φορά ακόμη κατέστησε σαφές πως δεν μπορούν, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, να αυξηθούν τα κονδύλια για την Ανώτατη Παιδεία. Με αφορμή το γεγονός ότι δεν είναι γνωστή η διάρκεια της θητείας του στη συγκεκριμένη θέση τόνισε πως θα υλοποιήσει τις αποφάσεις που έλαβαν οι προκάτοχοί του κκ Α. Διαμαντοπούλου και Κ. Αρβανιτόπουλος και δεν θα προβεί σε αιφνιδιασμούς.

Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ακόμα πως όλα τα ιδρυτικά μέλη της «ΕΛΙΑΣ» ετοιμάζονται για το ιδρυτικό συνέδριο.
«Εμείς ως «Νέα Ελλάδα» είμαστε έτοιμοι. Αποδεχθήκαμε την πρόταση του κ. Βενιζέλου για τη συμμετοχή στο ιδρυτικό συνέδριο το φθινόπωρο. Συστήσαμε όργανα στα οποία μετέχουν όλα τα στελέχη. Περιμένουμε και τις αποφάσεις που θα ληφθούν από την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί χωρίς να υπάρχει διάθεση αλληλοϋπονόμευσης και εσωτερικές συγκρούσεις. Όλες οι διαφωνίες που θα προκύψουν έχουν πεδίο για να εκτονώνονται. Για να προχωρήσουμε το δρόμο που σχεδιάσαμε χρειαζόμαστε και άλλους», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε πως τα στελέχη της «ΕΛΙΑΣ» παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στα άλλα κόμματα δηλαδή στη ΔΗΜΑΡ και στο «Ποτάμι».

«Θα απευθύνουμε προτάσεις. Θα έρθουν μαζί μας κάποιοι. Ο καταλυτικός χρόνος δεν μπορεί να είναι πέραν του φθινοπώρου. Μπορεί να έχουμε εθνικές εκλογές πολύ νωρίτερα από το Φεβρουάριο. Τις επόμενες ημέρες θα συσταθεί ένα συντονιστικό όργανο στο οποίο θα μετέχουν κορυφαία στελέχη τα οποία θα διεξάγουν το διάλογο με τα άλλα κόμματα της κεντροαριστεράς», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος που αναφέρθηκε και στη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της «ΕΛΙΑΣ» στις εκλογές.

Σε ερώτηση αν θα διεκδικήσει την ηγεσία της «ΕΛΙΑΣ» ο κ. Λοβέρδος δήλωσε πως δεν είναι ώρα για φιλοδοξίες.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου στην αυριανή έντυπη έκδοση της «δημοκρατικής»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου