Ρεπορτάζ

Κύμα αντιδράσεων για τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΡ!

Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί που εστάλησαν από τη ΔΕΥΑΡ σε καταναλωτές στις δημοτικές ενότητες Καμείρου, Αταβύρου, Νότιας Ρόδου και Λινδίων, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της επιχείρησης στην Εθνική Οδό Ρόδου- Λίνδου.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο διευθυντής της ΔΕΥΑΡ κ. Μανώλης Διακομανώλης, ο αντιδήμαρχος Καμείρου-Αταβύρου κ. Αγαπητός Πάλλας, οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων Φανών κ. Β. Νικολίτσης, Σορωνής κ. Γιάννης Μαρίνος, Απολλώνων κ. Βασίλης Πιπέρης, Μονολίθου κ. Διαμαντής Κονίσης, Καλαβαρδών κ. Δημήτρης Χατζηνικόλας, Αγίου Ισιδώρου κ. Στέλιος Βονάκης, Σιαννών κ. Κ. Γιμούκης και Κρητηνίας κ. Α. Κορρέ.
Έλαβαν μέρος επίσης, ο αντιπρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Σαλάκου κ. Γιώργος Τριανταφύλλου, οι νέοι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων Σορωνής κ. Α. Σαββάκης, Σαλάκου κ. Γιάννης Αγρέλης και Κρητηνίας κ. Μ. Αμβροσιάδης.
Στη έναρξη της συνεδρίασης ο διευθυντής της ΔΕΥΑΡ κ. Μανώλης Διακομανώλης αναφέρθηκε στην τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζει η επιχείρηση. Τόνισε πως η αρχική εισήγηση, που είχε κατατεθεί από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, τροποποιήθηκε από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, που έλαβαν και την οριστική απόφαση.
“Δεν έχω τη θέληση και τη δυνατότητα να υποκαταστήσω τη διοίκηση της ΔΕΥΑΡ. H επιχείρηση δεν πρόκειται να αδικήσει κανένα. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε το όποιο πρόβλημα έχει ανακύψει. Δηλώνουμε διατεθειμένοι να διορθώσουμε τις όποιες αδικίες», δήλωσε ο κ. Μανώλης Διακομανώλης.
“Δεν κάνουμε εμείς κοινωνική πολιτική. Αυτή θα πρέπει να την υλοποιήσει το κράτος. Παρ’ όλα αυτά έχουμε λάβει αποφάσεις για τη στήριξη των ειδικών ομάδων πληθυσμού”, δήλωσε ο κ. Διακομανώλης και πρόσθεσε πως εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού δεν ήταν δυνατό να γίνουν μετρήσεις στην κατανάλωση του νερού στις δημοτικές ενότητες Καμείρου, Αταβύρου, Λινδίων και Νότιας Ρόδου. Υπενθυμίζεται πως οι επιχειρήσεις ύδρευσης, που λειτουργούσαν στους πρώην τέσσερις δήμους, εντάχθηκαν στη ΔΕΥΑΡ πριν από ενάμισι χρόνο.
“Μέχρι να βρούμε εργολάβους για να κάνουν τις μετρήσεις υπήρξε καθυστέρηση. Δεσμεύομαι, όμως, να εξετάσουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Μπορούν και οι πολίτες να μας ενημερώσουν για τις ενδείξεις που γράφουν τα υδρόμετρα τους για να κάνουμε τις προσαρμογές. Δεν θα αλλάξουμε όμως την τιμολογιακή μας πολιτική”, δήλωσε ο κ. Διαμανώλης και πρόσθεσε πως η ανισότητα που υπήρχε στην τιμολογιακή πολιτική μεταξύ της πόλεως Ρόδου και των άλλων δημοτικών ενοτήτων σχεδιάζεται να αμβλυνθεί σε τρία χρόνια.
“Εχουμε σχέδιο για να διορθωθούν επί δικαίω τα λάθη που έχουν ενδεδομένως γίνει. Να μας κατατεθούν οι αιτήσεις των πολιτών και τα στοιχεία και θα τα εξετάσουμε ένα ένα”, τόνισε ο κ. Διακομανώλης.
“Δεν έχουμε δίκτυα άρδευσης στην περιοχή μας. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε. Τουλάχιστον διορθώστε τις αδικίες, που έχουν γίνει”, δήλωσε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Μονολίθου κ. Διαμαντής Κονίσης.
“Είναι παράλογες οι τιμές που έχουν επιβληθεί”, τόνισε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Σορωνής κ.Γιάννης Μαρίνος.
Οι κάτοικοι των Φανών, πάντως, έχουν ξεσηκωθεί και θα αντιδράσουν δυναμικά για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΡ. Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Φανών κ. Βασίλης Νικολίτσης δήλωσε πως δεν θα πρέπει να αιφνιδιαστεί κανείς, αν οι κάτοικοι της περιοχής του, κατέβουν με μαύρες σημαίες στο κέντρο της πόλεως Ρόδου για να διαμαρτυρηθούν.
“Θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση και θα ληφθούν αποφάσεις. Εμείς δεν θα γίνουμε υπάλληλοι της ΔΕΥΑΡ. Να βάλετε προσωπικό να συγκεντρώσει τις αιτήσεις των πολιτών για αναδιαμόρφωση της τιμολόγησης που έχει γίνει. Δεν θα το κάνουμε εμείς αυτό”, δήλωσε ο κ. Βασίλης Νικολίτσης.
O κ. Αγαπητός Πάλλας δήλωσε πως ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική από τη νέα δημοτική αρχή.
“Συζήτησα με τον νέο δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο για το θέμα που έχει ανακύψει. Παράπονα ακούσαμε από τους πολίτες για τους φουσκωμένους λογαριασμούς και στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ο δήμαρχος δεσμεύθηκε να γίνει συζήτηση για την τιμολογιακή πολιτική. Δεν θα προκαλέσουμε όμως και πρόβλημα στην επιχείρηση”, δήλωσε ο κ. Αγαπητός Πάλλας και πρόσθεσε πως στον δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά πρότεινε να υπάρχουν τρία διαφορετικά τιμολόγια.
Η πραγματοποίηση της σύσκεψης αποφασίστηκε στη συνάντηση που είχε προχθές ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς με στελέχη της ΔΕΥΑΡ.
Στην ίδια συνάντηση έγινε συζήτηση και για την εξέλιξη των μεγάλων έργων, όπως ο βιολογικός καθαρισμός και ο αποχετευτικός αγωγός Αρχάγγελος – Βόδι.
“Όπου έχουν γίνει λάθη θα διορθωθούν. Οι πολίτες μπορούν να πληρώνουν όσα οφείλουν με δόσεις”, δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Στην σύσκεψη έγινε επίσης συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα καλυφθεί η ζήτηση σε νερό το φετινό καλοκαίρι.
“Έχουμε επάρκεια νερού και πιστεύω πως θα καταφέρουμε να καλύψουμε τη μεγάλη ζήτηση που θα υπάρξει εξαιτίας της αύξησης που θα παρουσιάσουν οι αφίξεις. Έχουμε επισκευάσει και τις γεωτρήσεις μας”, δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου