Ειδήσεις

Η Κύπρος κήρυξε «ανεπιθύμητους» τους Σουηδούς τουρίστες

H Σουηδή ΥΠΕΞ αποδύεται σε αγώνα δόμου προσπαθώντας να βελτιώσει τη φήμη της χώρας της αφού οι συμπατριώτες της θεωρούνται ως «personae non gratae» από τη χώρα της ανατολικής Μεσογείου

Στη «μαύρη λίστα» έβαλε τους Σουηδούς τουρίστες η Κύπρος κρατώντας κλειστά τα σύνορά της γι’ αυτούς και τώρα, η υπουργός Εξωτερικών του σκανδιναβικού κράτους, Ann Linde, αποδύεται σε έναν αγώνα δόμου προσπαθώντας να βελτιώσει τη φήμη της χώρας της αφού οι συμπατριώτες της θεωρούνται ως «personae non gratae» από τη νησιωτική χώρα της ανατολικής Μεσογείου.

Την περασμένη εβδομάδα η Κύπρος ανακοίνωσε ότι από τον Ιούνιο οι πολίτες 19 ευρωπαϊκών χωρών θα μπορούν να περνούν τα σύνορά της, με βάση συγκεκριμένους επιδημιολογικούς δείκτες.Η Σουηδία όμως δεν συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών.

Σε συνέντευξή της στο Bloomberg, η Linde ανέφερε πως ελπίζει για μια «λελογισμένη αντίδραση. Δεν θέλουμε να γίνουν διακρίσεις», σημείωσε.

Την ώρα που άλλες ευρωπαϊκές χώρες αρχίζουν να αίρουν τους περιορισμούς, η Σουηδία για ακόμα μια φορά βρίσκεται στο προσκήνιο μετά την απόφασή της να κρατήσει ανοιχτή την οικονομία της παρά την πανδημία. Το ποσοστό θνησιμότητας από Covid-19 είναι μεταξύ των υψηλότερων στον κόσμο: 39 θάνατοι ανά 100.000 κατοίκους.

Αν και η ΥΠΕΞ είπε πως κατανοεί μέρος της αναστάτωσης σχετικά με τη χαλαρή ανταπόκριση της Σουηδίας απέναντι στο ιό, υποστήριξε ότι είναι λάθος να «κοιτάζουμε απλώς τα ποσοστά θανάτου κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης εβδομάδας».

Η Linde, που σχεδιάζει να εγείρει το θέμα με την Κύπρο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών της ΕΕ την Παρασκευή, ανέφερε πως ελπίδα της είναι τέτοιου είδους αποφάσεις να βασίζονται σε γεγονότα και να μην αντιμετωπίζονται ως «πολιτικές εσωτερικής κατανάλωσης».

Πηγή: newmoney.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου