Ειδήσεις

“Γεγονός η παραχώρηση της Ροδιακής Έπαυλης στο Δήμο Ρόδου”

Με το άρθρο 25 στο Σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε σήμερα από το Υπουργείο Οικονομικών με τίτλο «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2376 και άλλες διατάξεις», εντάσσεται η παραχώρηση, κατά κυριότητα, του εμβληματικού κτιρίου της Ροδιακής Έπαυλης στον Δήμο Ρόδου. Συγκριμένα και όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση η Ροδιακή Έπαυλη, τα συνοδευτικά κτίρια και ο περιβάλλων χώρος παραχωρούνται χωρίς αντάλλαγμα στο Δήμο Ρόδου και κατ΄ επέκταση στην Ροδιακή κοινωνία, για το σκοπό της πραγματοποίησης πολιτιστικών και κοινωφελών δράσεων.

Μετά από την δικαίωση χρόνιων αγώνων και προσωπικής προσπάθειας από τις μέρες που εξελέγην για πρώτη φορά βουλευτής Δωδεκανήσου, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, σχολιάζει:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση, περηφάνια και αίσθημα δικαίωσης μετά από χρόνιους αγώνες, υποδέχονται σήμερα όλοι οι κάτοικοι της Ρόδου το άρθρο του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με το οποίο παραχωρείται ηΡοδιακή Έπαυλη στον Δήμο. Ο λαός της Ρόδου, δικαιωματικός κτήτορας της Ροδιακής Έπαυλης, μπορεί από τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου και μετά, να νιώσει ότι ένα κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς του, αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής κοινωνικής του ζωής, επανέρχεται στα χέρια του.

Η σημερινή μέρα, για την πολιτική μου σταδιοδρομία αποτελεί σταθμό. Μετά από πολυετείς προσπάθειες, τόσο μέσα από την συμμετοχή μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα κινήματα αλλά και κατόπιν, από την θέση του Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέχασα ούτε στιγμή την απαίτηση των Ροδίων για «επαναπατρισμό» της κυριότητας της Ροδιακής Έπαυλης, προσπαθώντας για την δικαίωση του σκοπού αυτού. Η σημερινή Κυβέρνηση, πιστή στο αξιακό της υπόβαθρο ότι οι δημόσιες εκτάσεις ανήκουν κατά κυριότητα και χρήση στην τοπική κοινότητα,  ανταποκρίθηκε, στο αίτημα του Δήμου Ρόδου και στην ανάγκη των πολιτών για απόδοση της Ροδιακής Έπαυλης στον κόσμο της Ρόδου. Μετά από πολλές αρνήσεις και κούφιες υποσχέσεις που ακούγονταν για χρόνια, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, επιστρέφει την Ροδιακή Έπαυλη στον Ροδιακό λαό και αυτό με κάνει ακόμη πιο περήφανο».

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου