Το Διεθνές Φόρουμ Πιάνου Ρόδου και το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Τέχνης Ρόδου, γιορτάζουν την 10η επέτειο πραγματοποίησής τους από τις 25 έως τις 28 Μαΐου 2017, με συμμετοχή διακεκριμένων καθηγητών Πιάνου και Σολίστ Μουσικής από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Για το θέμα δόθηκε χτες συνέντευξη Τύπου παρουσία καλλιτεχνών που συμμετέχουν καθώς και του αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Τέρη Χατζηϊωάννου αφού ο Δήμος Ρόδου στηρίζει την εκδήλωση.
Κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών το φιλόμουσο κοινό της Ρόδου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ποιοτική μουσική από επιφανείς και διακεκριμένους σολίστ, όπως: τον Χριστόδουλο Βασιλειάδη – Κύπρος, Αντώνη Λιοπύρη Ρόδος – Ελλάς, Καίτη Καστρουνή Ρόδος – Ελλάς, Carlos Acotto Iταλία – Γαλλία, Μiha Haas –  Σλοβενία, Mario Pech Rivero – Μεξικό, Dora – Christina de Marinis -Αργεντινή, Jakub Kuszlik – Κρακοβία, Adam Wibrowski –  Πολωνία – Γαλλία,Graciela Jimenez – Ισπανία – Αργεντινή κ.α.
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις, σεμινάρια και Master Classes Πιάνου, τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν οι σπουδαστές πιάνου.
Το Φόρουμ πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της κ. Καίτης Καστρουνή διευθύντριας του Ωδείου Ρόδου με σκοπό τη συνεχή αναβάθμιση και εξέλιξη της μουσικής παιδείας, τη διάδοση της κλασικής και εν γένει της ποιοτικής μουσικής,την προβολή και καθιέρωση του τόπου μας πανελληνίως και διεθνώς ως σημείο πραγματοποίησης ενός υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικού γεγονότος και την προσέλκυση συμμετοχής σ’ αυτό διαπρεπών καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο.
Το Διεθνές Φόρουμ Πιάνου Ρόδου και Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Τέχνης Ρόδου πραγματοποιούνται με μέγα χορηγό την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την στήριξη του ΔΟΠΑΡ, του Δήμου Ρόδου και άλλων κοινωνικών φορέων και χορηγών.
Όπως δήλωσε ο καθηγητής και σολίστ πιάνου κ. Άνταμ Βιμπρόφσκι: «Η Ρόδος έχει μια πολύ μεγάλη ιστορία και το πιάνο αλλά και η μουσική έχουν βαθιές ρίζες στην ευρύτερη κουλτούρα και κληρονομιά ενός πολιτισμού».
Ο αντιδήμαρχος κ. Τέρης Χατζηϊωάννου ανακοίνωσε την στήριξη της δημοτικής αρχής σε ποιοτικές εκδηλώσεις, όπως αυτή.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ