Ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους και υπό καθεστώς αυστηρής προστασίας, αφέθηκε ένας εκ των οκτώ τούρκων αξιωματικών τους οποίους εκζητεί η Τουρκίαμε την κατηγορία της συμμετοχής στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Αστυνομικοί της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) συνοδεία αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας παρέλαβαν, μετά την απελευθέρωσή του, τον τούρκο στρατιωτικό, τον οποίο θα φρουρούν επί 24ώρου βάσεως.

Η μη δημοσιοποιούμενη διεύθυνση διαμονής του τούρκου αξιωματικού, η οποία έχει καθοριστεί από τις ελληνικές Αρχές, θα φυλάσσεται επίσης από ένα ισχυρό δίκτυο αστυνομικών δυνάμεων.

Ο εν λόγω αξιωματικός αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση του ΣτΕ στις 19 Απριλίου και μέχρι την τελική κρίση του ίδιου δικαστηρίου για τη χορήγηση ασύλου.

Συγκεκριμένα, στις 19 Απριλίου το ΣτΕ έκανε δεκτή εν μέρει την αίτηση αναστολής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη χορήγηση ασύλου στον εν λόγω αξιωματικό, κρίνοντας ότι ο αξιωματικός πρέπει να παραμείνει σε καθεστώς προστασίας μέχρι την έκδοση της απόφασης στην επί της ουσίας διαδικασία, δηλαδή μετά τη συζήτηση της αίτησης ακύρωσης της χορήγησης ασύλου του, η οποία θα γίνει στο ανώτατο δικαστήριο τουλάχιστον μέχρι τις 20 Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι στον Τούρκο αξιωματικό δεν θα χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα.

Για «σκάνδαλο» κάνει λόγο η τουρκική εφημερίδα Hurriyet μετά την απελευθέρωση του τούρκου αξιωματικού. Λίγη ώρα αφότου μετά την ανακοίνωση της – υπό αυστηρούς όρους- απελευθέρωσης του ενός εκ των 8 τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, αναρτήθηκαν τα πρώτα δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο.

«Απόφαση σκάνδαλο» είναι ο τίτλος στην ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet.

hu

Στο κείμενο, ο δημοσιογράφος αναλύει την απόφαση του δικαστηρίου να απελευθερώσει τον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, Süleyman Özkaynakçı, που προσγειώθηκε στη χώρα μας, λίγες ώρες μετά την απόπειρα του τουρκικού πραξικοπήματος.

Σύμφωνα με την Τουρκία, οι οκτώ Τούρκοι, είναι μέλη του τρομοκρατικού δικτύου που έχει συστήσει ο άλλοτε συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Φετουλάχ Γκιουλέν, με στόχο την υπονόμευση και εν τέλει ανατροπή του καθεστώτος.

Μάλιστα η τουρκική εφημερίδα τονίζει ότι «σε κάθε περίπτωση η διοικητική κράτηση (δηλαδή η προφυλάκιση) των στελεχών του πραξικοπήματος τελειώνει το Μάιο», αναφερόμενη και στους 8 Τούρκους που έχουν καταφύγει στη χώρα μας ζητώντας πολιτικό άσυλο.

Πηγή: newsbeast.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ