Τοπικές Ειδήσεις

Ζητεί απλοποίηση των διαδικασιών για όλες τις επαγγελματικές δραστηριότητες

Στις δράσεις και πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αναφέρθηκε σε δηλώσεις που έκανε χτες στους δημοσιογράφους, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιάννης Φλεβάρης.
«Η ΠΝΑΙ, με μια σειρά από δράσεις και επιλογές που προσεγγίζουν τον πολίτη, επιδιώκει μαζί με τις υλικές και άυλες ενέργειες να παρέχει γνώσεις σε όσους το έχουν ανάγκη. Αναφέρομαι στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, στο ΕΒΕΔ με αντικείμενο τις δημόσιες συμβάσεις, η οποία ήταν πολύ επιτυχημένη και σημείωσε μεγάλη συμμετοχή. Επιπλέον οι εισηγητές έκαναν εξαιρετική ενημέρωση σχετικά με τις δημόσιες συμβάσεις που αφορούν φορείς όπως η ΠΝΑΙ ή ένας δήμος κ.λπ. για εκτέλεση έργων. Τέτοιες δραστηριότητες, διευκολύνουν το έργο των υπηρεσιών σε όλους τους τομείς», όπως ανέφερε.
Ο αντιπεριφερειάρχης, μίλησε ακόμη για τον κύκλο συναντήσεων που είχε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Βιομηχανίας, όπου με τον γ.γ. Βιομηχανίας, κ. Απόστολο Μακρυκώστα, είχε συνεργασία με αντικείμενο το αίτημα της ΠΝΑΙ, για απλοποίηση των αδειοδοτήσεων σε όλες τις επαγγελματικές μονάδες και κάθε είδους δραστηριότητα στα νησιά της περιοχής ευθύνης της ΠΝΑΙ.
«Ιδιαίτερα στους μικρούς νησιωτικούς δήμους, στα νησιά όπου η νησιωτικότητα και ο πολυνησιακός χαρακτήρας έχουν ειδικά χαρακτηριστικά με την εδαφική ασυνέχεια που δίνει και απαιτεί πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις, ζητήσαμε ως Περιφέρεια να γίνει κάποια παρέμβαση για να απλοποιηθούν οι διαδικασίες αδειοδοτήσεων για όλες τις επαγγελματικές δραστηριότητες. Το συμπέρασμα από την θητεία μας, είναι ότι η νησιωτικότητα απαιτεί και αυτοψίες υπηρεσιών –πράγμα που δεν είναι εύκολο, αλλά απαιτείται να γίνει με γνώμονα να στηρίζουμε τους κατοίκους και να τους δίνουμε το κίνητρο να μένουν στα νησιά και να δημιουργήσουν επαγγελματική δραστηριότητα. Οι μετακινήσεις σε όλα τα νησιά, για γρήγορες και συνεχείς αυτοψίες είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Είναι αναγκαίο να στηρίξουμε τους επαγγελματίες για να διευκολύνουμε τους νησιώτες στις δραστηριότητές τους» υπογράμμισε ο κ. Φλεβάρης.
Πάντως, ο κ. Μακρυκώστας δεσμεύτηκε πως όχι μόνον θα προσπαθήσει να προχωρήσει στην απλοποίηση των αδειοδοτήσεων, αλλά επιθυμεί να διασυνδέσει την προσπάθεια με τον Τουρισμό και τις άλλες δραστηριότητες στα νησιά της περιοχής της ΠΝΑΙ.

Συνεργασία με τον
δήμαρχο Νισύρου
Αναφέρθηκε τέλος, στην προσπάθεια της ΠΝΑΙ να στηρίξει την πιστοποίηση των τοπικών προϊόντων και την προώθησή τους μέσα από συντονισμένες δράσεις ενώ, μίλησε και για την συνεργασία που είχε με τον δήμαρχο Νισύρου κ. Χριστοφή Κορωναίο για να προχωρήσει το έργο της αφαλάτωσης στο νησί.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νισύρου μίλησε για τα έργα που προωθούνται στη Νίσυρο με την αρωγή και στήριξη της ΠΝΑΙ:

«Έχει προχωρήσει το έργο που έχει αντικείμενο την ύδρευση των οικισμών ύψους 1,5 εκ. ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ‘Φιλόδημος’. Κατατέθηκε η μελέτη στην ΠΝΑΙ και περιμένουμε να περάσει από την Οικονομική Επιτροπή για να προχωρήσει στη δημοπράτηση. Ένα ακόμη έργο, είναι ο Βιολογικός Καθαρισμός που χρηματοδοτεί η ΠΝΑΙ με κονδύλι ύψους 1,2 εκ. ευρώ για το οποίο έχουμε καταθέσει τις σχετικές μελέτες για να προχωρήσει κι αυτό σε δημοπράτηση. Επιπλέον, προχωράμε στην κατασκευή νέας μονάδας αφαλάτωσης 300 κυβικών την ημέρα. Αυτή την στιγμή η Νίσυρος έχει δυνατότητα μόνον 700 κυβικών νερού την ημέρα, αλλά λόγω των αυξημένων αναγκών κατά την θερινή περίοδο, πρέπει να ενισχύσουμε τις ποσότητες του νερού. Εκτιμούμε πως μέχρι το τέλος του Μαρτίου θα έχουμε προχωρήσει. Η νέα μονάδα έχει κόστος 300.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής» όπως είπε.
Τέλος, αναφέρθηκε σε μια σειρά από άλλα έργα που προγραμματίζονται για το νησί, όπως η τσιμεντόστρωση του δρόμου προς τον ΧΥΤΑ, η ανακαίνιση της κοινότητας Πάλλων, η περίφραξη των σφαγείων, η ύδρευση στο Μανδράκι, η κοινότητα στο Εμπορειό, οι παιδικές χαρές, το γήπεδο 5Χ5 κ.λπ.
«Θεωρώ πως βρισκόμαστε σε μία νέα εποχή για έργα στη Νίσυρο και είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη συνεργασία μας με την ΠΝΑΙ», κατέληξε ο δήμαρχος Νισύρου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου