ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεδριάζει σήμερα η παράταξη του κ. Χατζή Χατζηευθυμίου για την διαδοχή

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
ΧΑΤΖΗΣ ΧΑΤΖΗΕΥΘΥΜΙΟΥ

Σή­με­ρα και ώρα 17.00 θα συ­νέλ­θουν σε συ­νε­δρί­α­ση στο ξε­νο­δο­χείο «Plaza» τα εκλεγ­μέ­να μέλη της της πα­ρά­τα­ξης «Ρο­δια­κή Δη­μιουρ­γία», μετά από πρό­σκλη­ση του απερ­χό­με­νου προ­έ­δρου της κ. Χατζή Χα­τζηευ­θυ­μί­ου, προ­κει­μέ­νου να γίνει μια πρώτη συ­ζή­τη­ση και να κα­θο­ρι­στούν τα δια­δι­κα­στι­κά θέ­μα­τα, δια­δο­χής του.

Θυ­μί­ζου­με ότι ο κ. Χα­τζηευ­θυ­μί­ου, έχει απο­φα­σί­σει να απο­χω­ρή­σει από τα κοινά. Τη θέση του στο δη­μο­τι­κό συμ­βού­λιο θα κα­τα­λά­βει ο κ. Μα­νώ­λης Κα­μπου­ρό­που­λος.

Όπως έγρα­ψε η «δη­μο­κρα­τι­κή», στη συ­νά­ντη­ση θα με­τέ­χουν οι κ.κ. Γιάν­νης Γιαν­να­κά­κης, Αντώ­νης Γιαν­νι­κου­ρής, Ελ­πί­δα Ατσί­δη, Τάσος Σπα­νός, Μ. Κα­μπου­ρό­που­λος και Κ. Τα­ρα­σλιάς.

Ο κ. Γιαν­να­κά­κης δεν έχει ακόμη λάβει τις τε­λι­κές του απο­φά­σεις για τη συμ­με­το­χή του στο νέο σχήμα χωρίς να απο­κλεί­ε­ται να ακο­λου­θή­σει τον κ. Χα­τζηευ­θυ­μί­ου, υπο­βάλ­λο­ντας, ομοί­ως, την πα­ραί­τη­σή του.

Σε πε­ρί­πτω­ση, που θα απο­φα­σί­σει να πα­ραι­τη­θεί, τη θέση του στο δη­μο­τι­κό συμ­βού­λιο, θα κα­τα­λά­βει ο κ. Κώ­στας Τα­ρα­σλιάς.

Σε δη­λώ­σεις του χθες στα το­πι­κά ΜΜΕ ο κ. Χα­τζής Χα­τζηευ­θυ­μί­ου, τό­νι­σε τα εξής:

«Όπως είναι γνω­στό, πριν από έξι πε­ρί­που μήνες, είχε γίνει μια πρώτη συ­νά­ντη­ση, όπου συ­ζη­τή­θη­καν διά­φο­ρα θέ­μα­τα που απα­σχο­λού­σαν την πα­ρά­τα­ξή μας, όπως το κα­τα­στα­τι­κό, η προ­ε­δρία και η πο­ρεία από τώρα και στο εξής. Αύριο έχου­με μια δεύ­τε­ρη συ­νά­ντη­ση, προ­κει­μέ­νου να επι­κυ­ρώ­σου­με αυτά που είχαν συμ­φω­νη­θεί και να συ­ζη­τή­σου­με για τον τρόπο δια­δο­χής, και τις δια­δι­κα­σί­ες που θα ακο­λου­θη­θούν, προ­κει­μέ­νου να υπάρ­ξει ένας νέος αρ­χη­γός, ο οποί­ος θα συ­νε­χί­σει με την πα­ρου­σία του στο δη­μο­τι­κό συμ­βού­λιο και θα οδη­γή­σει την πα­ρά­τα­ξη στις επό­με­νες εκλο­γές».

Σε ερώ­τη­ση εάν σκο­πεύ­ει να πα­ραι­τη­θεί και από την θέση του δη­μο­τι­κού συμ­βού­λου, είπε:

«Ναι, αυτό το είχα δη­λώ­σει εδώ και πολύ καιρό. Είναι γνω­στό σε όλους».

Η δια­δι­κα­σία εκλο­γής θα γίνει με μυ­στι­κή ψη­φο­φο­ρία και θα έχουν δι­καί­ω­μα συμ­με­το­χής τα μέλη και οι φίλοι της πα­ρά­τα­ξης.

Ο κ. Χα­τζηευ­θυ­μί­ου τό­νι­σε ακόμη ότι δεν πρό­κει­ται να απο­συρ­θεί από τα κοινά επει­δή δεν θα συμ­με­τέ­χει πλέον στο δη­μο­τι­κό συμ­βού­λιο Ρόδου, αφού όπως είπε «με την ιδιό­τη­τα του πρώην δη­μάρ­χου έχω το δι­καί­ω­μα να το­πο­θε­τού­μαι σε θέ­μα­τα μεί­ζο­νος ση­μα­σί­ας για το νησί και για την πόλη της Ρόδου. Απλά, κά­ποιος πρέ­πει να ανα­λά­βει να οδη­γή­σει την πα­ρά­τα­ξη μέσα από τις δια­δι­κα­σί­ες λει­τουρ­γί­ας του δη­μο­τι­κού συμ­βου­λί­ου μέχρι τις επό­με­νες εκλο­γές και σε νίκη».

Σε ερώ­τη­ση εάν αλη­θεύ­ει ότι ο κ. Γιάν­νης Γιαν­να­κά­κης σκο­πεύ­ει να πα­ραι­τη­θεί από την θέση του δη­μο­τι­κού συμ­βού­λου και να πάρει την θέση του ο κ. Κώ­στας Τα­ρα­σλιάς, ο οποί­ος εν­δια­φέ­ρε­ται για την προ­ε­δρία της πα­ρά­τα­ξης, είπε: «Αυτό θα το απο­φα­σί­σει ο ίδιος ο κ. Γιαν­να­κά­κης. Δεν μπορώ να πω κάτι πάνω σε αυτό».

Ση­μειώ­νε­ται ότι ο δη­μο­τι­κός σύμ­βου­λος κ. Αντώ­νης Γιαν­νι­κου­ρής, εξε­τά­ζει σο­βα­ρά το εν­δε­χό­με­νο να απο­σύ­ρει το εν­δια­φέ­ρον του για την ηγε­σία της πα­ρα­τά­ξε­ως, επι­διώ­κο­ντας να συμ­με­τέ­χει στο ψη­φο­δέλ­τιο της Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας στα Δω­δε­κά­νη­σα εκ­προ­σω­πώ­ντας την Κω, απ’ όπου και κα­τά­γε­ται.

Οι κ.κ. Μ. Κα­μπου­ρό­που­λος και Κώ­στας Τα­ρα­σλιάς, εξα­κο­λου­θούν να επι­θυ­μούν να ανα­λά­βουν τα ηνία της πα­ρα­τά­ξε­ως και όπως όλα δεί­χνουν θα είναι αυτοί που θα ανα­με­τρη­θούν στις εκλο­γές που θα ακο­λου­θή­σουν.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.