Ειδήσεις

Τουρκία: Δυνατότητα έκδοσης e-visa και στους σταθμούς εισόδου

Αναθεωρεί, εν μέρει, την απόφασή της για υποχρεωτική έκδοση visa ηλεκτρονικά προ του ταξιδιού και όχι στους σταθμούς εισόδου στη χώρα από τον Απρίλιο η Τουρκία, προφανώς διαπιστώνοντας ότι το μέτρο αυτό θα προκαλούσε ποικίλα προβλήματα στη ροή ξένων επισκεπτών προς τη χώρα.
Ρόλο σε αυτό έπαιξαν οι πιέσεις από πολλούς tour operators και συνδέσμους ταξιδιωτικών γραφείων από τις μεγάλες αγορές προέλευσης τουριστών της Τουρκίας.
Σύμφωνα με σχετικές επισημάνσεις από τον Σύνδεσμο Τουριστικών Γραφείων της Μ. Βρετανίας, τον ABTA, προ ημερών έλαβε επίσημη ενημέρωση από τις προξενικές αρχές της Τουρκίας στο Λονδίνο, ότι αποφασίστηκε να υπάρξει μία μεταβατική περίοδος, μέχρι το τέλος του χρόνου, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι επισκέπτες στην Τουρκία θα έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν visa ηλεκτρονικά μεν, αλλά σε ειδικά κιόσκια που θα τοποθετηθούν στα αεροδρόμια και σε άλλους σταθμούς εισόδου σε όλη την επικράτεια.
Με αυτήν τη δυνατότητα, εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα.
Το Foreign Office, πάντως, σε επικαιροποίηση των ταξιδιωτικών του συμβουλών για την Τουρκία, χθες, δεν αναφέρει αυτήν τη δυνατότητα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου