Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης η πρώτη συνεδρίαση της διοίκησης του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου για το έτος 2018. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την κοπή της βασιλόπιτας και με τις ευχές των εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων. Συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο αστυνομικός διευθυντής, ταξίαρχος κ. Γεώργιος Γεωργακάκος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Γλυνός και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Νίκος Μπόνης.
Ο περιφερειάρχης κάλεσε τα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου να επιστρατεύσουν όλες τους τις δυνάμεις και όλη τους τη φαντασία, προκειμένου να αντισταθούν στην ισοπέδωση που υφίστανται οι παραγωγικές τάξεις από τις πολιτικές που εφαρμόζει η κεντρική διοίκηση.
«Πρέπει να εξαντλήσετε κάθε όριο δημιουργικότητας και φαντασίας που έχετε. Δεν πρόκειται να σας προσφέρει κανείς τίποτε. Η σημερινή κεντρική διοίκηση δεν πρόκειται να χαρίσει στο θεσμό το παραμικρό. Μόνο τρικλοποδιές μπορείτε να περιμένετε από το Κέντρο και μόνο ένα νέο κανονιστικό περιβάλλον, το οποίο θα κάνει τα πράγματα δυσκολότερα και θα καταστήσει αδύνατες τις πιο δημιουργικές πρωτοβουλίες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας μας έπαψε να είναι η οικονομική κρίση, αλλά η συνολική πολιτιστική, ηθική, πολιτική παρακμή που ξεπερνά όλα τα στενά όρια των κρίσεων, όπως τις ζήσαμε μέχρι σήμερα. Πρέπει λοιπόν να επιστρατεύσετε όλη σας τη φαντασία και όλη τη δύναμη που έχετε για να σηκώσετε στις πλάτες σας την εκπροσώπηση των παραγωγικών τάξεων που ισοπεδώνονται μέρα με τη μέρα. Και ισοπεδώνονται μέρα με τη μέρα οι παραγωγικές δυνάμεις, ο κάθε επιχειρηματίας και ο κάθε επαγγελματίας αυτού του τόπου, που χάρισε εξαιρετικά αποτελέσματα και ευημερία στη χώρα. Καλείστε να υπηρετήσετε αυτό το σπουδαίο τόπο, τα Δωδεκάνησα, μέσα σε αυτό το αφιλόξενο περιβάλλον. Γι’ αυτό θα πρέπει να ξεπεράσετε τον εαυτό σας και τα στενά όρια του θεσμού», είπε ο κ. Χατζημάρκος και συνέχισε λέγοντας ότι η πόρτα της Περιφέρειας θα είναι πάντα ανοιχτή για το Επιμελητήριο. Επεσήμανε ωστόσο ότι δεν έχει απευθύνει το μεγάλο κάλεσμα και ότι φυλάει δυνάμεις για το …τέλος.
«Από εμάς μπορείτε να περιμένετε συνεργασία. Θα έχουμε πάντα ανοιχτή την πόρτα μας. Μπορείτε να περιμένετε να τρέξουμε μαζί δράσεις και πρωτοβουλίες, να δώσουμε κοινές μάχες και κοινούς αγώνες.
Δεν πιστεύω ότι έχουμε φτάσει στον πάτο. Έχουμε μπροστά μας εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις να ζήσουμε στη χώρα. Η δική μας στρατηγική υπαγορεύει να φυλάμε τις δυνάμεις μας για τη μεγάλη μάχη. Το μεγάλο κάλεσμα από τη δική μας πλευρά προς εσάς, ακόμη δεν έχει γίνει. Πολύ σύντομα θα κληθούμε να δώσουμε αυτή τη μεγάλη μάχη και πιστεύω ότι θα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημάρκος.
Και ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος υπερτόνισε τη σημασία της ενότητας, λέγοντας: «Ό,τι πέτυχε αυτός ο τόπος, το πέτυχε με τις ίδιες δυνάμεις, το ανθρώπινο δυναμικό, το επιχειρηματικό πνεύμα. Το επιχειρείν έφερε την πρωτιά στον τόπο μας, που είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τους άλλους. Με τη συμπόρευση όλων των δυνάμεων, μπορούμε να προσφέρουμε στην τοπική κοινωνία, όσα περιμένει από εμάς».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιάννης Γλυνός, ο οποίος είπε: «Πιστεύω όλοι μαζί ενωμένοι θα ξεπεράσουμε όλα όσα έχουμε μπροστά μας. Εύχομαι καλή θητεία στη διοίκηση του Επιμελητηρίου».
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Γιάννης Πάππου απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Γιάννη Κακλιό για την μακρόχρονη και ανιδιοτελή προσφορά του στον επιμελητηριακό θεσμό. Ο Γιάννης Κακλιός μετά από 28 χρόνια συμμετοχής στη διοίκηση του Επιμελητηρίου αποφάσισε να αποσυρθεί.
«Σήμερα είναι μία πανηγυρική συνεδρίαση του επιμελητηρίου Δωδεκανήσου όπου έχουμε τη μεγάλη τιμή να έχουμε μαζί μας τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου επί σειράν ετών. Όλοι εμείς, η διοικητική επιτροπή, οι σύμβουλοι και οι φίλοι του, θέλουμε να σε τιμήσουμε.

Ο φίλος μας ο Γιάννης Κακλιός ήταν μετρημένος στα λόγια. Οι δράσεις του πολύ στοχευμένες και πολύ αποτελεσματικές. Σ’ ευχαριστούμε για όλα όσα μας έχεις προσφέρει και για όλα όσα μας δίδαξες», είπε ο κ. Πάππου.
Εμφανώς συγκινημένος ο κ. Κακλιός παρέλαβε από τον κ. Πάππου την τιμητική πλακέτα λέγοντας: «Ευχαριστώ πολύ, με συγκινήσατε βαθύτατα. Εδώ έκανα αδελφικούς φίλους, θα έρχομαι να σας βλέπω. Εύχομαι καλή επιτυχία σε αυτό το διοικητικό συμβούλιο».
Για τον Γιάννη Κακλιό, ο κ. Χατζημάρκος είπε: «Για μένα ο Γιάννης Κακλιός υπήρξε δάσκαλος και τον ευχαριστώ πάρα πολύ. ‘Ένας χώρος σε αποχωρίζεται και ένας άλλος θα σε υποδεχθεί. Έτσι συμβαίνει πάντα. Ο κάθε κύκλος κλείνει κάποια στιγμή. Μακάρι όμως το κλείσιμο κάθε κύκλου να γινόταν σε τέτοιο θετικό κλίμα, με τέτοια αγάπη κι εκτίμηση, με τόσο έργο και με τέτοια διαδρομή. Θέλω κι εγώ να σε ευχαριστήσω για όλα όσα ζήσαμε μαζί σε αυτόν εδώ το χώρο. Οι άνθρωποι που κέρδισες εδώ, θα είναι πάντα δίπλα σου»
Όπως φάνηκε ο κύκλος της προσφοράς στον επιμελητηριακό θεσμό έκλεισε για τον κ. Κακλιό με καλούς οιωνούς, αφού κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ