ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου

news room 4 λεπτά ανάγνωση
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΠΙΤΑ

Σε πολύ καλό κλίμα πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε το βράδυ της Τετάρ­της η πρώτη συνε­δρί­αση της διοί­κη­σης του Επι­με­λη­τη­ρίου Δωδε­κα­νή­σου για το έτος 2018. Η συνε­δρί­αση ξεκί­νησε με την κοπή της βασι­λό­πι­τας και με τις ευχές των εκπρο­σώ­πων των τοπικών αρχών και φορέων. Συμ­με­τεί­χαν μεταξύ άλλων ο περι­φε­ρειάρ­χης, κ. Γιώργος Χατζη­μάρ­κος, ο δήμαρ­χος Ρόδου κ. Φώτης Χατζη­διά­κος, ο αστυ­νο­μι­κός διευ­θυ­ντής, ταξί­αρ­χος κ. Γεώρ­γιος Γεωρ­γα­κά­κος, ο πρό­ε­δρος της Ένωσης Ξενο­δό­χων Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπου­ρά­κης, ο πρό­ε­δρος του ΤΕΕ Δωδε­κα­νή­σου κ. Γιάννης Γλυνός και ο πρό­ε­δρος του Εμπο­ρι­κού Συλ­λό­γου Ρόδου κ. Νίκος Μπόνης.

Ο περι­φε­ρειάρ­χης κάλεσε τα μέλη της διοί­κη­σης του Επι­με­λη­τη­ρίου να επι­στρα­τεύ­σουν όλες τους τις δυνά­μεις και όλη τους τη φαντα­σία, προ­κει­μέ­νου να αντι­στα­θούν στην ισο­πέ­δωση που υφί­στα­νται οι παρα­γω­γι­κές τάξεις από τις πολι­τι­κές που εφαρ­μό­ζει η κεντρική διοί­κηση.

«Πρέπει να εξα­ντλή­σετε κάθε όριο δημιουρ­γι­κό­τη­τας και φαντα­σίας που έχετε. Δεν πρό­κει­ται να σας προ­σφέ­ρει κανείς τίποτε. Η σημε­ρινή κεντρική διοί­κηση δεν πρό­κει­ται να χαρίσει στο θεσμό το παρα­μι­κρό. Μόνο τρι­κλο­πο­διές μπο­ρείτε να περι­μέ­νετε από το Κέντρο και μόνο ένα νέο κανο­νι­στικό περι­βάλ­λον, το οποίο θα κάνει τα πράγ­ματα δυσκο­λό­τερα και θα κατα­στή­σει αδύ­να­τες τις πιο δημιουρ­γι­κές πρω­το­βου­λίες. Το μεγα­λύ­τερο πρό­βλημα της χώρας μας έπαψε να είναι η οικο­νο­μική κρίση, αλλά η συνο­λική πολι­τι­στική, ηθική, πολι­τική παρακμή που ξεπερνά όλα τα στενά όρια των κρίσεων, όπως τις ζήσαμε μέχρι σήμερα. Πρέπει λοιπόν να επι­στρα­τεύ­σετε όλη σας τη φαντα­σία και όλη τη δύναμη που έχετε για να σηκώ­σετε στις πλάτες σας την εκπρο­σώ­πηση των παρα­γω­γι­κών τάξεων που ισο­πε­δώ­νο­νται μέρα με τη μέρα. Και ισο­πε­δώ­νο­νται μέρα με τη μέρα οι παρα­γω­γι­κές δυνά­μεις, ο κάθε επι­χει­ρη­μα­τίας και ο κάθε επαγ­γελ­μα­τίας αυτού του τόπου, που χάρισε εξαι­ρε­τικά απο­τε­λέ­σματα και ευη­με­ρία στη χώρα. Καλεί­στε να υπη­ρε­τή­σετε αυτό το σπου­δαίο τόπο, τα Δωδε­κά­νησα, μέσα σε αυτό το αφι­λό­ξενο περι­βάλ­λον. Γι’ αυτό θα πρέπει να ξεπε­ρά­σετε τον εαυτό σας και τα στενά όρια του θεσμού», είπε ο κ. Χατζη­μάρ­κος και συνέ­χισε λέγο­ντας ότι η πόρτα της Περι­φέ­ρειας θα είναι πάντα ανοιχτή για το Επι­με­λη­τή­ριο. Επε­σή­μανε ωστόσο ότι δεν έχει απευ­θύ­νει το μεγάλο κάλεσμα και ότι φυλάει δυνά­μεις για το …τέλος.

«Από εμάς μπο­ρείτε να περι­μέ­νετε συνερ­γα­σία. Θα έχουμε πάντα ανοιχτή την πόρτα μας. Μπο­ρείτε να περι­μέ­νετε να τρέ­ξουμε μαζί δράσεις και πρω­το­βου­λίες, να δώσουμε κοινές μάχες και κοινούς αγώνες.

Δεν πιστεύω ότι έχουμε φτάσει στον πάτο. Έχουμε μπροστά μας εξαι­ρε­τικά δύσκο­λες κατα­στά­σεις να ζήσουμε στη χώρα. Η δική μας στρα­τη­γική υπα­γο­ρεύει να φυλάμε τις δυνά­μεις μας για τη μεγάλη μάχη. Το μεγάλο κάλεσμα από τη δική μας πλευρά προς εσάς, ακόμη δεν έχει γίνει. Πολύ σύντομα θα κλη­θούμε να δώσουμε αυτή τη μεγάλη μάχη και πιστεύω ότι θα είμαστε όλοι μαζί ενω­μέ­νοι», ανέφερε χαρα­κτη­ρι­στικά ο κ. Χατζη­μάρ­κος.

Και ο δήμαρ­χος κ. Φώτης Χατζη­διά­κος υπερ­τό­νισε τη σημασία της ενό­τη­τας, λέγο­ντας: «Ό,τι πέτυχε αυτός ο τόπος, το πέτυχε με τις ίδιες δυνά­μεις, το ανθρώ­πινο δυνα­μικό, το επι­χει­ρη­μα­τικό πνεύμα. Το επι­χει­ρείν έφερε την πρωτιά στον τόπο μας, που είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τους άλλους. Με τη συμπό­ρευση όλων των δυνά­μεων, μπο­ρούμε να προ­σφέ­ρουμε στην τοπική κοι­νω­νία, όσα περι­μέ­νει από εμάς».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρό­ε­δρος του ΤΕΕ κ. Γιάννης Γλυνός, ο οποίος είπε: «Πιστεύω όλοι μαζί ενω­μέ­νοι θα ξεπε­ρά­σουμε όλα όσα έχουμε μπροστά μας. Εύχομαι καλή θητεία στη διοί­κηση του Επι­με­λη­τη­ρίου».

Ο πρό­ε­δρος του Επι­με­λη­τη­ρίου, κ. Γιάννης Πάππου απέ­νειμε τιμη­τική πλακέτα στον κ. Γιάννη Κακλιό για την μακρό­χρονη και ανι­διο­τελή προ­σφορά του στον επι­με­λη­τη­ριακό θεσμό. Ο Γιάννης Κακλιός μετά από 28 χρόνια συμ­με­το­χής στη διοί­κηση του Επι­με­λη­τη­ρίου απο­φά­σισε να απο­συρ­θεί.

«Σήμερα είναι μία πανη­γυ­ρική συνε­δρί­αση του επι­με­λη­τη­ρίου Δωδε­κα­νή­σου όπου έχουμε τη μεγάλη τιμή να έχουμε μαζί μας τον αντι­πρό­ε­δρο του Επι­με­λη­τη­ρίου Δωδε­κα­νή­σου επί σειράν ετών. Όλοι εμείς, η διοι­κη­τική επι­τροπή, οι σύμ­βου­λοι και οι φίλοι του, θέλουμε να σε τιμή­σουμε.

Ο φίλος μας ο Γιάννης Κακλιός ήταν μετρη­μέ­νος στα λόγια. Οι δράσεις του πολύ στο­χευ­μέ­νες και πολύ απο­τε­λε­σμα­τι­κές. Σ’ ευχα­ρι­στούμε για όλα όσα μας έχεις προ­σφέ­ρει και για όλα όσα μας δίδαξες», είπε ο κ. Πάππου.

Εμφανώς συγκι­νη­μέ­νος ο κ. Κακλιός παρέ­λαβε από τον κ. Πάππου την τιμη­τική πλακέτα λέγο­ντας: «Ευχα­ρι­στώ πολύ, με συγκι­νή­σατε βαθύ­τατα. Εδώ έκανα αδελ­φι­κούς φίλους, θα έρχομαι να σας βλέπω. Εύχομαι καλή επι­τυ­χία σε αυτό το διοι­κη­τικό συμ­βού­λιο».

Για τον Γιάννη Κακλιό, ο κ. Χατζη­μάρ­κος είπε: «Για μένα ο Γιάννης Κακλιός υπήρξε δάσκα­λος και τον ευχα­ρι­στώ πάρα πολύ. ‘Ένας χώρος σε απο­χω­ρί­ζε­ται και ένας άλλος θα σε υπο­δε­χθεί. Έτσι συμ­βαί­νει πάντα. Ο κάθε κύκλος κλείνει κάποια στιγμή. Μακάρι όμως το κλεί­σιμο κάθε κύκλου να γινόταν σε τέτοιο θετικό κλίμα, με τέτοια αγάπη κι εκτί­μηση, με τόσο έργο και με τέτοια δια­δρομή. Θέλω κι εγώ να σε ευχα­ρι­στήσω για όλα όσα ζήσαμε μαζί σε αυτόν εδώ το χώρο. Οι άνθρω­ποι που κέρ­δι­σες εδώ, θα είναι πάντα δίπλα σου»

Όπως φάνηκε ο κύκλος της προ­σφο­ράς στον επι­με­λη­τη­ριακό θεσμό έκλεισε για τον κ. Κακλιό με καλούς οιωνούς, αφού κέρδισε το φλουρί της βασι­λό­πι­τας του Επι­με­λη­τη­ρίου!

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.