Τοπικές Ειδήσεις

Η ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ Καλύμνου στη Βουλή και το Υπουργείο Παιδείας από τη Μίκα Ιατρίδη.

Την πρόταση για την ίδρυση στην Κάλυμνο εσπερινού ΕΠΑΛ κατέθεσε με αναφορά της στη Βουλή και την αρμόδια Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., Μίκα Ιατρίδη.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου, βασιζόμενη σε επιστολή του Έπαρχου Καλύμνου, Μανώλη Μουσελλή, επισημαίνει ότι η ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ θα δώσει νέα κίνητρα για ενήλικους μαθητές, οι οποίοι εργάζονται τις πρωινές ώρες, να εγγραφούν στο εσπερινό ΕΠΑΛ και να έχουν, έτσι, την ευκαιρία να βελτιώσουν το εκπαιδευτικό τους επίπεδο και να αποκτήσουν τα εφόδια που χρειάζονται για μια ακόμα καλύτερη και προσοδοφόρα επαγγελματική καριέρα.

Περαιτέρω, η Μίκα Ιατρίδη επισημαίνει ότι η νέα δομή μπορεί να στεγαστεί άμεσα στην υπάρχουσα κτιριακή δομή του ημερήσιου ΕΠΑΛ, χωρίς να απαιτούνται επιπλέον δαπάνες για κτιριακές ή υλικοτεχνικές υποδομές. Σε κάθε περίπτωση, αναφέρει η βουλευτής Δωδεκανήσου, η ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ μπορεί να δώσει νέες προοπτικές για τους νέους και τις νέες της Καλύμνου και να δώσει στο μέλλον ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού, με περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου