ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σκυλακάκης : Δεν προβλέπουμε τρίτο lockdown

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Σκυλακάκης
Μέγεθος γραμμάτων

Δεν υπάρ­χει πρό­βλε­ψη για εν­δε­χό­με­νο lockdown την άνοι­ξη ή στο τέλος του χει­μώ­να, σύμ­φω­να με τον ανα­πλη­ρω­τή υπουρ­γό Οι­κο­νο­μι­κών Θό­δω­ρο Σκυ­λα­κά­κη.

Δεν υπάρ­χει πρό­βλε­ψη

Μι­λώ­ντας στην εκ­πο­μπή «ΒΑΒΕΛ» και τον Νίκο Φι­λιπ­πί­δη, ο Θό­δω­ρος Σκυ­λα­κά­κης ση­μεί­ω­σε ότι στον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό του 2021, ο οποί­ος ανα­μέ­νε­ται να ψη­φι­στεί από τη Βουλή, δεν υπάρ­χει πρό­βλε­ψη για εν­δε­χό­με­νο lockdown την άνοι­ξη ή στο τέλος του χει­μώ­να.

«Δεν έχου­με λάβει υπό­ψιν και­νούρ­γιο lockdown την άνοι­ξη ή στο τέλος του χει­μώ­να, γιατί θε­ω­ρού­με ότι τα εμ­βό­λια σε συν­δυα­σμό με την απο­τε­λε­σμα­τι­κή υγειο­νο­μι­κή δια­χεί­ρι­ση μετά το τέλος αυτού του lockdown, θα μας επι­τρέ­ψουν να μην έχου­με αυτήν την πρό­σθε­τη δη­μο­σιο­νο­μι­κή και οι­κο­νο­μι­κή συ­νέ­πεια» ανέ­φε­ρε ο κ. Σκυ­λα­κά­κης.

Ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Οι­κο­νο­μι­κών, ση­μεί­ω­σε ότι το κό­στος του lockdown στον μη­νιαίο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό εξαρ­τά­ται από τα μέτρα που κάθε φορά λαμ­βά­νο­νται, ωστό­σο «ένα lockdown, δυ­στυ­χώς, κρατά πολύ πα­ρα­πά­νω από ένα μήνα».

Τα δύο σε­νά­ρια

Σχε­τι­κά με τις υπο­χρε­ώ­σεις των επι­χει­ρή­σε­ων προς το κρά­τος και τα χρέη που εν­δε­χο­μέ­νως να έχουν συσ­σω­ρευ­τεί κατά την πε­ρί­ο­δο της κα­ρα­ντί­νας, ο κ. Σκυ­λα­κά­κης επι­σή­μα­νε ότι η κυ­βέρ­νη­ση έλαβε όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα οι­κο­νο­μι­κής ανα­κού­φι­σης των επι­χει­ρή­σε­ων όπως η επι­στρε­πτέα προ­κα­τα­βο­λή και η ανα­στο­λή κα­τα­βο­λής φο­ρο­λο­γι­κών υπο­χρε­ώ­σε­ων, η συ­νο­λι­κή ει­κό­να ωστό­σο θα φανεί όταν ανοί­ξει ξανά η οι­κο­νο­μία.

«Υπάρ­χουν δύο σε­νά­ρια ως προς αυτό. Το πρώτο είναι ότι θα έχου­με αυτό που πε­ρί­που εί­χα­με όταν άνοι­ξε το κα­λο­καί­ρι. Υπάρ­χει και η εκ­δο­χή ότι το άνοιγ­μα θα συ­νο­δευ­τεί και από ση­μα­ντι­κή ανα­βαλ­λό­με­νη κα­τα­νά­λω­ση, όπως έγινε και το τρίτο τρί­μη­νο στην Ευ­ρώ­πη» εξή­γη­σε ο κ. Σκυ­λα­κά­κης.

Το Τα­μείο Ανά­καμ­ψης

Ανα­φο­ρι­κά με το Τα­μείο Ανά­καμ­ψης, ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Οι­κο­νο­μι­κών τό­νι­σε ότι «αφορά τους πά­ντες».

Η απορ­ρό­φη­ση και η χρήση των πόρων του Τα­μεί­ου θα επη­ρε­ά­σει την ανά­πτυ­ξη αφού «θα δη­μιουρ­γή­σει εκα­το­ντά­δες χι­λιά­δες νέες θέ­σεις ερ­γα­σί­ας και χι­λιά­δες και­νούρ­γιες επεν­δύ­σεις. Αυτές θα είναι σε όλα τα επί­πε­δα».

Ο κ. Σκυ­λα­κά­κης υπο­γράμ­μι­σε ότι ο Τα­μείο Ανά­καμ­ψης και η σωστή απορ­ρό­φη­ση και αξιο­ποί­η­ση των πόρων του «είναι η τε­λευ­ταία και μο­να­δι­κή ευ­και­ρία για να μπο­ρέ­σει η χώρα να αλ­λά­ξει επί­πε­δο και να φύγει από την πε­ρί­ερ­γη δε­κα­ε­τία».

Στό­χος τώρα είναι να τα βγά­λου­με πέρα με την παν­δη­μία «χωρίς να πει­ρα­χτεί η δη­μο­σιο­νο­μι­κή ευ­στά­θεια», και με την ολο­κλή­ρω­ση της υγειο­νο­μι­κής κρί­σης θα υπάρ­ξει προ­σπά­θεια να βρε­θεί δη­μο­σιο­νο­μι­κός χώρος για μειώ­σεις φόρων.

«Αυτό είναι το βα­σι­κό σχέ­διο που εξαρ­χής είχε η κυ­βέρ­νη­ση» τό­νι­σε ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Οι­κο­νο­μι­κών.

Κλει­δί για την ελ­λη­νι­κή οι­κο­νο­μία απο­τε­λεί και η μεί­ω­ση του κό­στους ερ­γα­σί­ας, με τη μεί­ω­ση των ασφα­λι­στι­κών ει­σφο­ρών να μπαί­νει στα σκα­ριά από τον νέο χρόνο αλλά και τον μη­δε­νι­σμό της ει­σφο­ράς αλ­λη­λεγ­γύ­ης.

Πηγή: in.gr

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.