Τοπικές Ειδήσεις

Επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης για το κτιριακο του Kτηματολογίου

Aπό τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου απεστάλη προς τον υπουργό Δικαιοσύνης η ακόλουθη επιστολή:
Προς
Τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης
Λεωφόρος Μεσογείων 96
Αθήνα, Τ.Κ. 11527
Κοινοποίηση προς:
• Τον κ. Εμμανουήλ Κόνσολα, Υφυπουργό Τουρισμού και Βουλευτή Δωδεκανήσου
• Τον κ. Βασίλειο Υψηλάντη, Βουλευτή Δωδεκανήσου
• Την κα. Μίκα Ιατρίδη, Βουλευτή Δωδεκανήσου
• Τον κ. Ιωάννη Παππά, Βουλευτή Δωδεκανήσου
• Τον κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, Βουλευτή Δωδεκανήσου
Και προς τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιο Χατζημάρκο.
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Σας γνωστοποιούμε με την παρούσα, ότι σήμερα 23.11.2020 και περί ώρα 6.30 π.μ. υπήρξε αποκόλληση και πτώση τμημάτων σκυροδέματος από το εξωτερικό γείσο του κτιρίου, όπου στεγάζεται το Κτηματολόγιο Ρόδου και μάλιστα επί της πλευράς που βρίσκεται, η μόλις ενός περίπου μέτρου πλάτους μοναδική κλίμακα εισόδου του Κτηματολογίου. Το ως άνω περιστατικό λόγω τόσο του μεγέθους των άνω τμημάτων, όσο και της στενότητας της κλίμακας, από καθαρή τύχη δεν είχε ως συνέπεια την ύπαρξη θυμάτων σε εισερχόμενους στο κτίριο του Κτηματολογίου πολίτες, δικηγόρους και υπαλλήλους. Με δεδομένο ότι, υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος τραυματισμού των εισερχομένων στο Κτηματολόγιο ο αρμόδιος Κτηματολογικός Δικαστής και η Προϊσταμένη του Κτηματολογίου ενημέρωσαν την κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου για το περιστατικό αναστέλλοντας συνεπεία αυτού τη λειτουργία του Κτηματολογίου Ρόδου για τις 23/11/2020 και τις 24/11/2020, με άγνωστη την ημερομηνία επαναλειτουργίας του.
Παρακαλούμε, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, για τις απαραίτητες ενέργειές σας, προκειμένου να υπάρξει άμεση αποκατάσταση της ζημιάς, έτσι ώστε το κτίριο να καταστεί απολύτως ασφαλές για τους εισερχόμενους εργαζόμενους, πολίτες και δικηγόρους και με στόχο να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη μετάβαση σ΄ αυτό παράλληλα με την άμεση επαναλειτουργία του Κτηματολογίου Ρόδου, καθώς περαιτέρω συνέχιση της διακοπής της λειτουργίας του, θα επιφέρει σοβαρότατες συνέπειες στις συναλλαγές του νησιού της Ρόδου.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Βασίλειος Περίδης

Η Γ. Γραμματέας
Καλλιόπη Παπαπαύλου – Βαρδέλλη

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου