Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσει την 5η Δεκεμβρίου 2017 ένας κάτοικος Ρόδου στον οποίο έχει επιβληθεί ήδη καταλογισμός ποσού 38.089,39 € διότι εισέπραξε παράνομα από το λογαριασμό νεκρού συγγενή του, στον οποίο ήταν συνδικαιούχος, τη σύνταξη που ελάμβανε.
Ο καταγγελλόμενος προέβη συγκεκριμένα σε ανάληψη από τον τραπεζικό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, στον οποίο ήταν συνδικαιούχος και στον οποίο κατετίθετο η σύνταξη της θανούσης συνταξιούχου του Ελληνικού Δημοσίου, συγγενούς του.
Στον λογαριασμό αυτό κατατέθηκε ποσό 34.572,34 €, για το διάστημα από 1 Μαΐου 2010 έως 30 Ιουλίου 2012, το οποίο δεν εδικαιούτο, γιατί η συνταξιούχος απεβίωσε στις 20ή Απριλίου 2010.
Το ποσό των 34.578,30 € αναζητήθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ και ανευρέθησαν μόνο 5,96 € καθώς το υπόλοιπο ποσό 34.572,34 € είχε αναληφθεί.
Με έγγραφό του το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους απευθύνθηκε στο υποκατάστημα Ρόδου της Εθνικής Τράπεζας και γνωστοποίησε τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά σύνταξης στο λογαριασμό της θανούσης συνταξιούχου και σε εφαρμογή των Ν. 2703/99 & Ν. 2972/01, ζήτησε να γνωστοποιηθούν τα στοιχεία του συνδικαιούχου του εν λόγω λογαριασμού καθώς και να κοινοποιηθούν οι επιστολές του σ’ αυτόν.
Η Εθνική Τράπεζα με έγγραφό της ενημέρωσε ότι ο καταγγελλόμενος είχε οριστεί συνδικαιούχος στον εν λόγω τραπεζικό λογαριασμό.
Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ζήτησε την επιστροφή των αχρεωστήτως εισπραχθέντων ποσών, χωρίς αποτέλεσμα.

Ένα σχόλιο στο Εισέπραττε τη σύνταξη νεκρού συγγενή του

  1. Avatar Ο/Η Georgios Kosmidis λέει:

    εδω ολοι μαζι τα τρωνε!και στη ζωη και στον θανατο συνδικαιουχοι!!!!ποσοι τετιοι υπαρχουν!!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ