Ειδήσεις

Άνοιξε «μέτωπο» ΣΕΒ-ΕΣΕΕ για τα εργασιακά

Η ημερίδα του ΣΕΒ με θέμα «Το μέλλον της εργασίας μετά το μνημόνιο» ανέδειξε τη διαφορετική θεώρηση που έχουν στα εργασιακά ζητήματα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

«Η επιστροφή στο καθεστώς εργασιακών ρυθμίσεων που ίσχυε πριν την κρίση είναι μια ανιστόρητη ουτοπία» είναι μία από τις κεντρικές θέσεις που εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας και η οποία έφερε αντιδράσεις.

Η πιο έντονη αντίδραση ήρθε από τη μεριά του Προέδρου της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα επιθετικός και κατηγόρησε τον ΣΕΒ πως δεν κάνει διάλογο, αλλά απλώς παρουσιάζει τις θέσεις του.

«Οι υψηλοί μισθοί και οι ρυθμίσεις στην αγορά εργασίας θεωρούνται, από την εισήγηση του ΣΕΒ, ότι επηρεάζουν κατά κύριο λόγο αρνητικά την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Ωστόσο, οι πολιτικές “σοκ” που εφαρμόστηκαν στην ελληνική αγορά εργασίας επέφεραν βαθιές απορρυθμίσεις, οι οποίες εκφράστηκαν με εντονότερες ανισότητες στη διανομή του προϊόντος, κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων και υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Η ΕΣΕΕ υποστηρίζει ότι “οι μισθοί ισοδυναμούν με αγοραστική δύναμη και άρα με κατανάλωση”. Οι ασφαλείς και σταθερές θέσεις εργασίας δημιουργούν πιο παραγωγικούς εργαζόμενους. Άρα, υποστηρίζουμε εξαρχής ότι θα πρέπει το ζήτημα αυτό να αντιμετωπιστεί διαφορετικά», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Φέσσας απάντησε λέγοντας: «Ας μην κάνουμε για άλλη μια φορά, το γνώριμο λάθος να δαιμονοποιούμε απόψεις, προκαταβάλλοντας θέσεις.

Ο διάλογος για το μέλλον της εργασίας είτε θα είναι ανοιχτός και απροκατάληπτος είτε δεν θα γίνει καθόλου. Το δεύτερο σενάριο θα έχει ως αποτέλεσμα να κλαίμε – μετά από κάποια χρόνια- για άλλη μια φορά πάνω από το χυμένο γάλα».

Πηγή: reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου