Ρεπορτάζ

Αναβλήθηκε η συζήτηση της προσφυγής της «Στήριξις Τεχνική Α.Ε.» κατά του Δήμου Ρόδου

Αναβλήθηκε χθες για την 30η Σεπτεμβρίου 2022 από το Διοικητικό Εφετείο Πειραιώς η συζήτηση της προσφυγής της εταιρείας «Στήριξις Τεχνική Α.Ε.» με αίτημα να υποχρεωθεί ο Δήμος Ρόδου να της καταβάλει ποσό ύψους 318.604,94 ευρώ εντόκως, λόγω διάλυσης σύμβασης και την μη εκτέλεση του έργου «Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Δήμου Ρόδου» («Παλαί ντε Σπορ») με αρχική ανάδοχο την κοινοπραξία «Ηλιοχώρα Α.Ε. – Τοπιοκατασκευή Α.Ε.», την οποία υποκατέστησε.
Η αναβολή δόθηκε διότι ο φάκελος του Δήμου Ρόδου δεν έφτασε εγκαίρως στο δικαστήριο.
Συζητήθηκε εξάλλου η προσφυγή της εταιρείας «Ηχος και Φως ΑΕ» κατά του Δήμου Ρόδου για την οικονομική διαχείριση της σύμβασης που είχε συνάψει για την εκμετάλλευση του ομώνυμου κήπου.
Θυμίζουμε ότι με ομόφωνη απόφαση, που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ρόδου, αποφασίστηκε η ανάκληση δύο αποφάσεων του, του Φεβρουαρίου 2015 και του Νοεμβρίου 2018, που αφορούν στην περιβόητη υπόθεση των αξιώσεων εργολαβικής εταιρείας λόγω διάλυσης σύμβασης και την μη εκτέλεση του έργου «Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Δήμου Ρόδου».
Το δημοτικό συμβούλιο με συνοπτικές διαδικασίες και την σύμφωνη ψήφο των δύο εκπροσώπων των παρατάξεων της μειοψηφίας κ.κ. Φώτη Χατζηδιάκου και Δημήτρη Κρητικού, υπερψήφισαν την πολυσέλιδη εισήγηση του νομικού συμβούλου του Δήμου Ρόδου κ. Θεόδωρου Παπαγεωργίου, μετά την ολιγόλεπτη σχετική εισήγηση του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη.
Ο Παπαγεωργίου επικαλέστηκε για την ανάκληση των αποφάσεων λόγους «τήρησης των αρχών της νομιμότητας, της χρηστής διοίκησης, της προστασίας του δημοσίου και δημοσιονομικού συμφέροντος και της διαφάνειας».
Σχετικά με την συγκεκριμένη αξίωση της εταιρείας η νομική υπηρεσία είχε γνωμοδοτήσει την 23η Ιουλίου 2018 αναφερόμενη σε ζητήματα που θεωρεί εξαιρετικά σοβαρά τα οποία δεν εξετάστηκαν και δεν απαντήθηκαν. Για το ίδιο θέμα είχε προσφύγει ενώπιον του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και ο τότε επικεφαλής της δημοτικής παρατάξεως ΡΟΠΟΑΝ κ. Γιώργος Υψηλάντης ζητώντας την ακύρωση της αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου, αλλά η προσφυγή του απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους. Μάλιστα οι απόψεις του κ. Υψηλάντη γύρω από τη νομιμότητα της δαπάνης ύψους 318.604,94 ευρώ, που αφορά σε αποζημίωση της εργοληπτικής εταιρείας «Στήριξις Τεχνική ΑΕ», επί του τεκμαιρομένου οφέλους της, ως αναδόχου, λόγω διάλυσης της σύμβασης του έργου του «Παλαί ντε Σπορ» (κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου του Δήμου Ροδίων) ταυτίζονται με τα όσα διαλαμβάνονται σε έγγραφο του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στα Δωδεκάνησα, ο οποίος, όπως έγραψε η «δημοκρατική», επέστρεψε στον Δήμο Ρόδου αθεώρητο το σχετικό χρηματικό ένταλμα που εξεδόθη επί των ημερών της απελθούσης διοίκησης του Δήμου Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου