Σε ποινή φυλάκισης 5 ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως καταδικάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου ένας 30χρονος, τοξικομανής, που κατηγορήθηκε για ληστεία με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ’ εξακολούθηση.
Πρωτοδίκως τού είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών.
Ο κατηγορούμενος φέρεται την 07.30 ώρα της 8ης Ιανουαρίου 2014 κινούμενος αντίθετα προς την ροή των οχημάτων επί της οδού Αγίου Ιωάννου με μοτοσικλέτα να αφαίρεσε από την Ο. Τ. του Χ., την τσάντα που έφερε στον δεξί της ώμο, η οποία περιείχε ένα πορτοφόλι χρώματος μαύρου με το χρηματικό ποσό των 23 ευρώ, κλειδιά, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα.
Ο δράστης στην προσπάθειά του να συγκρατήσει την τσάντα και να την αποσπάσει από το θύμα την έριξε στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να την τραυματίσει.
Την 10.15 ώρα της ίδιας ημέρας κινούμενος επί της οδού Αγίας Σοφίας αφαίρεσε την τσάντα της Μ. Κ. του Σ., συνταξιούχου, η οποία περιείχε κλειδιά, το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, την ταυτότητά της και διάφορες κάρτες τραπεζών.
Την 11.00 ώρα της ίδιας ημέρας κινούμενος επί της οδού Αργύρη Θεοχάρη αφαίρεσε από την Α. Μ. του Ε., την τσάντα της η οποία περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας i-phone χρώματος μαύρου, γυαλιά μυωπίας, έγγραφα και το πορτοφόλι της με 200 ευρώ.
Οι κινήσεις του δράστη καταγράφηκαν από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης στο οποίο φαίνεται καθαρά ο σωματότυπός του ως και τα ρούχα του.
Ο ίδιος στην απολογία του προανακριτικά ομολόγησε την πράξη και ότι την τέλεσε, ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια των ναρκωτικών ουσιών. Ενήργησε χωρίς πολλή σκέψη, χωρίς προετοιμασία, χωρίς να έχει προβεί σε προπαρασκευαστικές ενέργειες προμηθευόμενος όπλο, μαχαίρι ή άλλο επικίνδυνο μέσο, που επρόκειτο να χρησιμοποιήσει για τη ληστεία την οποία θα διέπραττε.
Όπως κατέθεσαν και οι μάρτυρες, ο κατηγορούμενος μετέβαινε σε μηχανάκι, και αφαίρεσε τις τσάντες από τις τρεις γυναίκες, χωρίς ουσιαστικά να ασκήσει βία, αντίθετα τις αιφνιδίαζε, αφού εκείνες περπατούσαν στο δρόμο ανυποψίαστες και χωρίς να τον έχουν αντιληφθεί έγκαιρα ώστε να τον αποφύγουν.
Όπως προκύπτει από φωτογραφία, ο κατηγορούμενος δεν φορούσε κράνος, ούτε κάποιο κάλυπτρο του προσώπου του, αντίθετα αυτό που φορούσε ήταν η κουκούλα από το μπουφάν, που φορούσε και τον συνέλαβαν την ίδια μέρα.
Ο κατηγορούμενος διέπραξε τις τρεις κλοπές μέσα σε 2 ώρες και συνελήφθη την ίδια μέρα το απόγευμα.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη η δικηγόρος κ. Αικατερίνη Βολονάκη.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ