Ειδήσεις

«Η γαστρονομία και τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα αναπόσπαστο μέρος της τουριστικής μας ταυτότητας “

Συνάντηση με τη διοίκηση της CAIR

Με τη διοίκηση της CAIR συναντήθηκε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Πρόεδρος της εταιρείας, κ. Αγαπητός Παπουρδάνος και τα στελέχη της, ενημέρωσαν τον κ. Κόνσολα για όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία, αλλά και τον επιχειρηματικό της σχεδιασμό με την ευκαιρία των 90 χρόνων από την ίδρυση της CAIR.

Ο κ. Κόνσολας επισκέφτηκε τους χώρους του εργοστασίου και ενημερώθηκε για τη διαδικασία παραγωγής.

Διαπιστώθηκε η συστηματική δραστηριότητα της διοίκησης και των εργαζομένων. Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, επισήμανε, επίσης, ότι η CAIR, έχοντας ρυθμίσει τις οφειλές της και λειτουργώντας ορθολογικά, είναι, πλέον, σε θέση να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα διεκδικώντας την επανατοποθέτησή της στην αγορά με τους καλύτερους όρους και προϋποθέσεις.

Τόνισε, μάλιστα, ότι:
«Είναι γεγονός ότι η CAIR είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά εργοστάσια στην Ελλάδα. Στηρίζει πάνω από 500 παραγωγούς της Ρόδου και γι’ αυτό χρειάζεται τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας για να συνεχίσει το έργο της. Η εταιρεία πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί με τους κανόνες της αγοράς».

Ο Μάνος Κόνσολας ανέφερε ότι η Πολιτεία οφείλει να δει την αναγκαιότητα δημιουργίας νέων αμπελώνων, ιδιαίτερα στα Δωδεκάνησα.

Η αύξηση της παραγωγής, αλλά και η ανάπτυξη του οινοποιητικού τομέα περνάει μέσα από τη δημιουργία νέων αμπελώνων στη Ρόδο.

Παράλληλα, επανέλαβε τη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για την άμεση κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί.
Ο Μάνος Κόνσολας έκανε ξεχωριστή αναφορά στα οινοποιεία της Ρόδου, τα οποία χαρακτήρισε αναπόσπαστο τμήμα του συνολικού τουριστικού προϊόντος.

«Η γαστρονομία, αλλά και τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, πρέπει να αποτελούν ταξιδιωτική εμπειρία για τον επισκέπτη.
Είναι αναγκαία συνθήκη και απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθούν στο τουριστικό προϊόν.

Το παραπάνω, μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα από εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και οινογνωσίας.

Μπορεί, επίσης, να πραγματοποιηθεί μέσα από τη μετατροπή των χώρων παραγωγής του πρωτογενούς τομέα, αλλά και της μεταποίησης, σε επισκέψιμους χώρους για τους τουρίστες, προκειμένου να γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο τα παραδοσιακά προϊόντα παράγονται», τόνισε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου