Τοπικές Ειδήσεις

Πάνω από 16.000 αλλοδαποί τουρίστες αφίχθησαν το σαββατοκύριακο

Αυξημένη ήταν η κίνηση κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου στον κρατικό αερολιμένα της Ρόδου «Διαγόρας». Συνολικά 135 πτήσεις τσάρτερ προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο μεταφέροντας περισσότερους από 16.000 επισκέπτες.
Ο Αύγουστος εξελίσσεται ικανοποιητικά όσον αφορά στην τουριστική κίνηση και ο μήνας αναμένεται να κλείσει με 200.000 αφίξεις τουλάχιστον! Μόνο στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου αφίχθησαν στη Ρόδο 102.046 επιβάτες μέσω 686 πτήσεων! «Υπάρχει μία σταθερή ροή επισκεπτών-με μικρές αυξομειώσεις-κατά τη διάρκεια του Αυγούστου», δήλωσε στη «δ» ο αερολιμενάρχης Ρόδου, κ. Σπύρος Δεληγιάννης.
Βρετανοί και Γερμανοί κρατούν σταθερά τις πρώτες θέσεις στη γενική κατάταξη των αφίξεων στη Ρόδο. Αυξημένες είναι οι πληρότητες στις πτήσεις από την Μ. Βρετανία. Στα αεροσκάφη οι κενές θέσεις είναι ελάχιστες. Καλές (άνω του 50%) είναι οι πληρότητες και στις πτήσεις από τη Γερμανία. Όμως ακόμη και οι αφίξεις από χώρες, όπως η Σουηδία, δεν φαίνεται να έχουν επηρεαστεί σημαντικά μετά την επιβολή των νέων κυβερνητικών μέτρων για να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού.
Ως γνωστό, με βάση την πορεία και την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι από τις 17/8 για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό (PCR test), που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από χώρες, όπως η Σουηδία ή η Τσεχία. Την Κυριακή, οι οκτώ από τις 56 πτήσεις τσάρτερ προς τη Ρόδο ήταν από τη Σουηδία και τη Δανία! Βέβαια, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι πληρότητες στις πτήσεις από τη Σουηδία δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλές σε αντίθεση με αυτές από τη Δανία.
Και ενώ ο Αύγουστος θεωρείται ένας καλός μήνας όσον αφορά στην τουριστική κίνηση (δεδομένων πάντα των συνθηκών που επικρατούν), παραμένει ακόμη θολό το τοπίο για τον Σεπτέμβριο. Οι τουριστικές κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο προηγούμενο διάστημα παραμένουν ενεργές στα συστήματα των ξενοδοχείων και των τουριστικών πρακτορείων, ενώ νέες κρατήσεις έρχονται με χαμηλούς ρυθμούς.

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να προβούμε σε εκτιμήσεις για την κίνηση του Σεπτεμβρίου. Το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη και η όποια πρόβλεψη θα ήταν παρακινδυνευμένη», σημείωσε ο κ. Δεληγιάννης.
Σημειώνεται ότι η Aurinkomatkat προέβη στην ακύρωση των ταξιδιών από τη Φινλανδία στην Ελλάδα και άλλες χώρες έως τις 9 Οκτωβρίου, ενώ η TUI ανακοίνωσε ακύρωση όλων των πακέτων από τη Σκανδιναβική χώρα προς Ρόδο (και Κρήτη) έως τις 7 Σεπτεμβρίου.
Οι αρχές της Φινλανδίας ανακοίνωσαν ότι επαναφέρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για αρκετές χώρες, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού. Έως τις 7 Σεπτεμβρίου έχουν ακυρωθεί και οι πτήσεις της TUI από τη Νορβηγία προ την Ρόδο. Παράλληλα, επικρατεί αγωνία για τις αποφάσεις που θα λάβει η Μ. Βρετανία. Σε περίπτωση που θα επιβάλει πολυήμερη καραντίνα σε όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από Ελλάδα, αναμένεται η απόφαση αυτή να επιδράσει αρνητικά στις αφίξεις Βρετανών επισκεπτών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου