Ειδήσεις

FTI: Αίτηση πτώχευσης για δύο θυγατρικές – Τι ισχύει για Ελλάδα

Η αίτηση αφερεγγυότητας της FTI Touristik GmbH οδήγησε σε μια άλλη μεταγενέστερη πτώχευση εντός του Ομίλου FTI.

Οι δύο θυγατρικές Meeting Point Hotelmanagement Holding GmbH και η Meeting Point International GmbH υπέβαλαν αίτηση αφερεγγυότητας στο Επαρχιακό Δικαστήριο του Μονάχου. Το δικαστήριο διέταξε την προκαταρκτική διαδικασία αφερεγγυότητας και για τις δύο εταιρείες. Ο εμπειρογνώμονας αναδιάρθρωσης και δικηγόρος Oliver Schartl από τη δικηγορική εταιρεία Müller-Heydenreich Bierbach & Colleagues ορίστηκε ως προσωρινός διαχειριστής αφερεγγυότητας.

Η Meeting Point Hotelmanagement Holding GmbH, με πέντε υπαλλήλους και με έδρα το Μόναχο, είναι η εταιρεία-ομπρέλα για όλες τις ξενοδοχειακές δραστηριότητες του Ομίλου FTI. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει τα brands Labranda Hotels & Resorts, Design Plus Hotels, Kairaba Hotels & Resorts, Lemon & Soul Hotels και MP Hotels. Αυτό περιλαμβάνει περίπου 50 ξενοδοχεία με 7.000 υπαλλήλους σε οκτώ χώρες.

Ο αντίκτυπος στις επιχειρήσεις
Η αφερεγγυότητα της Hotel Management Holding δεν έχει άμεσο αντίκτυπο στις συνεχιζόμενες δραστηριότητες των ξενοδοχείων, λέγεται. Οι μεμονωμένες ξενοδοχειακές εταιρείες στην Ιταλία, την Κροατία, το Μαρόκο, την Αίγυπτο, τα Κανάρια Νησιά, τη Μάλτα και την Τουρκία είχαν «θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές».

Εξαίρεση αποτελεί η ξενοδοχειακή εταιρεία στην Ελλάδα, η οποία έπρεπε ήδη να κηρύξει πτώχευση.

Ωστόσο, οι ξενοδοχειακές εταιρείες στις υπόλοιπες επτά χώρες «έχουν υψηλές υποχρεώσεις και πρέπει να αναδιαρθρώσουν την πλευρά του παθητικού των ισολογισμών τους», σύμφωνα με την FTI.

Προκειμένου να διασφαλιστεί το μακροπρόθεσμο μέλλον των ξενοδοχειακών εταιρειών, ο προσωρινός διαχειριστής αφερεγγυότητας Oliver Schartl βρίσκεται σε στενή επαφή με όλους τους τοπικούς διαχειριστές στις επιμέρους χώρες. Έχει ήδη ξεκινήσει μια δομημένη διαδικασία πωλήσεων, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί γρήγορα. «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε τις υπάρχουσες αξίες των ξενοδοχειακών εταιρειών και να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες τοπικές θέσεις εργασίας» δήλωσε ο Schartl.

Η Meeting Point International GmbH, η οποία είναι επίσης αφερέγγυα και έχει τρεις υπαλλήλους, είναι μια ενδιάμεση εταιρεία χαρτοφυλακίου για εταιρείες διαχείρισης προορισμών (DMCs), οι οποίες προσφέρουν τοπικές τουριστικές υπηρεσίες, όπως εκδρομές και μεταφορές για την επαγγελματική ταξιδιωτική βιομηχανία στις χώρες προορισμού. Η εταιρεία διαθέτει 49 πρακτορεία σε 17 χώρες παγκοσμίως.

Πηγή tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου