Ρεπορτάζ

Ετοιμη η «νέα» ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Έτοιμη είναι η…. νέα ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ την ευθύνη της οποίας έχει αναλάβει η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, με τον Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που την χρηματοδοτεί στα τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν με μετοχικά ποσοστά η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, η ΔΕΣ ΡΟΔΑ, το Περιφερειακό Φυτώριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ρόδου.
Όπως δήλωσε στην «δ» ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ κ. Νίκος Ρεσβάνης: «Την προσεχή Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση των αιτήσεων πρόσληψης 55 ατόμων στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.
Ο Δήμος Ρόδου θα μας προσλάβει για δύο μήνες και αργότερα, προς το τέλος του έτους θα μας προσλάβει η ΠΝΑι για τέσσερις μήνες –μέχρι το τέλος του 2020. Ευελπιστούμε να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και το νέο Καταστατικό, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε ξανά κανένα πρόβλημα».
Σε αυτή την φάση θα προσληφθούν 55 άτομα και μέχρι το τέλος του έτους, θα προσληφθούν κανονικά 58 – 60 άτομα. Μετά την εκπνοή της προθεσμίας για την κατάθεση των δικαιολογητικών των εργαζομένων, η πρόσληψή τους τοποθετείται να γίνει μέσα στον επόμενο μήνα. Από εκεί και πέρα, θα παραμείνουν στον Δήμο Ρόδου για δύο μήνες και μετά την λήξη της σύμβασης, θα υπογραφεί νέα προγραμματική σύμβαση με την ΠΝΑι η οποία θα προσλάβει τους εργαζόμενους για τέσσερις μήνες, μέσω νέας προγραμματικής σύμβασης.
Θυμίζουμε, ότι από το 2017 η ΠΝΑι καταβάλλει το ποσό των 500.000 ευρώ κάθε έτος, για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ. Με τα νέα δεδομένα, θα καθοριστεί –αναλόγως- και το ποσόν για την επόμενη προγραμματική.
Ακολούθως, στις 7 Φεβρουαρίου 2020 είχε πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη στο Δημαρχείο Ρόδου για τη δρομολόγηση των διαδικασιών επαναδραστηριοποίησης της Εταιρείας.
Σε αυτή την συνάντηση, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου (και πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου), κ. Αντώνης Καμπουράκης, είχαν επαναβεβαιώσει – παρουσία νομικών και εκπροσώπου της Εταιρείας – την πολιτική βούληση και την ταυτόχρονη δέσμευσή τους για την επαναλειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ το συντομότερο δυνατόν.
Είχε αποφασιστεί η τροποποίηση του Καταστατικού λειτουργίας της, το οποίο είχε λήξει στο τέλος του 2018. Η τροποποίησή του, μετά και την σχετική τροπολογία της κυβέρνησης, τον περασμένο Αύγουστο, η οποία περιελήφθη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τις αστικές εταιρείες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, θα δώσει τη δυνατότητα επαναλειτουργίας της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην συντομότερη δυνατή ολοκλήρωση της διαδικασίας, ώστε η Εταιρία να είναι έτοιμη να δραστηριοποιηθεί με την έναρξη της νέας περιόδου, μετά και την υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης.
Σημειώνεται ότι οι πόροι για την επαναλειτουργία της είναι εξασφαλισμένοι από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, είχε τονίσει τα εξής:
«Η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, ως οργανισμός – μοχλός περιβαλλοντικών δράσεων, κυρίως στην Ρόδο, θα επαναλειτουργήσει άμεσα. Αυτή είναι η πολιτική βούληση, τόσο η δική μας όσο και του Δήμου Ρόδου. Αυτή είναι και η δέσμευση που μεταφέραμε στο Δημαρχείο της Ρόδου, με τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, στους εκπροσώπους των εργαζομένων στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και στους φορείς που την στηρίζουν. Άλλωστε, η εποχή που η αδιαφορία, η προχειρότητα και οι σκοπιμότητες καθόριζαν τις καταστάσεις σχετικά με την λειτουργία της, πέρασε ανεπιστρεπτί.
Με δουλειά, σχέδιο, καθαρό μυαλό και ακόμα πιο καθαρή στόχευση ανά τομέα δράσης, πάμε μπροστά».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, είχε δηλώσει: «Η εποχή απαιτεί λύσεις, παρεμβάσεις με περιβαλλοντική οπτική και συνεργασίες με σεβασμό στον πολίτη και το αποτέλεσμα για το οποίο προεκλογικά δεσμευθήκαμε. Αυτή την δέσμευση κάνουμε πραγματικότητα με την εντολή στους συνεργάτες μας να προχωρήσουν άμεσα στην ενεργοποίηση της νομικά καταδικασμένης, λόγω αδιαφορίας, ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου