Ρεπορτάζ

Απαράδεκτη κρίθηκε η προσφυγή της «Αναπτυξιακής Σύμη ΑΕ» κατά του Δήμου Σύμης για τον δημοτικό ξενώνα

Με απόφαση της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 Ν.3463/2006 του Νομού Δωδεκανήσου απορρίφθηκε η προσφυγή της Ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΥΜΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΗ ΑΕ», κατά της σιωπηρής απόρριψης της αριθμ. πρωτ. 66578/4-12-2019 ειδικής διοικητικής προσφυγής κατά της υπ’αρίθμ. 154/2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σύμης.
Με τη με αριθμ 154/21-11-2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σύμης εγκρίθηκε, σύμφωνα με την εισηγητική απόφαση 67/2019 της Οικονομικής Επιτροπής και την περιεχόμενη σε αυτήν εισήγηση του νομικού συμβούλου του Δήμου Σύμης, το πολυετές σχέδιο διαχείρισης του δημοτικού ακινήτου «Δημοτικός Ξενώνας Σύμης», με κατόπιν διαγωνισμού του ΠΔ 270/1981 μακρόχρονη 40ετούς διάρκειας μίσθωσης, με πλαίσιο τους όρους που πρότεινε η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, καθώς επίσης τη διοικητική αποβολή της μισθώτριας εταιρείας από το μίσθιο, μετά την λήξη της συμβαστικής διάρκειας της μίσθωσης στις 31-12-2019, σε περίπτωση που αυτή δεν δηλώσει και δεν δεσμευθεί ότι θα παραδώσει το μίσθιο στις 31-12-2019.
Με την ίδια απόφαση παραπέμπεται στην Οικονομική Επιτροπή, η υλοποίηση του εγκριθέντος πολυετούς σχεδίου διαχείρισης, η κατάρτιση των όρων, η σύνταξη της διακήρυξης και η κατακύρωση του διαγωνισμού του ΠΔ 270/1981 με μακρόχρονη 40ετή διάρκεια μίσθωσης του ως άνω δημοτικού ακινήτου, με πλαίσιο τους όρους που σύμφωνα με την εισηγητική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο.
Επίσης η ίδια απόφαση όρισε ότι η αρμόδια επιτροπή της παρ. 1 του άρθρου 1 του ΠΔ 270/1981, θα διεξαγάγει τη δημοπρασία και θα αξιολογήσει τις οικονομικές προσφορές.
Κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σύμης, άσκησε η εταιρεία «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΗΣ Α.Ε.», την από 4-12-2019 προσφυγή ενώπιον του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Η Επιτροπή έκρινε ότι η προσβαλλόμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύμης, η οποία απολήγει στην κατάρτιση συμβάσεως ιδιωτικού δικαίου, συνιστά πράξη διαχείρισης της ιδιωτικής περιουσίας του Δήμου, εντασσόμενη στην διαδικασία δημιουργίας σχέσεων ιδιωτικού δικαίου και όχι εκτελεστή διοικητική πράξη, η οποία θα μπορούσε, αποσπώμενη από την συναπτόμενη τελικώς σύμβαση, να προσβληθεί με αίτηση ακύρωσης από τρίτο πρόσωπο θιγόμενο από αυτήν.
Επομένως, η αμφισβήτηση της νομιμότητας της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σύμης, καθώς επίσης και της παράλειψης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, δε δημιουργεί διοικητική διαφορά, αλλά ιδιωτική διαφορά, η οποία υπάγεται, στην δικαιοδοσία των πολιτικών δικαστηρίων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου