Κατατέθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Οικονομία και τα αποτελέσματα της συμφωνίας στο Eurogroup για το χρέος.

Ωστόσο μέχρι και αυτή την ώρα, δεν έχει καταστεί σαφές αν η επίμαχη συζήτηση θα γίνει με την πρωτοβουλία της ΝΔ. Και αυτό γιατί όπως αποκαλύφθηκε στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η κυβέρνηση εμφανίζεται διατεθειμένη να προχωρήσει σε ενημέρωση του Σώματος βάσει του άρθρου 142Α του Κανονισμού.

Επί της ουσίας δεν υπάρχει διαφορά (πέραν των χρόνων ομιλίας των αρχηγών που στην ενημέρωση είναι μικρότεροι) όμως προκύπτει ζήτημα εντυπώσεων που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε νέα αντιπαράθεση. Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση για την οικονομία δεν αναμένεται να διεξαχθεί εντός της εβδομάδας λόγω της απουσίας του πρωθυπουργού στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγες μέρες η πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση, «μπλόκαρε» την σχετική ενημέρωση που είχε ζητήσει να κάνει ο πρωθυπουργός η οποία μάλιστα είχε οριστεί και στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας.

Πηγή newpost.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ