ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα “«Το νέο Ασφαλιστικό & Φορολογικό τοπίο για τους Επαγγελματοβιοτέχνες και τους εργαζόμενους”

news room 2 λεπτά ανάγνωση
89

Πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε με επι­τυ­χία η ημερίδα, που οργά­νω­σαν από κοινού η Ομο­σπον­δία Επαγ­γελ­μα­τιών Βιο­τε­χνών Εμπόρων Δωδ/σου,το Εργα­το­ϋ­παλ­λη­λικό Κέντρο Ρόδου και  το Οικο­νο­μικό Επι­με­λη­τή­ριο Δωδ/σου, με τη στήριξη του ΕΒΕΔ, στην αίθουσα του ΕΒΕΔ, την Παρα­σκευή 24/06/16, με θέμα :  «Το νέο Ασφα­λι­στικό & Φορο­λο­γικό τοπίο για τους Επαγ­γελ­μα­το­βιο­τέ­χνες και τους εργα­ζό­με­νους μετά τον Νόμο 4387/2016 ».

Στην εκδή­λωση χαι­ρε­τι­σμούς απηύ­θυ­ναν ο Γεν. Γραμ­μα­τέας του ΕΒΕΔ κ. Νίκος Παπα­στα­μα­τίου, ο Πρό­ε­δρος της ΟΕΒΕΔ κ. Νίκος Τσούλ­λος,ο Πρό­ε­δρος του Ε.Κ.Ρ κ. Σάββας Χατζη­σάβ­βας και ο Πρό­ε­δρος του ΟΕΕ Δωδ/σου, κ. Μιχάλης Μιχαήλ.

Κύριοι ειση­γη­τές της εκδή­λω­σης – συζή­τη­σης ήταν οι : Δημή­τρης Μου­σε­λί­μης. Δικη­γό­ρος – Εργα­το­λό­γος και ο Γιώργος Κορο­μη­λάς, Λογι­στής –Φορο­τε­χνι­κός και Πρό­ε­δρος Ινστι­τού­του Οικο­νο­μι­κών και Φορο­λο­γι­κών Μελετών, οι οποίοι ανέ­λυ­σαν διε­ξο­δικά το νόμο που ψηφί­στηκε πρό­σφατα για το Ασφα­λι­στικό και το Φορο­λο­γικό. Κοινός τόπος και στις δύο ειση­γή­σεις ήταν ότι ο συγκε­κρι­μέ­νος νόμος δεν συνιστά μεταρ­ρύθ­μιση, που θα δώσει λύση στο πρό­βλημα της κοι­νω­νι­κής ασφά­λι­σης και της οικο­νο­μίας. Αντί­θετα οι προ­βλέ­ψεις του ουσια­στικά «δημεύ­ουν»ταει­σο­δή­ματα των επαγ­γελ­μα­τιο­βιο­τε­χνών, των ελεύ­θε­ρων επαγ­γελ­μα­τιών και των εμπόρων, αφού το 71% των εισο­δη­μά­των τους θα παρα­κρα­τεί­ται από το κράτος για εισφο­ρές και για φόρους.Επι­πλέον με τον νόμο αυτός οδη­γού­νται στην εξα­θλί­ωση οιχα­μη­λο­συ­ντα­ξιού­χοι, μιας και μειώ­νε­ταιη κατώ­τερη σύνταξη, καταρ­γεί­ται το ΕΚΑΣ και αυξά­νε­ται τη φορο­λο­γία των μισθω­τών και των συντα­ξιού­χων.

Μετά το τέλος των ειση­γή­σεων ακο­λού­θησε πλού­σιος διά­λο­γος μεταξύ των συμ­με­τε­χό­ντων.

Βασικό συμπέ­ρα­σμα της ημε­ρί­δας είναι ότι οι φορείς θα πρέπει να ενώσουν τις δυνά­μεις τους, για να ανα­τρα­πεί αυτή η πολι­τική, που πλήττει τα μικρά και μεσαία εισο­δή­ματα και οδηγεί σε κλεί­σιμο χιλιά­δες μικρο­με­σαίες επι­χει­ρή­σεις.

Η κοινή δράση των οργα­νώ­σεών μας θα συνε­χι­στεί και το επόμενο διά­στημα για θέματα που αφορούν τα μέλη μας και την περιοχή μας.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΕΒΕΔ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Νίκος Τσούλ­λος

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΡ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Σάββας Χατζη­σάβ­βας

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΕΕ ΔΩΔ/ΣΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μιχάλης Μιχαήλ

 

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.