ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανήσυχο το Βερολίνο πως θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Γερμανία

Ανη­συ­χία για το ενδε­χό­μενο την Βρε­τα­νία να ακο­λου­θή­σουν στην έξοδο από την Ευρω­παϊκή Ένωση και άλλες χώρες, με βασικές “ύποπτες” την Γαλλία, την Ολλαν­δία, την Αυστρία, την Φιν­λαν­δία και την Ουγ­γα­ρία, εκφρά­ζει το γερ­μα­νικό υπουρ­γείο Οικο­νο­μι­κών, σύμφωνα με εμπι­στευ­τικό έγγραφο που συνέ­ταξε ειδική ομάδα συνερ­γα­τών του Wolfgang Schaeuble, η “Task Force Brexit”, και φέρνει στο φως η εφη­με­ρίδα “Die Welt”.

Το έγγραφο, απο­σπά­σματα του οποίου είχε απο­κα­λύ­ψει νωρί­τερα η Handelsblatt, ανα­φέ­ρει ακόμη ότι η απο­χώ­ρηση της Βρε­τα­νίας από την Ευρω­παϊκή Ένωση σημαί­νει, μεταξύ άλλων, ότι η συνει­σφορά της Γερ­μα­νίας στον ετήσιο κοι­νο­τικό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό θα μπο­ρούσε να αυξηθεί έως και κατά 3 δισε­κα­τομ­μύ­ρια ευρώ.

Ο εκπρό­σω­πος του κ. Schauble Μartin Jaeger, ερω­τη­θείς σχετικά στο πλαίσιο της τακτι­κής ενη­μέ­ρω­σης των συντα­κτών, αρνή­θηκε να σχο­λιά­σει το έγγραφο, ενώ περιο­ρί­στηκε να δηλώσει ότι δεν το έδωσε στη δημο­σιό­τητα το υπουρ­γείο. Επι­βε­βαί­ωσε ωστόσο ότι έχει γίνει προ­ε­τοι­μα­σία για κάθε ενδε­χό­μενο, αλλά διευ­κρί­νισε ότι δεν υπάρ­χουν ορι­στι­κές απο­φά­σεις για συγκε­κρι­μένα μέτρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.