Τοπικές Ειδήσεις

Εξαίρεση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από την μείωση των περιφερειακών συμβούλων, ζητά ο Περιφερειάρχης από τον Υπουργό Εσωτερικών

“Η προαγωγή της ενδοπεριφερειακής συνοχής και το χτίσιμο της περιφερειακής συνείδησης, προϋποθέτει την ισότιμη αντιμετώπιση των νησιών της Περιφέρειας στο Περιφερειακό Συμ-βούλιο”, τονίζει ο Γιώργος Χατζημάρκος

Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη απέστειλε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με την οποία ζητά την εξαίρεση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από την προβλεπόμενη στο κατατεθέν στη Βουλή νομοσχέδιο για το νέο εκλογικό σύστημα, μείωση του αριθμού των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο Περιφερειάρχης, τάσσεται υπέρ της αναβάθμισης της δημοκρατικής λειτουργίας των αυτοδιοικη-τικών θεσμών, καθώς και της ενίσχυσης της εκλογικής εκπροσώπησης τους με την συμμετοχή εκ-προσώπων από τις τοπικές κοινότητες και εν προκειμένω από τα νησιά. Βάσει αυτού, ζητά να ληφ-θούν υπόψιν οι ιδιαιτερότητες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δηλαδή η γεωγραφική της ασυνέ-χεια, η διπλή περιφερειακότητα και δεδομένου ότι αποτελεί την μεγαλύτερη πολυνησιακή περιφέρεια στην χώρα, με 34 νησιωτικούς δήμους και 48 κατοικημένα νησιά, επιβάλλεται η μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση στο ανώτερο όργανο της Περιφέρειας, το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει, η προαγωγή της ενδοπεριφερειακής συνοχής και το χτίσιμο της πε-ριφερειακής συνείδησης, προϋποθέτει, μεταξύ άλλων, την ισότιμη αντιμετώπιση των νησιών της Πε-ριφέρειας, μέσω της εκπροσώπησης τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο και την προώθηση ενός διοι-κητικού σχήματος, που καλύπτει το μεγαλύτερο δυνατό γεωγραφικό χώρο. Ως εκ τούτου, ζητά την εξαίρεση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από την προβλεπόμενη στο νομοσχέδιο μείωση του αριθ-μού των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Επισυνάπτεται η επιστολή του Περιφερειάρχη στον Υπουργό Εσωτερικών

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου