ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπερέβησαν και τα πιο ακραία όρια οι «κράχτες» στη Μεσαιωνική Πόλη!

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Παναγιώτης Κουνάκης

Εκβια­σμούς και απειλές κατήγ­γειλε χτες ότι δέχεται ο εντε­ταλ­μέ­νος περιφ. σύμ­βου­λος επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τας κ. Πανα­γιώ­της Κου­νά­κης στην προ­σπά­θεια της περι­φε­ρεια­κής αρχής να βάλει «τάξη στην αναρχία», πραγ­μα­το­ποιώ­ντας ελέγ­χους για παρα­βά­σεις.

Με δηλώ­σεις του στους δημο­σιο­γρά­φους, ο κ. Κου­νά­κης προέβη σε ενη­μέ­ρωση σχετικά με την διε­νέρ­γεια ελέγχων από μικτά κλι­μά­κια της Περι­φέ­ρειας, του Δήμου Ρόδου, των Τμη­μά­των Υγειο­νο­μι­κού, Εμπο­ρίου και Κτη­νια­τρι­κής, της Του­ρι­στι­κής Αστυ­νο­μίας και της ΕΛΑΣ στην Μεσαιω­νική Πόλη: «Ο περι­φε­ρειάρ­χης κ. Γιώργος Χατζη­μάρ­κος μού εμπι­στεύ­τηκε τον ευαί­σθητο τομέα της επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τας. Ένα από τα πιο σημα­ντικά πράγ­ματα που οφείλει να κάνει κάποιος από αυτή την θέση, είναι να προ­στα­τέ­ψει την φήμη του του­ρι­στι­κού μας προ­ϊ­ό­ντος. Αν και δεν είναι δική μου αρμο­διό­τητα η Μεσαιω­νική Πόλη, επι­στρά­τευσα όλες τις υπη­ρε­σίες που έχουμε στην διάθεσή μας για να δούμε πώς θα παρέμ­βουμε και πώς θα πατα­χθεί η περί­φημη ‘άγρα πελατών’ η οποία μαστί­ζει την περιοχή μας κάθε καλο­καίρι. Όπως γνω­ρί­ζετε, η Μεσαιω­νική Πόλη και κυρίως τα πλέον κεντρικά σημεία, τις τελευ­ταίες εβδο­μά­δες έφεραν την Ρόδο στο επί­κε­ντρο της δημο­σιό­τη­τας. Συμπλο­κές ανάμεσα σε κράχτες, καβγά­δες, εντά­σεις και γεγο­νότα που ο του­ρι­σμός δεν μπορεί να ανεχτεί πλέον. Ήρθε η ώρα να επι­λέ­ξει ο καθένας σε ποιο στρα­τό­πεδο ανήκει. Να πέσουν επι­τέ­λους οι μάσκες και όλοι αυτοί που τόσα χρόνια… κρύ­βο­νται, να ξέρουν ότι δεν υπάρχει άλλο περι­θώ­ριο ανοχής». Ο κ. Κου­νά­κης είπε ότι έχει πλήρη κάλυψη από τον κ. Χατζη­μάρκο στο συγκε­κρι­μένο θέμα -ο οποίος γνω­ρί­ζει την κατά­σταση και είναι πλήρως ενη­με­ρω­μέ­νος. «Όσοι στο­χο­ποιούν τον του­ρι­σμό θα στο­χο­ποιού­νται και από εμάς. Πλέον οι έλεγχοι δεν θα είναι δειγ­μα­το­λη­πτι­κού περιε­χο­μέ­νου. Θα είναι στο­χευ­μέ­νοι σε όσους δημιουρ­γούν τα προ­βλή­ματα. Και όσοι προ­σπα­θούν με έμμεσες απειλές να μας στα­μα­τή­σουν, τους προει­δο­ποιώ ότι δεν φοβό­μα­στε κανέναν. Από αρκε­τούς επι­χει­ρη­μα­τίες, πήρα τα εύσημα. Είναι πολλοί εκείνοι που θα σταθούν δίπλα μας, αρωγοί. Το μήνυμα είναι ξεκά­θαρο. Έως εδώ».

Σε διευ­κρι­νι­στική ερώτηση για τις «απειλές» που δέχεται, ο κ. Κου­νά­κης είπε: «Εμμέσως κάποιοι προ­σπα­θούν να μας ξεκα­θα­ρί­σουν ότι τα πράγ­ματα δεν θα αλλά­ξουν και ότι η κατά­σταση θα παρα­μεί­νει ως έχει. Αυτό έχει τελειώ­σει. Ένας καλός επι­χει­ρη­μα­τίας δεν χρειά­ζε­ται την άγρα πελατών και ειδικά σε αυτή την τραγική μορφή. Έχουν περάσει τόσα χρόνια ανοχής, που κατά­ντησε να θεω­ρεί­ται ‘επάγγελμα’. Αυτό δεν είναι επάγ­γελμα, είναι κάτι παρά­νομο. Δε νοείται επάγ­γελμα ‘κράχτης’. Υπάρχει ‘υποδοχή’ και όχι μια θέση με τέτοια μορφή. Αυτοί που χρη­σι­μο­ποιούν ‘κράχτες’ είναι όσοι έχουν άλλες ελλεί­ψεις. Εμείς ξεκα­θα­ρί­ζουμε ότι είναι γνωστοί – άγνω­στοι και θα τους κυνη­γή­σουμε».

Πάντως, ο εντε­ταλ­μέ­νος σύμ­βου­λός επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τας της Περι­φέ­ρειας Νοτίου Αιγαίου, τόνισε πως η κατά­σταση χει­ρο­τε­ρεύει αυτή την περίοδο, αφενός λόγω της κακής οικο­νο­μι­κής συγκυ­ρίας και αφε­τέ­ρου, λόγω της έλλει­ψης νομικού πλαι­σίου.

Παράλ­ληλα, ανα­φέρ­θηκε στην προ­σπά­θεια που κατα­βάλ­λε­ται για την κατα­γραφή παρα­πό­νων των ξένων επι­σκε­πτών μας, σε έναν ιστό­τοπο ο οποίος δεν θα είναι ορατός στο δια­δί­κτυο, αλλά θα δίνει την δυνα­τό­τητα στην περι­φε­ρειακή αρχή να παρεμ­βαί­νει για την επίλυση των προ­βλη­μά­των που θα ανα­φέ­ρο­νται.

Ο ιστό­το­πος θα ονο­μά­ζε­ται «Νησιά Νοτίου Αιγαίου – Εμείς Νοια­ζό­μα­στε / South Aegean Islands – We Care» και θα έχει ως στόχο την απά­λειψη της αρνη­τι­κής δια­φή­μι­σης.

Τέλος, ο κ Κου­νά­κης ξεκα­θά­ρισε ότι αυτά τα φαι­νό­μενα με την ‘άγρα πελατών’ έχουν δια­πι­στω­θεί και σε άλλες περιο­χές, όπως η Ιαλυσός και η Νέα Αγορά.

Ο ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ

Από την μεριά της δημο­τι­κής αρχής, ο αρμό­διος αντι­δή­μαρ­χος κ. Γιώργος Κακού­λης δια­βε­βαί­ωσε με δηλώ­σεις του προς την «δημο­κρα­τική» ότι υπάρχει η σχετική συν­δρομή στα μικτά κλι­μά­κια, που δια­πι­στώ­νουν παρα­βά­σεις σε κατα­λή­ψεις κοι­νό­χρη­στων χώρων.

«Παρα­βά­σεις για κατα­λή­ψεις κοι­νό­χρη­στων χώρων στην Μεσαιω­νική Πόλη της Ρόδου, κατα­γρά­φο­νται από την περα­σμένη εβδο­μάδα που ξεκί­νη­σαν οι έλεγχοι και έχουν ήδη επι­βλη­θεί πρό­στιμα. Κάποιοι βέβαια δεν λένε να συνε­τι­στούν. Η ιστορία επα­να­λαμ­βά­νε­ται καθη­με­ρινά. Το μήνυμα που θέλω να απευ­θύνω στους επαγ­γελ­μα­τίες είναι να δείξουν σοβα­ρό­τητα και να αλλά­ξουν την συμπε­ρι­φορά τους προ­κει­μέ­νου να αλλάξει επι­τέ­λους η εικόνα της Μεσαιω­νι­κής Πόλης. Βαδί­ζουμε από το κακό στο χει­ρό­τερο. Και η επιβολή προ­στί­μων δεν είναι ό,τι το καλύ­τερο –όμως δεν υπάρχει άλλος τρόπος από την στιγμή που δεν συμ­μορ­φώ­νο­νται».  Οι έλεγχοι συνε­χί­ζο­νται καθη­με­ρινά, ενώ στο επόμενο διά­στημα θα πραγ­μα­το­ποιού­νται και ‘καθαιρέσεις’, όπου χρεια­στεί.

Να σημειω­θεί ότι η δημο­τική αρχή ξεκί­νησε την διε­νέρ­γεια ελέγχων σχετικά με την παρά­νομη δρα­στη­ριό­τητα των μικρο­πω­λη­τών και των δια­φό­ρων ειδών επαι­τείας τόσο στην Μεσαιω­νική Πόλη όσο και σε άλλα σημεία της πόλης.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου 3 σχόλια

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

  1. d t

    τους δικούς μου πελάτες τους ενημερώνω να αποφεύγουν περιοχές με κεκράκτες ,επαίτες κλπ

  2. george

    Επιτελους αρχισε κατι σε αυτόν τον τομεα. Μπραβο στον Δημο της Ροδου για αυτή την προσπαθεια. Αν παντως αυτοι οι κραχτες δεν συμορφωθουν ο Δημος να τυποσει Ειδοποιήσεις σε 3-4 γλωσσες που να συμβουλευει τους τουρίστες να αποφευγουν επιχειρήσεις που χρησιμοποιουν κραχτες. Θερμη παρακλησις καθαρηστε την πολι της Ροδου από αυτους που κυνηγουν τους τουρίστες για επαιτεια. Είναι ντροπη δυο τρις οικογενειες τσιγγανων να αμαυρωνουν την εικονα του νησιου μας.

  3. Μάνος

    Τουλάχιστον γίνεται προσπάθεια. Μπράβο σε όλους σας. Σίγουρα κάποιοι θα βάλουν μυαλό. Με τα πρόστιμα παιδιά δεν γίνεται τίποτα. Απλά δεν θα πληρώσει. Κλείσιμο το κατάστημα μία εβδομάδα, τη δεύτερη ένα μήνα ε.. την τρίτη εντελώς και αν χρειαστεί να συλληφθούν ο υπεύθυνος και ο κράχτης και να τους δοθεί ένα καλό βρομόξυλο. Ακούς εκεί να απειλούν κιόλας.