Τοπικές Ειδήσεις

Ολική διαγραφή οφειλών συνταξιούχου

Το Ειρηνοδικείο Ρόδου με την υπ’ αριθμό 125/2023 απόφασή του διέγραψε ολοσχερώς οφειλή ύψους 48.273,19 ευρώ ενός συνταξιούχου συμπολίτη μας, πρώην εργάτη της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ορίζοντας μηδενικές καταβολές προς τις πιστώτριες τράπεζες.

Ο συνταξιούχος δανειολήπτης, που εκπροσωπήθηκε από τη δικηγόρο Ρόδου, Κατερίνα Βολονάκη, είναι ηλικίας σήμερα 63 ετών περίπου, πατέρας δύο παιδιών και κατοικεί φιλοξενούμενος από τον υπερήλικο πατέρα του. Το Δικαστήριο έκρινε ότι λόγω ανεπαρκών εισοδημάτων περιήλθε σε παύση πληρωμών κατά τη διάρκεια των ετών 2009-2011, λόγω της απώλειας της έως τότε εργασίας του και ότι συντρέχουν στο πρόσωπό του εξαιρετικές περιπτώσεις και ειδικότερα ανεπάρκεια εισοδήματος ακόμα και για την κάλυψη των βασικών βιοτικών αναγκών του, γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει κατ’ εφαρμογή του άρθρ. 8 παρ.5 Ν.3869/2010, να οριστούν μηνιαίες καταβολές μηδενικού ύψους επί πενταετία, αρχής γενομένης από τη δημοσίευση της απόφασης.
Τα φορολογικά στοιχεία και οι ιατρικές βεβαιώσεις, που προσκομίστηκαν από τη δικηγόρο του συνταξιούχου, έπεισαν το Δικαστήριο ότι δεν αναμένεται ουσιώδης βελτίωση της δυσμενούς οικονομικής του κατάστασης και έκαναν δεκτή την αίτησή του για υπαγωγή στις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου Κατσέλη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου