ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσπάθεια σύγκλισης Δημάρχων-Περιφερειαρχών σήμερα στην συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

news room 2 λεπτά ανάγνωση
δήμαρχοι

Δεκτό έκανε ο πρω­θυ­πουρ­γός κ. Αλέξης Τσίπρας το αίτημα των περι­φε­ρειαρ­χών και των δημάρ­χων για συνά­ντηση μαζί του, σχετικά με το ζήτημα της μετα­φο­ράς των ταμεια­κών δια­θε­σί­μων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αύριο Σάββατο , ο κ. Τσίπρας θα συνα­ντή­σει ξεχω­ρι­στά τις δυο αντι­προ­σω­πείες των αιρετών Α΄και Β΄Βαθμού. Στις 12 το μεση­μέρι θα συνα­ντη­θεί με την ΕΝ.Π.Ε (Ένωση Περι­φε­ρειών Ελλάδας) και, ακο­λού­θως, στις 3 το μεση­μέρι με το προ­ε­δρείο της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας).

Ήδη, ο πρό­ε­δρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατού­λης, επι­κε­φα­λής αντι­προ­σω­πείας των δημάρ­χων, είχε ενη­με­ρώ­σει στη Βουλή, όλα τα κόμματα αλλά και τον α΄α­ντι­πρό­ε­δρο της Βουλής και βου­λευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Μητρό­πουλο για την δια­φω­νία της ΚΕΔΕ όσον αφορά στη δια­δι­κα­σία με την οποία προ­χώ­ρησε η κυβέρ­νηση στην Πράξη Νομο­θε­τι­κού Περιε­χο­μέ­νου αλλά και στο περιε­χό­μενό της .

Όμως, τόσο η ΚΕΔΕ όσο και η ΕΝΠΕ έχουν αφήσει ανοιχτό «παρά­θυρο» συνεν­νό­η­σης και ενδε­χο­μέ­νως απο­δο­χής τελικά της μετα­φο­ράς μέρους των δια­θε­σί­μων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, υπό την προ­ϋ­πό­θεση να συνα­ντη­θούν με τον πρω­θυ­πουργό. Κι αυτό για να ενη­με­ρω­θούν, όπως σημειώ­νουν, για την πραγ­μα­τική διά­σταση του προ­βλή­μα­τος που αντι­με­τω­πί­ζει η χώρα. Ετσι, η επαφή με τον κ. Τσίπρα θεω­ρεί­ται κρίσιμη. Είναι ενδει­κτικό ότι ο κ. Πατού­λης, με δηλώ­σεις του, έχει επι­ση­μά­νει ότι «πιστεύ­ουμε ότι η συνά­ντησή μας με τον Πρω­θυ­πουργό και η ανάγκη εξυ­πη­ρέ­τη­σης του εθνικού συμ­φέ­ρο­ντος να δώσει περαι­τέρω λύσεις».

Μάλιστα, είναι αξιο­πρό­σε­κτο ότι η ΚΕΔΕ έφτασε στο σημείο να χαρα­κτη­ρί­σει «νίκη της λογικής και της αυτο­διοί­κη­σης» την εξαί­ρεση των αντα­πο­δο­τι­κών τελών από τη δέσμευση των ταμεια­κών δια­θε­σί­μων των Δήμων.

Με κάθε τρόπο, οι εκπρό­σω­ποι των περι­φε­ρειαρ­χών και των δημάρ­χων αφήνουν περι­θώ­ρια σύγκλι­σης με την κυβέρ­νηση. Λένε και ξανα­λένε ότι η Αυτο­διοί­κηση είναι δια­τε­θει­μένη να συμ­βάλ­λει με όλες τις δυνά­μεις της στην εθνική προ­σπά­θεια. Μάλιστα, έδωσαν ιδιαί­τερη έμφαση στον τρόπο που η κυβέρ­νηση δια­χει­ρί­στηκε το όλο ζήτημα και κατήγ­γει­λαν πολ­λά­κις τηην έλελιψη δια­λό­γου.

Τις τελικές τους απο­φά­σεις θα τις λάβουν τις επό­με­νες ημέρες. Αξίζει να σημειω­θεί ότι ήδη η ΚΕΔΕ έχει γνω­στο­ποι­ή­σει ότι μετά την ενη­μέ­ρωση που θα λάβει από τον πρω­θυ­πουργό θα προ­χω­ρή­σει στη σύγκληση έκτα­κτου Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λίου για να επα­να­κα­θο­ρί­σει τη θέση της.

Το ίδιο ανα­μέ­νε­ται να συμβεί και με την ΕΝΠΕ.

Το ΒΗΜΑ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.