Ειδήσεις

Δημήτρης Γάκης: «Σύγχρονα λιμάνια – συνδυασμένες μεταφορές”

Η αναπτυξιακή στρατηγική των Περιφερειών, χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο για την προστασία και την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών.

 Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση του προβλήματος που εμφανίστηκε στο λιμάνι της Κω μετά το σεισμό που χτύπησε το νησί και επεσήμανε τη ανάγκη συνέχισης του διαλόγου που διενεργείται μεταξύ κυβέρνησης – αυτοδιοίκησης και λιμενικών φορέων για τη βέλτιστη αξιοποίηση, την τεχνολογική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και των παρεχόμενων υπηρεσιών στα λιμάνια της χώρας.

Στην εισαγωγική του ομιλία στη συνεδρίαση της Επιτροπής με θέμα: «Οι υποδομές στα λιμάνια της Χώρας. Προβλεπόμενοι τακτικοί έλεγχοι», ο Δημήτρης Γάκης τόνισε ότι «η σύγχρονη οργάνωση του λιμενικού συστήματος της χώρας για υποδομές, η δημιουργία του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου και των προϋποθέσεων για την προσέλκυση επενδύσεων και τα θέματα ασφαλείας, αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για την αναβάθμιση των λιμένων. Με δράσεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες που λαμβάνουν υπόψη τις γεωγραφικές, αναπτυξιακές, οικονομικές και κοινωνικές ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, αλλά κυρίως με ενέργειες που ενεργοποιούν τους κατάλληλους μηχανισμούς για ελέγχους και χρηματοδότηση των έργων για αυτή την αναβάθμιση».

Την Επιτροπή ενημέρωσαν διεξοδικά για τα θέματα ελέγχων για την προστασία των υποδομών των λιμένων της χώρας, του σχεδιασμού για λιμάνια – συνδυασμένες μεταφορές και άλλα θέματα της αρμοδιότητας τους, οι γενικοί Γραμματείς, Υποδομών, Γιώργος Δέδες και Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης.

Με αφορμή το λιμάνι της Κω, που αποτέλεσε το κεντρικό σημείο αναφοράς της πρωτοβουλίας του Δημήτρη Γάκη για τη συζήτηση στην Επιτροπή, σημειώθηκε η ανάγκη για την εντατικοποίηση των δράσεων για την επεξεργασία και ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου μιας σειράς τακτικών ελέγχων που θα πρέπει να γίνονται, ώστε να υπάρχει έγκαιρη προετοιμασία για την προστασία και τις παρεμβάσεις – έργα – προστασίας των λιμενικών υποδομών της χώρας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου