Ειδήσεις

Ενας 24χρονος καλλιεργούσε χασισόδεντρα

Μια μικρή χασισοφυτεία, με μεθόδους υδροπονικής ανάπτυξης 10 δενδρυλλίων κάνναβης, τελευταίας τεχνολογίας, σε διαμέρισμα, που ήταν απλησίαστο, εξαιτίας της έντονης μυρωδιάς των χασισόδεντρων, βρήκαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών.
Επρόκειτο για δέντρα ποικιλίας «skunk» με υψηλή περιεκτικότητα στη δραστική ουσία της κάνναβης και συγκεκριμένα τετραϋδοκανναβινόλη.

Ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας, που μετείχε στην έρευνα και δεν μπορούσε καν να πλησιάσει το διαμέρισμα, εξαιτίας της έντονης μυρωδιάς, άσκησε σε βάρος ενός 24χρονου κατοίκου Αρχαγγέλου, που συνελήφθη, ποινικές διώξεις για διακίνηση ναρκωτικών, καλλιέργεια και κατοχή ινδικής κάνναβης.
Ο κατηγορούμενος προέβη, τους τελευταίους δύο μήνες, στην καλλιέργεια αγνώστου αριθμού δενδρυλλίων ακατέργαστης κάνναβης, τύπου «skunk», τουλάχιστον όμως δέκα δενδρυλλίων, με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας.

Tο τελευταίο χρονικό διάστημα περιήλθαν στους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών πληροφορίες, που έφεραν τον γνωστό, από προηγούμενες υποθέσεις ναρκωτικών, να κατέχει μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, τις οποίες διακινούσε σε τοξικομανείς της Ρόδου, έναντι χρηματικού ή άλλου ανταλλάγματος.

Κατόπιν διακριτικής παρακολούθησης την 22α Φεβρουαρίου 2014, βρέθηκε διαμέρισμα, που νοίκιαζε στ’ Αφάντου, και κατά την έξοδό του από αυτό ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών και του Α.Τ. Αρχαγγέλου.

Στη συνέχεια διενεργήθηκε κατ’ οίκον έρευνα κατά την οποία βρέθηκαν, 10 δενδρύλλια ύψους από 0,57 m έως 1,15 m και συνολικού μικτού βάρους φυτικά αποσπάσματα και κορμός, 3.717 γραμμαρίων, ποσότητα καθαρής ακατέργαστης κάνναβης βάρους 67 γραμμαρίων, δύο μετασχηματιστές, δύο κινητά τηλέφωνα μάρκας ΝΟΚΙΑ, ένας ανεμιστήρας, δύο λαμπτήρες σε βάση αντανακλαστικού αλουμινίου, ένα πολύμπριζο με χρονοδιακόπτη, ένας καθρέπτης, εννέα μπουκάλια με λίπασμα σε υγρή μορφή, μία σύριγγα, ένα βιβλίο με οδηγίες για δημιουργία υδροπονικής καλλιέργειας στην αγγλική γλώσσα, ένα σακουλάκι με την επωνυμία SEED COMPANY που περιείχε (κενό) σπόρους κάνναβης, πέντε αντανακλαστικά πανιά, μία πλαστική συσκευασία με ειδικό φυτόχωμα, ένα πλαστικό δοχείο ειδικό για μέτρηση βάρους, μία σόμπα αλογόνου και ένας κουβάς.

Επίσης κατόπιν έρευνας σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του βρέθηκαν, ποσότητα καθαρής ακατέργαστης κάνναβης βάρους 6,9 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική λειτουργική ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 35 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος είχε τοποθετήσει τα δενδρύλλια κάνναβης σε ειδικό χώρο που περικλειόταν από αντανακλαστικό πανί, είχε εγκαταστήσει σύστημα φωτισμού και εξαερισμού που λειτουργούσε με χρονοδιακόπτη, είχε δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες και προέβαινε σε όλες τις ενέργειες που είναι αναγκαίες για την ανάπτυξη των φυτών.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι καλλιεργούσε την κάνναβη για ιδίαν χρήση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου