Αναλυτικά η ανάρτηση του εκπροσώπου του Ερντογάν, ο οποίος συμμετείχε στον 61ο γύρο των διερευνητικών επαφών Ελλάδας και Τουρκίας.

«Υπό την ισχυρή ηγεσία του προέδρου μας είναι δυνατό να επιλυθούν όλα τα προβλήματα, ακόμη και αυτά στο Αιγαίο. Η ειρήνη και η σταθερότητα είναι προς όφελος όλων», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραΐμ Καλίν, σε μια πρώτη αντίδραση μετά την ολοκλήρωση του 61ου γύρου των διερευνητικών επαφών Ελλάδας και Τουρκίας.

Όπως εξήγησε νωρίτερα ο καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Υφαντής, ένα πρώτο δείγμα του πώς εξελίσσονται οι διερευνητικές επαφές θα είναι αν δοθεί γρήγορα ημερομηνία για την επόμενη συνάντηση στην Αθήνα.

Σχολιάζοντας την παρουσία του εξ απορρήτων του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, στις διερευνητικές, ο κ. Υφαντής τόνισε μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Χωρίς μάσκα», με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Γιώργο Σμυρνή: «Δεν είναι ελκυστικό για την Τουρκία το μοντέλο των διερευνητικών. Θα ήθελε κάτι σε υψηλότερο επίπεδο, σε πολιτικό. Θεωρεί ότι έτσι θα μπορούσε να στριμώξει περισσότερο την ελληνική πλευρά, και με την ατζέντα και με άλλα ζητήματα». «Η παρουσία του Καλίν δείχνει το στίγμα της Τουρκίας ως προς την ουσία», πρόσθεσε.

Τι μπορούμε να περιμένουμε από τις διερευνητικές; «Περιμένουμε να δούμε αν η Τουρκία προσέρχεται στη συζήτηση με καλή πίστη και με ειλικρινή διάθεση, ή είναι προσχηματική η παρουσία της. Το ‘χει κάνει δύο φορές (να τορπιλίσει τις διερευνητικές), άρα υπάρχει ένα ζήτημα εμπιστοσύνης. Αυτό θα φανεί σύντομα. Θα δούμε αν η Τουρκία δέχτηκε προσχηματικά να ξεκινήσουν οι διαδικασίες και προσπαθήσει να τις κρατήσεις ζωντανές για λίγο διάστημα και στη συνέχεια ρίξει ευθύνες στην Ελλάδα και ζητήσεις άλλη διαδικασία».

Πηγή: newpost.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ