Ρεπορτάζ

Υποβλήθηκαν 80 μηνύσεις για ρευματοκλοπή!

Την ώρα που οι Έλληνες, στενάζουν στα γκισέ αδυνατώντας να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, την ίδια ακριβώς ώρα, η ρευματοκλοπή στη Ρόδο εξακολουθεί να αποτελεί μάστιγα με απώλειες σε τακτική βάση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Η επιβολή προστίμων, οι μηνύσεις και οι διακοπές συνδέσεων μπαίνουν πλέον σε εβδομαδιαία βάση σε μία καραμπινάτη παρανομία, που έχει μετατραπεί σε φάμπρικα είτε πρόκειται για μεγάλες επιχειρήσεις, είτε για μικρές, είτε ακόμη και για οικιακή χρήση.
Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου υποβλήθηκαν από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του ΔΕΔΔΗΕ κ. Γρηγόρη Μαυρομάτη 80 μηνύσεις εις βάρος επιχειρηματιών από τη Ρόδο και την Κάρπαθο για ρευματοκλοπές ύψους από 1000 έως 40.000 ευρώ.
Εκκρεμεί εξάλλου η υποβολή ακόμη 35 μηνύσεων για ισάριθμες παραβάσεις που διαπιστώθηκαν πρόσφατα.
Oι τεχνικοί της ΔEH και συγκεκριμένα της 100% θυγατρικής της, που ελέγχει το Δίκτυο Διανομής (ΔEΔΔHE) βρίσκονται, όπως έγινε γνωστό, καθημερινά αντιμέτωποι με καταστάσεις που δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα δουν στην Eλλάδα της Eυρωζώνης.
Oι ρευματοκλοπές, φαινόμενο που μέχρι πρότινος περιοριζόταν σε καταυλισμούς αθίγγανων και σποραδικά σε κάποια αυθαίρετα κτήρια, έχουν επεκταθεί σε ασύλληπτο βαθμό και στη Ρόδο…
O αριθμός οικιακών καταναλωτών αλλά και εμπορικών επιχειρήσεων που διασφαλίζουν την ηλεκτροδότησή τους με παράνομους τρόπους, διότι αδυνατούν να εξοφλήσουν τον λογαριασμό ρεύματος, στο τελευταίο διάστημα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, καθώς ακολουθεί τον αυξημένο αριθμό διακοπών ρεύματος που κάνει η ΔEH, προκειμένου να περιορίσει τις επισφάλειες από ανεξόφλητες οφειλές.
H πλέον συνήθης πρακτική είναι η παραβίαση του μετρητή και η επανασύνδεση του ρεύματος από τον ίδιο τον καταναλωτή.

Διαστάσεις, ωστόσο, παίρνει και η πρακτική της απευθείας σύνδεσης με καλώδιο της ΔEH, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι καταναλωτές εφευρίσκουν τρόπους για να αποκλείσουν την πρόσβαση των συνεργείων του ΔEΔΔHE για τη διακοπή του ρεύματος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου