Συνεχίζεται από το Δήμο Ρόδου η διάθεση στα σχολεία του νησιού τάμπλετς, στην προσπάθεια να καλυφθούν οι ανάγκες της τηλεκπαίδευσης.
Τα τάμπλετς αυτά καταλήγουν στους μαθητές που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην εξ’ αποστάσεως διδασκαλία. Ο Δήμος Ρόδου από την πρώτη περίοδο της καραντίνας, στάθηκε αρωγός στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό των σχολείων με τάμπλετς και λάπτοπς εκδηλώνοντας έμπρακτα την ευαισθησία του δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη και των αρμόδιων αντιδημάρχων κ. Στράτου Καρίκη και Αθανάσιου Βυρίνη στις αυξημένες ανάγκες των οικογενειών στην διαδικτυακή εκπαίδευση.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το Υπουργείο Παιδείας έστειλε την περασμένη εβδομάδα συνολικά 650 τάμπλετς στα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Ρόδο τα οποία θα διατεθούν στους μαθητές που τα χρειάζονται. Σημειώνεται ότι τα τάμπλετς ή τα λάπτοπς αντίστοιχα διατίθενται με τη μορφή δανεισμού και οι γονείς υπογράφουν σχετικό πρωτόκολλο με τους διευθυντές. Φαίνεται όμως ότι υπάρχουν ακόμη μεμονωμένες ανάγκες σε κάθε σχολείο (κυρίως της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης) ώστε να χρειάζεται η παρέμβαση του Δήμου μέσω των σχολικών επιτροπών για την κάλυψή τους.
«Έχω λάβει την αναλυτική κατάσταση με τα τάμπλετς που διαθέτει το υπουργείο σε κάθε σχολείο της Ρόδου. Έχει σταλεί μια σημαντική ποσότητα, όμως εξακολουθώ να δέχομαι αιτήματα από γονείς και σπανιότερα από διευθυντές, τα οποία συγκεντρώνω ώστε να προμηθευτούμε όσα τάμπλετς χρειάζεται. Είμαστε έτοιμοι για την προμήθεια ανά πάσα στιγμή μέχρι και ο τελευταίος μαθητής να έχει το τάμπλετς του και να παρακολουθεί κανονικά τα εξ αποστάσεως μαθήματα. Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Οι μαθητές των 42 γυμνασίων και λυκείων της Ρόδου είναι καλυμμένοι κατά 95% κατά προσέγγιση. Δεν δεχόμαστε μεγάλη πίεση, αλλά θα φροντίσουμε άμεσα να λάβουν όλοι οι μαθητές τάμπλετ», δήλωσε ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Ρόδου, Σάββας Χριστοδούλου.
Περισσότερα φαίνεται όμως να είναι τα κενά στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία απ’ ό,τι στα γυμνάσια και στα λύκεια. «Γίνονται προσπάθειες να καλυφθούν οι ανάγκες σε τάμπλετς και να καταγραφούν τα αντικειμενικά προβλήματα. Υπάρχουν οικογένειες χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο οπότε εκεί η διάθεση τάμπλετ ή λάπτοπ δεν θα έλυνε το πρόβλημα. Η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών εξυπηρετείται με ίδια μέσα. Υπάρχει ωστόσο ένα μικρότερο ποσοστό μαθητών που έχουν ανάγκη τη διάθεση τάμπλετ και οι διευθυντές βρίσκονται στον άχαρο ρόλο να τα μοιράσουν σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει ορίσει το υπουργείο σε όσους έχουν με τη μεγαλύτερη ανάγκη», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Γιώργος Ντέντας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της πρωτοβάθμαις σχολικής επιτροπής του Δήμου Ρόδου, και αντιδήμαρχος Θανάσης Βυρίνης, δήλωσε τα εξής: «Συνεχίζουμε να διανέμουμε τάμπλετ στα σχολεία της Ρόδου, ώστε να διατεθούν σε οικογένειες που δεν διαθέτουν τον αναγκαίο τεχνολογικό εξοπλισμό προκειμένου τα παιδιά να παρακολουθούν τα διαδικτυακά μαθήματα. Ως Δήμος και ως Σχολική Επιτροπή προσπαθούμε να ανταποκριθούμε σε κάθε ανάγκη και σε κάθε αίτημα που λαμβάνουμε. Ήδη διαθέσαμε κάποιες ποσότητες και θα συνεχίσουμε τη διανομή μέχρι να καλυφθούν όλα τα αιτήματα και να διασφαλισθεί η συμμετοχή κάθε μαθητή στην εξ αποστάσεως διδασκαλία».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ