Η Ρόδος της προσφοράς και της αλληλεγγύης, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το τεράστιο κύμα βοήθειας που φτάνει από όλη τη χώρα προς τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Μάνδρας Αττικής αλλά και της Σύμης, που επλήγησαν από τις πρόσφατες νεροποντές.
Με πρωτοβουλία της ερασιτεχνικής μετεωρολογικής ομάδας «Κυκλώνας Ρόδου» με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Μανωλά και τη συνδρομή της μεταφορικής εταιρείας «Λιουδάκης» μέσω του αντιπροσώπου της στη Ρόδο κ. Λάζαρου Ιωαννίδη, συγκεντρώνονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους της Μάνδρας Αττικής και ήδη η προσφορά είναι μεγάλη.
Επιχειρηματίες της περιοχής μας, επαγγελματίες αλλά και δεκάδες απλοί πολίτες ευαισθητοποιήθηκαν από το δράμα των κατοίκων της Μάνδρας και αμέσως δημιουργήθηκε ένα δίκτυο αλληλεγγύης με διάφορα σημεία συγκέντρωσης τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης, κλινοσκεπασμάτων και ενδυμάτων τα οποία ανέλαβε να μεταφέρει εντελώς δωρεάν δύο φορές την εβδομάδα για τις επόμενες ημέρες, η μεταφορική εταιρεία «Λιουδάκης» που εδρεύει στη Μάνδρα Αττικής και που επίσης επλήγη από τη θεομηνία.
Σημεία Συγκέντρωσης
ΛΑΖΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ –ΕΞΠΡΕΣ ΕΛΛΑΣ οδός Γιάννη Ψυχάρη 5-Ασγούρου, τηλ επικοινωνίας 6976781918 και 2241060540
ΓΡΑΦΕΙΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΡΟΔΟΥ-ΔΙΑΓΟΡΑ, οδός Βύρωνος
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ Α. ΚΟΓΓΟΣ οδός Ιαλυσού 54, τηλ 22410-71713
ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ SSDC ENGINEERING, στα Ασγούρου πίσω από τη ΝEOTEX
ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ, στην Κατταβιά
Σήμερα Παρασκευή 24 Νοεμβρίου θα παραδοθούν στην μεταφορική εταιρεία ΕΞΠΡΕΣ ΕΛΛΑΣ όσα είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα έχουν ήδη συγκεντρωθεί μέχρι τις 16:00. Η προσπάθεια, που ξεκίνησε από την περασμένη Δευτέρα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.
Η ΝΟΔΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Η ΝΟΔΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ σε συνεργασία με τις ΔΗΜ.ΤΟ Νήσου Ρόδου και τον Τομέα Γραμματείας Γυναικείων θεμάτων Δωδεκανήσου συμμετέχει στη δράση της Νέας Δημοκρατίας για τη στήριξη των πληγέντων από τις τελευταίες καταστροφές στην Δυτική Αττική, συγκεντρώνοντας είδη ρουχισμού, κλινοσκεπάσματα και τρόφιμα μακράς διαρκείας. Η συλλογή των παραπάνω ειδών γίνεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως (Άννης Μαρίας), στο κατάστημα δίπλα στην τράπεζα Eurobank, μέχρι και σήμερα Παρασκευή 24/11/2017 έως 21:00 το βράδυ.
ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
Υπάρχει ΑΜΕΣΗ ανάγκη στη Μάνδρα για τα παρακάτω είδη:
-ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ (να μην χρειάζεται μαγείρεμα):
-Νερά
-Μπισκότα
-Ψωμί
-Κονσέρβες
-Κρουασάν
-Γάλα εβαπορέ
-Βρεφικά γάλατα από 0-6 και όλων των ηλικιών
-Πάνες
-Ρούχα
-Γαλότσες
-Κάλτσες
-Παπούτσια
Αποστολή Τροφίμων
στη Σύμη
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Φροντίδας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ανέλαβε την πρωτοβουλία να στείλει τρόφιμα στη Σύμη για τους ανθρώπους που δοκιμάζονται, παλεύοντας να στήσουν ξανά από την αρχή τα σπίτια τους και τα νοικοκυριά τους. Όπως έκανε γνωστό μιλώντας στην «δ» ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Καραμαρίτης τις επόμενες ημέρες θα αποσταλούν τρόφιμα στο νησί της Σύμης και θα παραδοθούν στους κατοίκους, ενώ αν οι ανάγκες το απαιτήσουν θα επαναληφθεί η διαδικασία για όσο καιρό χρειάζεται και μέχρι οι κάτοικοι της Σύμης που έχουν πληγεί, να καταφέρουν να ξανασταθούν στα πόδια τους.
Αλληλεγγύη στην πράξη από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μπορέσει να λειτουργήσει ξανά το ένα από τα δύο φαρμακεία της Σύμης το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς. Όπως έκανε γνωστό μιλώντας στην «δ» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου κ. Νίκος Φουτούλης, το φαρμακείο μέσα στον Δεκέμβριο θα είναι σε θέση να επαναλειτουργήσει. «Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος δεσμεύτηκε για μια χρηματική ενίσχυση όπως και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, για να ξεκινήσει η φαρμακοποιός στη Σύμη τις απαραίτητες εργασίες καθώς μέσα στο φαρμακείο δεν έμεινε τίποτα όρθιο, εκτός από τους τοίχους. Σε δεύτερη φάση, απευθυνθήκαμε σε όλες τις εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε προκειμένου να βοηθήσουν και η απάντηση είναι θετική. Ηδη μια εταιρεία καλλυντικών έχει αποστείλει εμπόρευμα με έκπτωση 100% κι αναμένεται να ακολουθήσουν το παράδειγμα της κι άλλες εταιρείες ακόμα και φαρμακευτικές», δήλωσε ο κ. Ν. Φουτούλης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ