Παρ’ ότι ο υπουργός Προστασίας Πολίτη Ν.Τόσκας είχε δώσει εντολή να φυλάσσονται όλες οι πρεσβείες μετά το Παρίσι, στην Κυπριακή πρεσβεία υπήρχε φρουρός ως τις 23.00

Μέγιστο θέμα που προκύπτει μετά την έκρηξη βόμβας στις 3:35 τα ξημερώματα στην είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος αποτελεί η απουσία φύλαξης τόσο στα γραφεία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, όσο στο κτήριο της Κυπριακής πρεσβείας (που βρίσκεται απέναντι από τον ΣΕΒ) αλλά και στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη συμβολή των οδών Ξενοφώντος και Αμαλίας.

Στο κτήριο του ΣΕΒ δεν υπάρχει φύλακας τις βραδυνές ώρες, ενώ δεν υπάρχει ιδιαίτερη επιτήρηση της περιοχής το βράδυ παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια μεγάλης σημασίας οδό: Εκτός από τον ΣΕΒ στον ίδιο δρόμο, όπως προαναφέρθηκε, βρίσκονται η πρεσβεία της Κύπρου (στην κεντρική φωτογραφία μετά την έκρηξη) και τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Η απουσία αστυνομικής φρουράς έξω από το κτήριο της Κυπριακής πρεσβείας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, οπότε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας είχε δώσει εντολές να φυλάσσονται όλες οι πρεσβείες. Στο κτίριο της Κυπριακής Πρεσβείας υπήρχε φρουρός αστυνομικός έως τις 23:00 το βράδυ.

Όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματικός, στην περιοχή υπάρχει όλο το 24ωρο επιτήρηση απο περιπολίες ασφάλειας και τάξης, αλλά το βράδυ δεν είναι εφικτό να υπάρχει μόνιμη φρουρά, λόγω έλλειψης προσωπικού και διατίθενται αστυνομικοί σε πρεσβείες και υπηρεσίες «υψηλής επικινδυνότητας» ή αν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα από την πλευρά τους

Στην φωτογραφία το κτίριο της Κυπριακής πρεσβείας μετά την έκρηξη

thetoc.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ