Ειδήσεις

Γεωργιάδης: Δεν ξέρω αν υπάρχουν χρήματα για επιδότηση στις μεγάλες επιχειρήσεις

Στο πρόβλημα του ενεργειακού κόστους αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (23/10) στο Open, εξηγώντας ότι δύσκολα θα μπορέσει να δοθεί κάποια βοήθεια στις μεγάλες επιχειρήσεις.

«Μας απασχολεί ιδιαίτερα το πως θα αποφευχθεί η μετακύληση του πολύ μεγάλου ενεργειακού κόστους στην παραγωγή των προϊόντων. Δεν ξέρω αν υπάρχουν τόσα χρήματα για να γίνει επιδότηση γιατί στις μεγάλες βιομηχανίες η κατανάλωση είναι μεγάλη. Τα νούμερα δεν είναι απλά, αλλά μεγάλα. Για μια μικρόχρονη αύξηση δεν θα υπήρχε πρόβλημα, γιατί οι μεγάλες βιομηχανίες έχουν κλειστά συμβόλαια. Το ενεργειακό πακέτο είναι αυτό που έχει ανακοινωθεί ήδη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε ακόμα ότι «η Ελλάδα κατόρθωσε και τον Σεπτέμβριο να έχει τον τρίτο κατώτερο πληθωρισμό στην Ευρώπη. Ήμασταν το μήνα Σεπτέμβριο 1,9 όταν η Γερμανία και η Ισπανία είχε 4. Η Ελλάδα παραμένει η χώρα με το χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη».

Για το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη, ο υπουργός υποστήριξε ότι «η Ελλάδα πάντα είχε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη. Το κομμάτι της αύξησης του ρεύματος το καλύπτει η κυβέρνηση. Τα 500 εκατ. προστατεύουν τα νοικοκυριά».

Ερωτηθείς για την ακρίβεια, ο υπουργός υποστήριξε: «Από τα Χριστούγεννα θα αρχίσει πτωτική πορεία των τιμών των προϊόντων. Η πρώτη μεγάλη αύξηση των πρώτων υλών προκλήθηκε από το ταυτόχρονο άνοιγμα όλων των οικονομιών. Αυτό θα είναι παροδικό, οι τιμές θα αρχίσουν αν πέφτουν με εξαίρεση την ενέργεια που εκεί έχει ένα ειδικό χαρακτηριστικό».

Ακόμα απέφυγε να απαντήσει αν θα υπάρξει κάποιο επιπλέον ενίσχυση στα νοικοκυριά πριν από τις γιορτές, παραπέμποντας στον πρωθυπουργό: «Η οικονομία πάει πολύ καλά, οι επενδύσεις πάνε πολύ καλά, ο ΙΟΒΕ έβγαλε πρόβλεψη εξαιρετική  για 8-8,5% το 2021, αυτό μας οδηγεί σε στόχους προϋπολογισμού πολύ υψηλότερους από ό,τι είχαμε υπολογίσει.  αλλά από την άλλη έχουμε δώσει ήδη δώσει πάρα πολλά σε μέτρα. Η επίσημη εκτίμηση για ανάπτυξη το 2021, είναι 7,9%».

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου