Συνεντεύξεις

Παναγιώτης Κάζας: «Η ΠΝΑι με τον Γιώργο Χατζημάρκο, έχει ακόμη πολλές δυνατότητες ανάπτυξης και εξέλιξης»

«Με αίσθημα ευθύνης, ειλικρίνειας και σοβαρότητας οι νησιώτες ψηφοφόροι της Περιφέρειάς μας θα προσέλθουν στις κάλπες για να δώσουν άλλη μία φορά την ψήφο τους στην παράταξη του κ. Γ. Χατζημάρκου για να συνεχίσει το υποδειγματικό έργο του με την εργατικότητα που τον διακρίνει!».
Αυτό υπογραμμίζει ο υποψήφιος στην περιφερειακή ενότητα Ρόδου, με την παράταξη του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο», Παναγιώτης Κάζας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η περιφερειακή αρχή με επικεφαλής τον κ. Χατζημάρκο, έχει αποδείξει ότι είναι αποτελεσματική σε όλους τους τομείς.
• Συμπορεύεστε με τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο. Μιλήστε μας για την υποψηφιότητά σας και για τους προσωπικούς σας στόχους σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.
Γεννήθηκα και κατοικώ στο νησί της Ρόδο, στο χωριό Αφάντου όπου χαρακτηριστικό του είναι η έντονη συμμετοχή των δημοτών του στην πολιτική σκηνή. Πάντα πίστευα ότι ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ένα σημαντικό εργαλείο το οποίο μπορεί να κάνει τη διαφορά σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής.
Είμαι ένας νέος άνθρωπος και νέος επιχειρηματίας που γνωρίζει από μέσα την πραγματικότητα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι, με τους οποίους συνομιλώ χωρίς καμία διάκριση αφού τα προβλήματα είναι κοινά. Θεωρώ ότι οι νέοι άνθρωποι που αποτελούν το μέλλον της περιοχής και της χώρας μας έχουν υποχρέωση να μετέχουν στα κοινά και να συνεισφέρουν με τις γνώσεις τους αλλά και την ορμητικότητά τους στην βελτίωση των επιχειρηματικών και κοινωνικών συνθηκών.
Η λειτουργία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με ‘’καπετάνιο’’ τον Γιώργο Χατζημάρκο υπήρξε υποδειγματική στο σύνολό της και αυτό αποτυπώνεται από τον αριθμό των έργων που υλοποιήθηκαν αλλά και συνεχίζουν να υλοποιούνται. Γι’ αυτόν κυρίως το λόγο θέλησα να θέσω τον εαυτό μου υποψήφιο στην ομάδα του ώστε να μπορέσω -εάν εκλεγώ -να αποτελέσω κι εγώ, μέλος αυτής της ομάδας, που θα συμβάλλει στο υποδειγματικό έργο του που αποτυπώνεται με επιτυχία.
• Πώς αποτιμάτε το έργο της περιφερειακής αρχής, μέχρι σήμερα; Κατά την άποψή σας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου –αν και με καταγεγραμμένη θετική πορεία και επιτεύγματα στις θητείες του περιφερειάρχη- έχει ακόμη πολλές δυνατότητες ανάπτυξης και σε άλλους τομείς;
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, διαθέτει αλλά και διεκδικεί δυναμικά, τις κατάλληλες αρμοδιότητες για να ασκήσει πολιτική γρήγορα και αποτελεσματικά. Οι μεγάλες χρηματοδοτήσεις για κομβικά έργα μέσα από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα αποτυπώνονται στο έργο της Περιφέρειας αδιαμφισβήτητα.
Σε όλα τα παραπάνω συντελεί και η εμπειρία των χρόνων του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου στην πολιτική σκηνή με τις επαφές και τις διασυνδέσεις που έχει αναπτύξει σε όλη τη χώρα αλλά και στην Ευρώπη. Με τον κατάλληλο περιφερειάρχη – και αυτός δεν είναι άλλος από τον κ. Χατζημάρκο- έχουμε ακόμη πολλές δυνατότητες ανάπτυξης και εξέλιξης όπως στην προσέλκυση επενδυτών, στην επέκταση και την αναβάθμιση των οδικών δικτύων, στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων και δη των δημοσίων, στη βελτίωση των υποδομών λιμανιών που αποτελούν ως επί το πλείστον και τις πύλες εισόδου της Περιφέρειάς μας αλλά και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής και της κλιματικής αλλαγής.
• Ποια είναι τα ζητήματα που πρέπει να αναδειχθούν και να προταχθούν, στην επόμενη θητεία κατά την εκτίμησή σας;
Σίγουρα η μεγαλύτερη πρόκληση είναι αυτή της κλιματικής αλλαγής που όπως βλέπουμε ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται και να “δυσκολεύει” το έργο σε αρκετές Περιφέρειες της χώρας μας. Θα πρέπει να θέσουμε στο τραπέζι νέα σχέδια και στρατηγικές για την αντιμετώπιση νέων προκλήσεων, την αναβάθμιση των υποδομών για την προστασία των κατοίκων, του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου της Περιφέρειάς μας.
Οι πρόσφατες πυρκαγιές, αλλά και οι πλημμύρες που συνέβησαν τους τελευταίους μήνες αναδεικνύουν την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στη δρομολόγηση προγραμμάτων για την προστασία όχι μόνο του φυσικού πλούτου, αλλά και των πολιτών μας.
• Με ποια κριτήρια πιστεύετε ότι θα προσέλθουν να ψηφίσουν στις κάλπες, οι νησιώτες – ψηφοφόροι της Περιφέρειάς μας;
Με αίσθημα ευθύνης, ειλικρίνειας και σοβαρότητας οι νησιώτες ψηφοφόροι της Περιφέρειάς μας θα προσέλθουν στις κάλπες για να δώσουν άλλη μία φορά την ψήφο τους στην παράταξη του κ. Χατζημάρκου για να συνεχίσει το υποδειγματικό έργο του με την εργατικότητα που τον διακρίνει.
• Ποιοι τομείς σας ενδιαφέρουν για να ασχοληθείτε ενεργά;
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι δημοφιλής για το τουριστικό προϊόν της το οποίο προσφέρεται και τους 12 μήνες. Πέρα από την ενίσχυση των υποδομών και των επενδύσεων γύρω από τον τουρισμό να προάγω και τον αθλητικό τουρισμό. Θεωρώ ότι η ποικιλομορφία και οι ιδιαιτερότητες των νησιών που συγκροτούν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενδείκνυνται για την προαγωγή πολλών αθλητικών δραστηριοτήτων αλλά και αγωνιστικών εκδηλώσεων.

Σύντομο βιογραφικό
Ονομάζομαι Παναγιώτης Κάζας, γεννήθηκα στη Ρόδο το 1977, γονείς μου είναι ο Αντώνιος Κάζας, πρώην γυμνασιάρχης, καθηγητής αγγλικών, μητέρα μου η Μοσχούλα Κάζα ελεύθερη επαγγελματίας και αδερφός μου είναι ο Σωτήρης Κάζας, χειρούργος ορθοπεδικός.
Τελείωσα το Βενετόκλειο λύκειο Ρόδου και στη συνέχεια αποφοίτησα από την σχολή οπτικών Enrico Fermi.
Δραστηριοποιούμαι από το 2007 στον τομέα του Εμπορίου Τηλεπικοινωνιακού Εξοπλισμού και διαθέτω κατάστημα στον Αρχάγγελο Ρόδου
Είμαι μέλος στον όμιλο αγωνιστικού μπριτζ Ρόδου, καθώς επίσης και στον αθλητικό όμιλο γκολφ Αφάντου.
Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, δεν προέρχομαι από πολιτική οικογένεια, έχω τις ίδιες ανησυχίες και δίνω και εγώ τον ίδιο καθημερινό αγώνα με εσάς.
Συντάσσομαι στον συνδυασμό που ηγείται ο Γιώργος Χατζημάρκος#Μπροστά το νότιο Αιγαίο τον οποίο και ευχαριστώ για την τιμητική πρόσκληση που μου έγινε να συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιό του.
Υποψήφιος
περιφερειακός σύμβουλος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου