Τοπικές Ειδήσεις

Μειώθηκαν οι ποινές δύο τσαντάκηδων

Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή για ληστεία κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, επέβαλε χθες το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου στον Α. Ν. του Μ., 25 ετών, που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου την 8η Ιουνίου 2010 και σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή ο συγκατηγορούμενος του Ζ. Ε. του Κ., 23 ετών, για συνέργεια στην πρώτη πράξη.
Το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου έχει επιβάλει την 7η Απριλίου 2011 ποινή κάθειρξης 7 ετών στον πρώτο και ποινή κάθειρξης 6 ετών στον δεύτερο. Το αδίκημα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών για το οποίο είχαν καταδικαστεί πρωτοδίκως παρεγράφη.
Οι ανωτέρω κατηγορούμενοι επιβαίνοντες σε δίκυκλο μοτοποδήλατο το οποίο χρησιμοποιούσε ο δεύτερος κατηγορούμενος (τύπου παπάκι χρώματος μπλε σκούρο με κόκκινο πλαστικό καπάκι στο τιμόνι από το οποίο έλειπαν κάποια πλαστικά και το οποίο έκανε αρκετό θόρυβο) προέβησαν στις κατωτέρω αρπαγές τσαντών από γυναίκες που βάδιζαν σε δρόμους της πόλεως Ρόδου ή της περιοχής Ιαλυσού:
-Την 13-05-2010 και περί ώρα 14.00′ άρπαξαν την τσάντα της κ. Αϊνάλη Ελευθερίας του Γεωργίου.
-Την 15-05-2010 και περί ώρα 23.15′ άρπαξαν την τσάντα της κ Αποστολοπούλου Μαρίας του Γεωργίου.
-Την 18-05-2010 και περί ώρα 21.30′ άρπαξαν την τσάντα της κ Ελευθερίου Μαρίας του Αθανασίου. Η ανωτέρω λόγω της βίας που της ασκήθηκε για να της αρπάξουν την τσάντα τραυματίστηκε στο κεφάλι και στον καρπό και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
– Την 01-06-2010 και ώρα 17.50′ άρπαξαν την τσάντα της κ. Χουρδά Μαρίας του Γεωργίου. Η ανωτέρω λόγω της φυσιολογικής αντίστασης που προέβαλε και της βίας που της ασκήθηκε ώστε να της αρπάξουν την τσάντα, σύρθηκε επί δέκα μέτρα και τελικά τραυματίστηκε στο γοφό, στον ώμο και στο χέρι και μεταφέρθηκε στο Γ. Ν. Ρόδου.
-Την 01-06-2010 και ώρα 18.45′ αποπειράθηκαν να αρπάξουν τη τσάντα της κ. Τσοπανάκη Ηβης – Αλεξάνδρας του Κων/νου. Η ανωτέρω λόγω της βίας που της ασκήθηκε για να της αρπάξουν την τσάντα, τραυματίστηκε στο χέρι και στον γοφό.
-Την 03-06-2010 και περί ώρα απογευματινή άρπαξαν την τσάντα της υπηκόου Γερμανίας Weidemann Thorsten Dirk του Dirk Klaus.
-Την 03-06-2010 και περί ώρα 23.45′ άρπαξαν την τσάντα της υπηκόου Νορβηγίας Kvaloy Gunn Heidi του Ole Hallvard.
Οι κατηγορούμενοι πετούσαν τις τσάντες σε κάδους απορριμμάτων ενώ τα αντικείμενα αξίας πωλούσαν σε αθίγγανους στην περιοχή Κορακόνερο και με τα χρήματα αυτά και τα χρήματα που περιείχαν οι τσάντες αγόραζαν ναρκωτικές ουσίες.
Επίσης προέκυψε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος την 07-06-2010 και 13.45′ πεζός και μόνος αποπειράθηκε να αρπάξει την τσάντα της κ Σιακούλη Μαρίας του Αγγελή, ενώ αυτή βάδιζε στην οδό Ανδρέα Μοσχόβη. Η ανωτέρω λόγω της βίας που της ασκήθηκε για να της αρπάξει την τσάντα, τραυματίστηκε στον ώμο και στη πλάτη και μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Ρόδου. Διαπιστώθηκε ακόμη ότι στην περιοχή της Ιαλυσού και συγκεκριμένα στην παραλιακή οδό έχουν αρπάξει ακόμη τρεις τσάντες από γυναίκες που βάδιζαν εκεί, στην οδό Ορφέως στη Παλιά Πόλη της Ρόδου έχουν ακόμη αρπάξει δύο τσάντες, στην πλατεία Γαβριήλ Χαρίτου άρπαξαν μια τσάντα και στο πεζοδρόμιο στην παραλία πίσω από το Καζίνο ακόμη δύο τσάντες.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής τους παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Κάντια Πολυχρόνη και Σεβαστιανός Κούρκουλος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου