Τοπικές Ειδήσεις

Βαρύ πλήγμα για τον τουρισμό η πτώχευση της Thomas Cook

Η πτώχευση του Thomas Cook του δεύτερου μεγαλύτερου τουρ οπερέιτορ στην Ευρώπη, προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο αναστάτωση στους ντόπιους επιχειρηματίες.
Η κατάσταση παρέμενε ρευστή μέχρι και χθες το απόγευμα με τα δεδομένα για τον επαναπατρισμό των «εγκλωβισμένων» επισκεπτών να αλλάζουν διαρκώς. Όλες όμως οι επιχειρήσεις, αποδεικνύοντας το άριστο επίπεδο επαγγελματισμού, αντιμετώπισαν την κατάσταση ψύχραιμα, κάνοντας τους πελάτες τους να αισθάνονται ότι βρίσκονται σε ασφαλές και πολιτισμένο περιβάλλον.
«Η πτώχευση του Thomas Cook αποτελεί απώλεια για όλα τα νησιά. Ήταν ένας ανταγωνιστικός τουρ οπερέιτορ και αποτελούσε ζωντανό κομμάτι του τουρισμού. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πιστεύουμε ότι θα μετριαστεί το κενό που αφήνει ο Thomas Cook», δηλώνει ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΞΡ, Βάσος Μηναΐδης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, Γιώργο Ματσίγκο, η πτώχευση του τουρ οπερέιτορ θα έχει επιπτώσεις όχι μόνο στη φετινή αλλά και στην επόμενη σεζόν:
«Η πτώχευση του Thomas Cook, του δεύτερου μεγαλύτερου τουρ οπερέιτορ της Ευρώπης είναι μία δυσάρεστη εξέλιξη και θα έχει συνέπειες όχι μόνο στη φετινή αλλά και στην επόμενη σεζόν. Το κενό που αφήνει είναι δύσκολο να καλυφθεί άμεσα», είπε ο κ. Ματσίγκος, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το ενδεχόμενο εξόδου της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (BREXIT) που θα δυσκόλευε ακόμη περισσότερο τα πράγματα.
Η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Κω Κωνσταντίνα Σβύνου δήλωσε ότι η πτώχευση του Thomas Cook αποτελεί βαρύ πλήγμα για το νησί, καθώς διακινεί μεγάλο ποσοστό του εισερχόμενου τουρισμού! «Το πλήγμα είναι πολύ βαρύ και για το νησί της Κω, αφού το 25% των ξενοδόχων συνεργάζεται με την Thomas Cook. Θα γονατίσουν από το κανόνι» σημειώνει η κυρία Σβύνου.
Μάλιστα, η πρόεδρος των ξενοδόχων Κω σημειώνει με βεβαιότητα ότι οι πληγέντες ξενοδόχοι δεν θα πληρωθούν για τη «χασούρα» από καμία ασφαλιστική, αφού αυτό ποτέ δεν έχει γίνει στο παρελθόν, όπως τονίζει. Στο σημείο αυτό η κυρία Σβύνου ζητά από τα αρμόδια υπουργεία να εξετάσουν την φορολογική απαλλαγή των ξενοδοχείων που επλήγησαν.
Για την επόμενη περίοδο οι εκτιμήσεις των ξενοδόχων αναφέρουν ότι το κενό που αφήνει η Thomas Cook θα καλυφτεί και δεν αναμένονται περαιτέρω αναταράξεις. Την ίδια στιγμή ωστόσο η κυρία Σβύνου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημιουργία μονοπωλιακών καταστάσεων, μετά την έξοδο της Thomas Cook από την τουριστική αγορά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου