Ειδήσεις

Συνάντηση ΟΕΒΕΔ με το Νεκτάριο Σαντορινιό

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό συνάντησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Δωδεκανήσου, Νίκος Τσούλλος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα. Για περισσότερες από δύο ώρες συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα ζωτικής σημασίας για τις μικρές επιχειρήσεις της Δωδεκανήσου.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΔ, κ. Νίκος Τσούλλος τόνισε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχουν απόλυτη ανάγκη από την εφαρμογή μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας και ελάφρυνσης των φορολογικών βαρών. Επεσήμανε δε ότι θα πρέπει να λαμβάνεται πάντα υπόψη ο παράγοντας της νησιωτικότητας κατά την εφαρμογή των μέτρων ενίσχυσης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων των νησιών.

Αναλυτικότερα συζητήθηκαν τα εξής θέματα με τον αν. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής:

1)Η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ως μείζον θέμα

2)Ο καθορισμός συγκεκριμένου πλαισίου λειτουργίας και εφαρμογής του συστήματος all inclusive, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ (UNWTO)

3)Η επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου σε όλα τα νησιά και στη Ρόδο αλλά και βελτίωση του μηχανισμού επιστροφής χρημάτων στους δικαιούχους

4)Η άμεση επιδότηση καυσίμων στα νησιά με στόχο την εξισορρόπηση των τιμών με την Αθήνα

5)Η μείωση φορολογίας εισοδήματος των επιχειρήσεων και Επαγγελματιών

6)Η μείωση του ποσοστού ασφάλισης από το 27% κατ ελάχιστο στο 20%

7)Η ενεργή συμμετοχή των δευτεροβάθμιων οργάνων των ομοσπονδιών στη διαδικασία συγκρότησης συλλογικών συμβάσεων εργασίας

8)Η επαναλειτουργία χειροτεχνικού κέντρου προσαρμοσμένου στα σύγχρονα πρότυπα και στις ανάγκες  της εποχής

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου