Ο κ. Τσίπρας, με το: «Τραπεζίτες έγιναν πρωθυπουργοί και υπουργοί έγιναν τραπεζίτες» εκτός από τον κ. Παπαδήμο και τον κ. Στουρνάρα, που σαφώς υπονοούσε, εννοούσε και τον Ξενοφώντα  Ζολώτα, διαπρεπή οικονομολόγο, ακαδημαϊκό  και διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος ανέλαβε  πρωθυπουργός οικουμενικής κυβέρνησης, στην οποία συμμετείχε και ο  «Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου», όπως επίσης και την κυρία Λούκα Κατσέλη, υπουργό επί σειρά ετών, η οποία τον  Μάρτιο του 2015 εξελέγη διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος;

Από την άλλη πάλι, όσοι από την αντιπολίτευση υπενθυμίζουν στον πρωθυπουργό τον Ξενοφώντα Ζολώτα, καλό θα ήταν, να θυμούνται και εκείνο το «αυτοί οι δύο θα χρεωκοπήσουν τη χώρα», στις 3 Ιανουαρίου του 1990,  όταν κινδύνευε με χρεοκοπία η χώρα και οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων δεν συμφωνούσαν στο έκτακτο σχέδιο 10 σημείων που πρότεινε ο καθηγητής.

Ελεγε εκείνη την ημέρα στον Περικλή Βασιλόπουλο, δημοσιογράφο και Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του τότε πρωθυπουργού Ξ. Ζολώτα :

«Παιδί μου, είπε (προσφιλής προσφώνηση του Καθηγητή στους στενούς του συνεργάτες ανεξαρτήτως ηλικίας) δεν υπάρχει πλέον ενιαίο κράτος στην Ελλάδα. Το κράτος είναι κάτι σαν αδειανό πουκάμισο για τα μάτια του κόσμου. Γνωρίζω από παλιά τον Ανδρέα και τον Μητσοτάκη και είναι καλοί άνθρωποι ως άτομα. Αλλά με τα κόμματά τους έχουν γίνει άρπαγες του κράτους που το λαφυραγωγούν εναλλάξ. Έχουν φτιάξει δύο παράλληλους κομματικούς μηχανισμούς υποκαθιστώντας το επίσημο κράτος. Συγκρούονται αδυσώπητα αλλά ξέρουν ότι είναι μια ο ένας μια ο άλλος. Και κρατάνε τις κρίσιμες πληροφορίες μόνο για τον εαυτό τους.  Οι της ΝΔ δραματοποιούν τα στοιχεία προς το χειρότερο γιατί θέλουν άμεσα εκλογές, οι του ΠΑΣΟΚ κάνουν το ακριβώς αντίθετο γιατί δεν θέλουν τώρα εκλογές και είναι ικανοί μέσα στην αδιάφορη ανευθυνότητά τους να καταγγέλλουν ο ένας τον άλλο δημοσίως και να εκθέτουν τη χώρα διεθνώς. Να το θυμάσαι ότι αυτοί οι δύο σε πέντε σε δέκα ίσως και λίγο περισσότερα χρόνια θα χρεοκοπήσουν την Ελλάδα».

Σοφά, προφητικά λόγια ενός μοναδικού  Έλληνα που δυστυχώς αποδείχτηκαν στο σύνολο τους αληθινά.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ