ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Trivago: Ιταλοί οι μισοί από τους ξένους τουρίστες

news room 1 λεπτό ανάγνωση
τουρισμός

Ο εισερ­χό­με­νος του­ρι­σμός είναι αναμ­φί­βολα ιδιαί­τε­ρης σημα­σίας για την Ελλάδα και παρου­σιά­ζει ιδιαί­τερα σημασία το πως κατα­νέ­με­ται το ενδια­φέ­ρον των ξένων του­ρι­στών για δια­κο­πές στην Ελλάδα.

Γι αυτό το λόγο,η www.trivago.gr πραγ­μα­το­ποί­ησε έρευνα και παρου­σιά­ζει τα στοι­χεία σχετικά με τους λαούς που προ­τί­μη­σαν να επι­σκε­φθούν την Ελλάδα αυτό το καλο­καίρι, τα ποσοστά προ­τί­μη­σής τους και τις μετα­βο­λές που παρου­σιά­στη­καν σε σχέση με πέρυσι.

Μικρές αλλαγές φαί­νε­ται να έχουν παρου­σια­στεί όσων αφορά στην επι­θυ­μία που δεί­χνουν οι ξένοι του­ρί­στες να πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν τις καλο­και­ρι­νές τους δια­κο­πές στην Ελλάδα. Συγκε­κρι­μένα, τόσο πέρυσι, όσο και φέτος, σχεδόν οι μισοί από τους ξένους του­ρί­στες που θα απο­λαύ­σουν τον ελλη­νικό ήλιο είναι από τη γει­το­νική Ιταλία, ακο­λου­θού­με­νοι από τους Άγγλους, πιστούς θαυ­μα­στές της χώρας μας. Μικρή αύξηση φαί­νε­ται στην προ­τί­μηση των Αμε­ρι­κα­νών, ενώ μεγα­λύ­τερη είναι η αύξηση ενδια­φέ­ρο­ντος από τους Σέρβους. Αξιο­ση­μεί­ωτη είναι και η θετική διαφορά ενδια­φέ­ρο­ντος που προ­έρ­χε­ται από το Ισραήλ και την Τουρκία.

Κατα­νομή του ενδια­φέ­ρο­ντος των Γερ­μα­νών

Σταθερό φαί­νε­ται να δια­τη­ρεί­ται το ενδια­φέ­ρον των Γερ­μα­νών για την Ελλάδα, ενώ φαί­νε­ται να αυξή­θηκε σε σχέση με πέρυσι για την Κροατία, την Πορ­το­γα­λία και την Τουρκία.

Κατα­νομή ενδια­φέ­ρο­ντος Άγγλων

Αυξη­μένη παρου­σιά­ζε­ται, σε σχέση με πέρυσι, η επι­θυ­μία των Άγγλων να πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν τις καλο­και­ρι­νές τους δια­κο­πές στους ελλη­νι­κούς καλο­και­ρι­νούς προ­ο­ρι­σμούς, αφού όλο και περισ­σό­τε­ροι φαί­νε­ται να επι­διώ­κουν να επι­σκε­φθούν τη χώρα μας φέτος.

Κατα­νομή ενδια­φέ­ρο­ντος Σέρβων

Πρώτη η Ελλάδα στις επι­λο­γές των Σέρβων, τόσο πέρυσι όσο και φέτος, με το συντρι­πτικό ποσοστό του 70 και 71 τοις εκατό αντί­στοιχα. Ακο­λου­θεί η Κροατία, για την οποία επίσης αυξή­θηκε το ενδια­φέ­ρον, ενώ τρίτη είναι η Τουρκία.

Σχετικά με αυτή την έρευνα:

Η παρα­πάνω ανάλυση βασί­ζε­ται σε έρευνα που διε­ξή­γαγε η trivago για ανα­ζη­τή­σεις που έγιναν μεταξύ πρώτης Απρι­λίου και 19 Ιουλίου 2015, για ταξίδια που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν μεταξύ πρώτης Ιουλίου και 31 Αυγού­στου 2015.+

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.