ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολύ καλά πήγαν και φέτος τα Ροδιτόπουλα – Δηλώσεις και φωτορεπορτάζ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
πανελλαδικές
  •  Δηλώ­σεις καθη­γη­τών και υπο­ψη­φίων προς την «δημο­κρα­τική»

Αναρ­τή­θη­καν στα λύκεια της Ρόδου και των υπο­λοί­πων νησιών οι βαθμοί των πανελ­λα­δι­κών εξε­τά­σεων.

Αρκετοί μαθητές λυκείων της Ρόδου συγκέ­ντρω­σαν πολύ υψηλές βαθ­μο­λο­γίες που θα τους δώσουν τη δυνα­τό­τητα να εισα­χθούν σε πολύ καλές σχολές.

Τα απο­τε­λέ­σματα αναρ­τή­θη­καν χθες νωρίς το πρωί και οι από­φοι­τοι έσπευ­σαν να ενη­με­ρω­θούν για τον αριθμό των μορίων που συγκέ­ντρω­σαν και να συνο­μι­λή­σουν με τους καθη­γη­τές τους.

Όλοι δήλωσαν ικα­νο­ποι­η­μέ­νοι με τα απο­τε­λέ­σματα, αφού ο κόπος που έκαναν δεν πήγε χαμένος.

Την χαρά και την ικα­νο­ποί­ησή τους για τις πολύ καλές επι­δό­σεις των μαθητών εξέ­φρα­σαν και οι εκπαι­δευ­τι­κοί που από νωρίς το πρωί χθες επε­ξερ­γά­ζο­νταν τα στοι­χεία που εστά­λη­σαν από το υπουρ­γείο Παι­δείας.

«Για άλλη μια φορά πήγαν πολύ καλά στις εξε­τά­σεις οι μαθητές από τα λύκεια της Δωδε­κα­νή­σου και των Κυκλά­δων. Θα πρέπει όμως να ανα­μορ­φω­θεί το σύστημα των εξε­τά­σεων. Ελπίζω στο άμεσο μέλλον να προ­χω­ρή­σουμε σε σύστημα που να είναι περισ­σό­τερο συμβατό με τις προσ­δο­κίες του λαού και να συμ­βά­λει στην ομαλή εξέλιξη της εκπαι­δευ­τι­κής δια­δι­κα­σίας», δήλωσε ο περι­φε­ρεια­κός διευ­θυ­ντής εκπαί­δευ­σης κ. Βασίλης Καρα­γιάν­νης.

«Όλα πήγαν καλά, μερι­μνή­σαμε ώστε να φθάσουν έγκαιρα στα σχολεία οι βαθ­μο­λο­γίες των μαθητών. Οι συμ­με­τέ­χο­ντες έδωσαν μάχη για να εισα­χθούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Κάποιοι πέτυχαν . Εύχομαι καλή επι­τυ­χία στους από­φοι­τους», δήλωσε ο προϊ­στά­με­νος της Διεύ­θυν­σης Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης κ. Γιάννης Παπα­δο­μαρ­κά­κης.

«Αισθά­νο­μαι δικαιω­μένη, γιατί οι προ­σπά­θειές μου δεν πήγαν χαμένες. Είχα θέσει ως στόχο να εισαχθώ στην ιατρική σχολή. Γνώριζα ότι ο πήχης ήταν ψηλά και δούλεψα για να φθάσω σε ένα καλό απο­τέ­λε­σμα. Η βαθ­μο­λο­γία μου σε ένα μάθημα μόνο με απο­γο­ή­τευσε. Συνταγή για την επι­τυ­χία δεν υπάρχει, μόνο διά­βα­σμα συστη­μα­τικό χρειά­ζε­ται και μεγάλη προσοχή στα μαθή­ματα βαρύ­τη­τας», δήλωσε η κ. Σμα­ρα­γδή Καρα­γε­ωρ­γίου που συγκέ­ντρωσε 18.384 μόρια και επι­θυ­μεί να εισα­χθεί στην ιατρική σχολή Αθηνών.

«Πιστεύω πως αντα­μεί­φθη­καν οι κόποι μου. Έφθασα σε αυτό το απο­τέ­λε­σμα γιατί διάβαζα όσο χρεια­ζό­ταν αλλά με υπομονή και επιμονή. Χρειά­στηκε να στερηθώ κάποιες εξόδους και τη δια­σκέ­δαση αλλά το απο­τέ­λε­σμα με αντά­μειψε. Μελε­τούσα πέντε με έξι ώρες καθη­με­ρινά. Είχα τη στήριξη της οικο­γέ­νειάς μου και των καθη­γη­τών μου», δήλωσε η από­φοιτη του 1ου Λυκείου Ρόδου κ. Θεοδώρα Απο­στο­λάκη που συγκέ­ντρωσε 18.262 μόρια.

Μάχη για να φθάσει σε ένα πολύ καλό απο­τέ­λε­σμα έδωσε και ο από­φοι­τος του 1ου Λυκείου Ρόδου κ. Μάνουελ Γκάτι που συγκέ­ντρωσε 18.364 μόρια.

«Για να φθάσω σε αυτό το καλό απο­τέ­λε­σμα διάβαζα αρκετά. Είχα βάλει από την αρχή ως στόχο να εισαχθώ στο Πολυ­τε­χνείο. Μελε­τούσα συστη­μα­τικά καθ’ όλη τη διάρ­κεια του έτους για να κατα­φέρω να φθάσω εκεί που ήθελα», δήλωσε ο κ. Γκάτι που έγραψε στο μάθημα της Φυσικής 19,1.

«Στη Φυσική πήγα καλά γιατί ήταν το αγα­πη­μένο μου μάθημα. Ασχο­λή­θηκα πολύ με τη Φυσική», δήλωσε ο κ. Γκάτι.

«Για να φθάσω στο στόχο μου διάβαζα συστη­μα­τικά με ηρεμία. Φρό­ντιζα να έχω και τον προ­σω­πικό μου χρόνο για να ξεμπλο­κάρω και να απο­φορ­τί­ζο­μαι από το άγχος. Δεν πιέ­στηκα πάρα πολύ. Είχα σωστό πρό­γραμμα. Με βοή­θη­σαν επίσης πολύ και οι καθη­γη­τές μου», δήλωσε η από­φοιτη του 1ου Λυκείου Ρόδου κ. Κατε­ρίνα Κου­νιά­ταλη που συγκέ­ντρωσε 18.658 μόρια και θέλει να σπου­δά­σει αγγλική φιλο­λο­γία.

Στα πολύ καλά απο­τε­λέ­σματα ανα­φέρ­θηκε ο διευ­θυ­ντής του 1ου Λυκείου κ. Βασίλης Ζήκας.

«Πιστεύω πως θα έχουμε πτώση των βάσεων τόσο στην τεχνο­λο­γική, όσο και στη θετική κατεύ­θυνση. Αυτό συμ­βαί­νει γιατί τα θέματα στα Μαθη­μα­τικά και στη Φυσική ήταν δύσκολα. Οι μαθητές του 1ου Λυκείου θα κατα­φέ­ρουν να εισα­χθούν σε πολύ καλές σχολές», δήλωσε ο κ. Ζήκας.

«Τα στοι­χεία που έχουμε στη διάθεσή μας δεί­χνουν πως οι μαθητές του 1ου Λυκείου πήγαν πολύ καλά. Φέτος τα θέματα ήταν αρκετά δύσκολα. Θα υπάρχει μεγάλη πτώση των βάσεων. Οι μαθητές δεν θα πρέπει να επη­ρε­α­στούν από το άθροι­σμα των μορίων που έχουν στα χέρια τους. Να επι­λέ­ξουν τις σχολές που επι­θυ­μούν», δήλωσε η υπο­διευ­θύ­ντρια του 1ου Λυκείου κ. Χρυ­σάνθη Καρά­κιζα.

«Για να φθάσω στο απο­τέ­λε­σμα που ήθελα χρειά­στηκε να διαβάζω αρκετά. Ειδικά στη Β και τη Γ Λυκείου μελε­τούσα εντα­τικά. Για να αγγίξω το στόχο μου χρειά­στηκε να θυσιάσω κάποιες ώρες που προ­ο­ρί­ζο­νταν για τις αθλη­τι­κές μου δρα­στη­ριό­τη­τες», δήλωσε ο από­φοι­τος του 2ου Λυκείου κ. Γιώργος Χατζη­γε­ωρ­γίου που συγκέ­ντρωσε 15.000 μόρια που θα του δώσουν τη δυνα­τό­τητα να εισα­χθεί στην οικο­νο­μική σχολή Πειραιά.

«Διάβαζα όσο έπρεπε για να φθάσω στο στόχο μου. Μελε­τούσα σε όλες τις τάξεις του λυκείου. Ακο­λού­θησα τη θετική κατεύ­θυνση», δήλωσε η από­φοιτη του 2ου Λυκείου Ρόδου κ. Κων­στα­ντίνα Φου­ντου­ρα­δάκη που συγκέ­ντρωσε 18.000 μόρια και θέλει να εισα­χθεί είτε στην Ιατρική σχολή ή στο Πολυ­τε­χνείο.

Αρκετές ώρες μελε­τούσε για να έχει ένα καλό απο­τέ­λε­σμα και ο από­φοι­τος του 2ου Λυκείου κ. Μανώλης Γερο­ντής.

«Διάβαζα όσο μπο­ρούσα περισ­σό­τερο για να φθάσω σε ένα καλό απο­τέ­λε­σμα. Συγκέ­ντρωσα περισ­σό­τερα από 15.000 μόρια. Άξιζαν τον κόπο και οι θυσίες που έγιναν», δήλωσε ο κ. Μανώλης Γερο­ντής.

Στις επι­δό­σεις των μαθητών του 2ου Λυκείου ανα­φέρ­θηκε η διευ­θύ­ντρια του σχο­λείου κ. Στα­μα­τία Κοτρέ­τσου.

«Οι μαθητές μας πήγαν πολύ καλά. Συγκέ­ντρω­σαν αρκετά μόρια που θα τους δώσουν τη δυνα­τό­τητα να εισα­χθούν στις σχολές που επι­θυ­μούν. Τους ευχό­μα­στε καλή επι­τυ­χία», δήλωσε η κ. Στα­μα­τία Κοτρέ­τσου.

Πολύ υψηλές ήταν οι επι­δό­σεις των μαθητών και των μαθη­τριών του 3ου Λυκείου Ρόδου.

«Έφθασα σε πολύ καλό απο­τέ­λε­σμα γιατί είχα βάλει τους στόχους μου και διάβαζα πάρα πολύ και να τους πετύχω. Χρειά­στηκε να θυσιάσω τις εξόδους μου για να κατα­φέρω να εισαχθώ στην Ιατρική. Συνταγή για την επι­τυ­χία δεν υπάρχει. Μόνο υπομονή, επιμονή και αποφυγή των υπερ­βο­λών. Θέλω να ευχα­ρι­στήσω την οικο­γέ­νεια μου για τη στήριξη που μου παρείχε, τους καθη­γη­τές μου και τον προ­πο­νητή μου ο οποίος μου έμαθε να αγω­νί­ζο­μαι», δήλωσε ο από­φοι­τος του 2ου Λυκείου κ. Κώστας Πανα­γιω­τό­που­λος που συγκέ­ντρωσε 19.467 μόρια.

«Είμαι πολύ χαρού­με­νος για το καλό απο­τέ­λε­σμα που είχα. Για να φθάσω στο στόχο μου διάβαζα συστη­μα­τικά καθ’ όλη τη διάρ­κεια της σχο­λι­κής περιό­δου Ακο­λού­θησα την τεχνο­λο­γική κατεύ­θυνση και θέλω να εισαχθώ στη σχολή μηχα­νο­λό­γων μηχα­νι­κών», δήλωσε ο από­φοι­τος του 3ου Λυκείου κ. Μιχάλης Χατζηα­να­στά­σης που συγκέ­ντρωσε 19.433 μόρια.

«Έμεινα έκπλη­κτη από τα απο­τε­λέ­σματα. Αντα­μεί­φθη­καν οι κόποι που έκανα όχι μόνο στην Γ Λυκείου. Για να φθάσω στο στόχο μου διάβαζα συστη­μα­τικά χωρίς υπερ­βο­λές. Θυσίασα αρκετό απο τον ελεύ­θερο χρόνο μου. Η προ­σπά­θειά μου όμως αντα­μεί­φθηκε», δήλωσε η από­φοιτη του 3ου Λυκείου Ρόδου κ. Ανα­στα­σία Κόσμου που συγκέ­ντρωσε 19.384 μόρια

«Για να φθάσω στο στόχο μου διάβαζα πάρα πολύ. Με σκληρή δουλειά εδώ και τρία χρόνια πέτυχα ένα καλό απο­τέ­λε­σμα. Συνταγή μαγική δεν υπάρχει. Μόνο διά­βα­σμα και θυσίες σε ό,τι αφορά τον ελεύ­θερο χρόνο. Τώρα όλα πέρασαν. Με απο­ζη­μί­ωσε το πολύ καλό απο­τέ­λε­σμα. Θέλω να ευχα­ρι­στήσω την οικο­γέ­νειά μου και τους καθη­γη­τές μου, οι οποίοι με βοή­θη­σαν πολύ», δήλωσε η από­φοιτη του 3ου Λυκείου κ. Ελένη Ανα­στα­σιάδη που θέλει να εισα­χθεί στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

«Πήγαν πολύ καλά οι μαθητές μας. Οι βαθ­μο­λο­γίες τους δεί­χνουν πως δού­λε­ψαν πολύ. Εργά­σθη­καν εξίσου καλά και οι εκπαι­δευ­τι­κοί μας για να υπάρχει αυτό το πολύ καλό απο­τέ­λε­σμα», δήλωσε ο διευ­θυ­ντής του 3ου Λυκείου Ρόδου κ. Ανδρέας Μαρίνος.

«Από τις λίγες φορές που είδα τόσο καλές βαθ­μο­λο­γίες από τους μαθητές. Συγ­χα­ρη­τή­ρια σε όλους», δήλωσε ο καθη­γη­τής πλη­ρο­φο­ρι­κής του 3ου Λυκείου κ. Ζαγκά­τσης.

«Σήμερα οι κόποι μας αντα­μεί­φθη­καν! Ευχα­ρι­στώ πολύ την οικο­γέ­νεια και τους καθη­γη­τές μου για τη στήριξή τους καθ’ όλη τη διάρ­κεια της χρονιάς και την πίστη τους σε μένα. Συγ­χα­ρη­τή­ρια σε όλα τα παιδιά και καλή στα­διο­δρο­μία», δήλωσε ο κ. Αιμιλία Συμε­ω­νίδη από­φοιτη των εκπαι­δευ­τη­ρίων «Ροδίων Παιδεία» που συγκέ­ντρωσε 18.218 μόρια.

«Θέλω να ευχα­ρι­στήσω την οικο­γέ­νειά μου και όλα τα αγα­πη­μένα μου πρόσωπα, καθώς και όλους τους καθη­γη­τές μου που με στή­ρι­ξαν αυτή τη δύσκολη χρονιά», δήλωσε η από­φοιτη των εκπαι­δευ­τη­ρίων «Ροδίων Παιδεία» κ. Κυριακή Ακκούρη που συγκέ­ντρωσε 18.367 μόρια.

Μέχρι την Τρίτη, 7/7, οι υπο­ψή­φιοι θα πρέπει να έχουν ορι­στι­κο­ποι­ή­σει το μηχα­νο­γρα­φικό τους δελτίο στην ηλε­κτρο­νική διεύ­θυνση http://exams.it.minedu.gov.g.

Από το 1ο Λύκειο είχαν πολύ καλές επι­δό­σεις επίσης οι μαθητές:

Καρυ­δάκη Αντι­γόνη

με 17.013 μόρια

Παπα­στε­φά­νου Ιωάννης

με 17.993 μόρια

Πολίτης Σεβα­στια­νός

με 18.920 μόρια

Δόσπρας Γεώρ­γιος

με 18.357 μόρια

Κιτσάν Άννα με 17.418

μόρια

Από το 2ο Λύκειο πολύ καλά πήγαν φέτος οι:

Μαλι­φου­ντου­ρού­τζης Α.

με 18.000 μόρια

Μπάκης Χρήστος

με 16.000 μόρια

Φου­ντου­ρα­δάκη Κων­στα­ντίνα 18.000 μόρια

Από το 3ο Λύκειο πολύ καλά πήγαν επίσης οι μαθητές:

Καλα­ε­τζής Άγγελος

με 18.891 μόρια

Καμπούρη Ιωάννα Μαρία

με 18.861

Κώστα Μαρία Μυρσίνη

με 18.811

Γιό­νο­βιτς Διο­νυ­σία

με 18.515

Δια­κά­κης Ιωάννης

με 18.475 μόρια

Από τα εκπαι­δευ­τή­ρια «Ροδίων Παιδεία» ξεχώ­ρι­σαν επίσης με τις επι­δό­σεις τους οι μαθητές

Ζιάκης Περικλής-

Χρυ­σο­βα­λά­ντης (17.578)

Κασάπης Βασί­λειος

(18.980)

Παρα­σκευάς Στα­μά­τιος

(17.395)

Λιαράκου-Φίσερ Ελί­σα­μπετ

(17,32 Γενικός Βαθμός

Πρόσβ.)

Από το Κολέγιο Ρόδου, υψηλές βαθ­μο­λο­γίες, πέτυχαν:

Σου­λού­νιας Νικό­λαος Τεχνο­λο­γική  19.388 (Μόρια)

Για­σι­ράνη Δέσποινα

Θετική 19.074

Τσατ­τα­λιός Σπυ­ρί­δων

Τεχνο­λο­γική 19.023

Μητσο­πού­λου Ανα­στα­σία

Θεω­ρη­τική 18.872

Δια­κο­στα­μα­τίου Χρυ­σάνθη

Θεω­ρη­τική 18.622

Σωτό­που­λος Χρήστος

Θετική 18.599

Θεο­χά­ρους Λεω­νί­δας

Τεχνο­λο­γική 18.595

Τσε­λέ­πης Κων­στα­ντί­νος

Θετική 18.441

Κου­ντού­ρης Μιχαήλ

Θεω­ρη­τική 18.364

Μητσο­πού­λου Κυριακή

Θετική 18.131

Κυπριώτη Ζηνοβία

Θετική 17.586

Κώστας Βασί­λειος

Τεχνο­λο­γική 17296

Κυπριώ­της Ελευ­θέ­ριος

Τεχνο­λο­γική 17.048

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.